روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - مراسم پروارکشی / بم / طبس

مراسم پروارکشی / بم / طبس

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> صنایع و مشاغل یزد

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

musaaskari
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
27 تير ماه ، 1390
تعداد ارسالها: 6429
امتياز: 1929860
تشکر کرده: 1
تشکر شده 48 بار در 46 پست


ارسالارسال شده در: شنبه، 26 مرداد ماه ، 1392 22:29:02    موضوع مطلب: مراسم پروارکشی / بم / طبس پاسخ همراه با اعلان

مراسم پروارکشی واستفاده ازگوشت قورمه / بم / طبس

درقدیم پروارمی بستند ازماه دوم سال که علوفه زیاد می شد گوسفند چاق مینمودن بدینصورت که درطول حدودا شش ماه با تعدای گوسفند که داشتند چند راس گوسفند معمولا نرینه انتخاب مینمودن وخوراک بیشتری ازقبیل جو وپوست خربزه همراه باترید وآرد جو وغذاهای مقوی دیگربه گوسفند انتخابی خورانده میشد تاخوب چاق وچله شود . برج هشت که هواخنک می شد موقع پروارکشی بودگوسفنهای پروار بستگی به افرادخانواده یکی دوتا یا بیشتربودندگوسفندها را سرمیبریدندهمراه باشادی وخواندن دعاسلام وصلوات گوشتها همراه باچربی گوشتهابه قسمتهای کوچک تقسیم میشد دردیگهای مسی می ریختند زیردیگها آتش روشن مینمودند کم کم گرم میشد وچربی های همراه باگوشت شروع به پس دادن روغن مینمودند وروغن روی کلیه گوشتهارافرا میگرفت وقتی پخته میشدخانم خانه اندازه پخت را میدانست خیلی نباید پخته میشد آتش را خاموش مینمودند روز پروارکشی معمولا خمیر ونان گرم هم داشتند نان گرم وملایم را داخل روغن روی گوشتها می انداختند برمیداشتند ومیداند ماها همه ازاین نان روغنی خوشمزه می خوردیم گوشتها باروغن کم کم سردمی شدروغن که روی تمام گوشتهاراگرفته بود می بست این گوشتها درطول زمستان تا عید غذایی مقوی سالم وآماده بود مقداری برمیداشتند یاسردیاگرم مینمودند با نان ملایم بعضی وقتها که نان تازه بودبانان گرم صرف مینمودند واکثرمواقع با غذاهای دیگرگوشت قورمه هم همراه بود شب پروار کشی کلیه اقوام رادعوت میگرفتند شادی وخوشحالی میکردند شب پروارکشی برنج درجه یک ایرانی پخت میشد نه این برنج های وارداتی آلوده یک کیلو ازاین برنج هارا با دویست گرم روغن حیوانی نمیشود خورد درصورتی که قدیم وقتی شب پروارکشی یا مواقع دیگر درهرخانه ای که برنج پخت میشد تمام روستا متوجه میشدند که درخانه فلانی امشب مهمانی وبرنج پخت میشود ازبو وطعم آن گرفته با روغن زرد یا روغن وگوشت قورمه معجونی میشد که هرچقدر می خوردیم باز هم طلب مینمودیم شب پروارکشی باشادی سازو آواز ودوبیتی های محلی وقصه گویی بزرگترها به خوبی وخوشی میگذشت . دنبه گوسفند را جداگانه ریزمینمودن ودردیگ جداگانه میپختند تا روغن از دنبه جداشود به تکه های دنبه بدون روغن که خیلی کوچک میشدوپخته بود جززوک میگوفتند که این جززوکهارا مخلوط خمیر مینمودن وفتیر درست میکردند ( به نان ضخیم فتیرمیگویند) وروغن دنبه را درطول سال استفاده مینمودن یادم است اوایل که روغن نباتی به بازارآمده بود مردم استفاده نمی نمودن میگفتند مریض میشویم وحالا چی .

منبع:
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> صنایع و مشاغل یزد

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
كه مازندران شهر ما ياد باد
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران