روستاهاي ايران


غذاهای محلی سیستان و بلوچستان - لندو (Landoo)


- جمعه، 29 مهر ماه ، 1390 08:56:12
 موضوع مطلب: لندو (Landoo)


لندو (Landoo)

خرمای نرم را بی هسته کرده و مقداری کنجد پاک شده و یا گندم یا تخم شاهدانه (کنو _ Kano) را ابتدا بریان کرده با ان مخلوط کرده و به صورت گلوله هایی در آورده و خشک می کردند و بیشتر در زمستان کمک غذای جالبی خصوصا برای بچه ها و هم بزرگترها در سفرهای طولانی است . حتی گفته میشود اســکندر مقدونی به راهنمایی یک نفر بومی هنگام بازگشت از شمال افغانستان و عبور از کویر از لندو استفاده کرده و لشکریانش را به سلامت عبور داده . در صورتی که که در سفر قبل و به هنگام عبور از صحرای بی آب و علف کویر به سمت شرق بسیاری از سربازان اسکند از گرسنگی و تشنگی مرده اند ، زیرا لندو از نظر وزن هم سبک و هم مقوی و هم سرشار انرژی است.


××××××××××

طرز تهيه لندو

مواد لازم
خرما 500 گرم
گندم 600 گرم
کنجد به مقدار لازم
برای تهییه این غذا که گویند اسکندر برای عبور از دشتی (فکر کنم مسیر کرمان) از این غذا استفاده کرده است
اول از همه هسته خرما را جدا کرده و در ظرفی که میخواهید غذا را آماده کنید به صورت نپخته بریزید.
بعد از آماده کردن خرما نوبت گندم است که بعد از خوب برشته شدن، گرما گرم باید در خرما ریخته شود.
کنجد هم به همین صورت اضافه شود (دقیقا نمی دونم باید برشته بشه یا اینکه نیازی نیست)
وقتی همه گندم ها و کنجد ها به خرما اضافه شد
مواد رو با هم مخلوط کرده و زیر بار سنگین میگذاریم تا بهم خوب بچسبند و سفت شوند.
بعد از 12 الی 13 ساعت از زیر بار برداشته و به شکل دلخواه در آورده و میل نمایید.
(وزن ها رو تقریبی گفتم و زیاد به این وزن ها اعتماد نکنید.)


منبع:
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت


زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
Powered by phpBB 2.0 .0.23  2006 phpBB Group

Farsi Project : MashhadTeam.Com