روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - فسنجان ( سیاوَ خَرشت )

فسنجان ( سیاوَ خَرشت )

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهاي محلي زنجان

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

r-nokian
کاربر فعال

وضعيت: آفلاين
26 مرداد ماه ، 1391
تعداد ارسالها: 27
امتياز: 7970
تشکر کرده: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست


ارسالارسال شده در: دوشنبه، 9 ارديبهشت ماه ، 1392 11:40:04    موضوع مطلب: فسنجان ( سیاوَ خَرشت ) پاسخ همراه با اعلان

بسم الله الرحمن الرحیم

امام زين‏العابدين علیه السلام فرمود:

مَنْ ثَبَتَ عَلى وِلايَتِنا فى غَيْبَةِ قائِمِنا اَعْطاهُ اللّه‏ُ اَجْرَ اَلْفِ شَهيدٍ مِثْلَ شُهَداء بَدْرٍ وَ اُحُدٍ.

كسى كه در زمان غيبت قائم ما بر ولايت ما استوار باشد، خداوند پاداش هزار شهيد از شهداى جنگ

بدر و احد را به او خواهد داد.



بحارالأنوار، ج 52، ص 125 .



------------------------------------------------------------------------------------------------------



سلام علیکم

یکی از غذاهای محلی و بسیار سنتی که در منطقه طارم طبخ می شود خورشت فسنجان است.

به جرات می توان گفت بهترین غذا و رسمی ترین غذای منطقه طارم خورشت فسنجان است .

به طوری که اگر مهمان و عزیزی به منزل یکی از طارمی ها برود برای او خورشت فسنجان آماده می کنند.



این خورشت در روستاهای تات نشین طارم نیز همین مقبولیت را دارد و بهترین غذای آنها به شمار می رود.



به خورشت فسنجان در زبان تاتی سیاوَ خَرشت گفته می شود. طرز تهیه فسنجان در این مناطق نیز

مانند دیگر مناطق ایران است اما با اندک تفاتی ، که آن تفاوت ها هم عباتند از :



1 . معمولا در اغلب جاها گردو را چرخ یا آسیاب می کنن ولی در این مناطق گردو را در هاونگ ( هَونگ)

می کوبند به طوری که گردو از شدت کوبیده شدن به صورت خمیر در می آید.



2 . در اکثر مناطق برای تهیه این خورشت از رب انار استفاده می کنند ولی در مناطق تات نشین در اکثر

موارد از ترش (رب) انگور و در بعضی از موارد از ترش (رب) زرشک یا انار استفاده می کنند.



3. در مناطق دیگر فسنجان را شیرین درست می کنند ولی در این مناطق ترش درست می کنند و

فسنجان به ترشیش شناخته شده است.



4. در اکثر مناطق مواد مصرفی غالبا به صورت اماده از مغازه ها خریده می شود ولی در این

روستاها اینگونه نیست یعنی گردو محصول باغ خودشان است ، ترش های گوناگون محصولات

باغ هایشان است که توسط خودشان پخته شده است.



5. در بیشتر نقاط در فسنجان پیاز می ریزند ولی در این مناطق این کار بستگی به زائقه خانواده دارد .



6. در بیشتر مناطق گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده در درون این خورشت می ریزند ولی

در این روستاها به جای گوشت مرغ از گوشت خروس استفاده می شود.

( که در طب اسلامی نیز خیلی به مورد سفارش شده است که به جای گوش مرغ از گوشت

خروس استفاده کنید.)



7 . به جای روغن نباتی حد المقدور از روغن طبیعی استفاده می کنند.

8. و ...



کلمات تاتی :



فسنجان : سیاوَ خَرشت

گردو : یوز

رب انار : کروچ َ تِرش

رب انگور : انگورَ تِرش

رب زرشک : زِرسکَ تِرش

گوشت خروس : سوکولَ گوشت

و ...





ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

جهت رعایت حقوق مادی و معنوی تارنمای روستای نوکیان ، هرگونه کپی برداری از این تارنما

تنها با ذکر منبع [www.r-nokian.blogfa.com] مجاز می باشد و در غیر اینصورت

خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و شرعا حرام است.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

با آرزوی توفیقات روز افزون برای شما
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت
-
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت
-
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت






التماس دعا

یا علی

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهاي محلي زنجان

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
كه مازندران شهر ما ياد باد
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران