روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - نان تیری

نان تیری

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهاي محلي چهارمحال و بختياري

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

musaaskari
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
27 تير ماه ، 1390
تعداد ارسالها: 6429
امتياز: 1929860
تشکر کرده: 1
تشکر شده 48 بار در 46 پست


ارسالارسال شده در: شنبه، 18 شهريور ماه ، 1391 22:01:54    موضوع مطلب: نان تیری پاسخ همراه با اعلان

نان تیری

نان تیری در بختیاری ، نانی شبیه به نان لواش است که به زبان بختیاری به آن " تیری"می گویند. ضخامت این نان تا 2 میلی متر، قطر آن بین 35 تا ۵۰ سانتی متر و شکل آن دایره ای است. وزن تقریبی یک عدد نان تیری حدود 150 گرم است. این نان از آرد گندم تهیه می شود. طرز تهیه: برای تهیه این نان ابتدا به اندازه مورد نیاز آرد را درون ظرفی فلزی خمیر می کنند. خمیر در مدتی کمتر از نیم ساعت آماده است و سپس خمیر چانه شده را با چوبی بنام "تیر" بر روی سکویی چوبی که "توسی" نام دارد پهن کرده و سپس خمیر نازک شده را بر روی سینی محدب، عدسی شکل، دایره ای و آهنی بنام "تاوه"، که بر روی شعله آتش قرار دارد برای پخت قرار می دهند. حیف است نگویم زنان بختیاری صبح زود قبل از مردان و بقیه بیدار می شوند، برای بره ها، بزها، قاطرها و مرغ و خروس ها برگ بلوط و دانه می آورند، خمیر می کنند، نان تیری می پزند.

منبع:
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهاي محلي چهارمحال و بختياري

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
كه مازندران شهر ما ياد باد
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران