روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - غذاهای محلی / گوگ تپه خالصه

غذاهای محلی / گوگ تپه خالصه

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهاي محلي آذربايجان غربي

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

musaaskari
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
27 تير ماه ، 1390
تعداد ارسالها: 6429
امتياز: 1929860
تشکر کرده: 1
تشکر شده 48 بار در 46 پست


ارسالارسال شده در: جمعه، 1 شهريور ماه ، 1392 09:22:59    موضوع مطلب: غذاهای محلی / گوگ تپه خالصه پاسخ همراه با اعلان

غذاهای محلی / گوگ تپه خالصه / میاندوآب

سوتلی چورک: نانی که به جای آب از شیر در خمیر کردنش استفاده می کنن.

شیرین کوکه:نان فئتیر هایی که به جای نمک از شکر یا شیره انگور استفاده میشه.

پیشیک چورک: فئتیرهایی با خمیر سبک و شیرین. مخصوص میهمانی ها و بیماران.

یاغلی فئتیر: فئتیرهایی که بر رویش مخلوط روغن و تخم مرغ و زنجفیل می مالند.



شرح پاره ای از نوشیدنی ها

گیلانار چایی: آلبالوی رسیده که به مدت یه هفته تا ۱۰ روز بیشتر جلو نور خورشید باشه رو دم کرده و به صورت چای می نوشن. این آلبالوها خواص درمانی زیادی دارن.

کهلیک اوتی چایی: همون علف کبک است که در دامنه کوه ها میروید و از دم کرده اش استفاده میشه.

ناریش:برگه های خشک از پوسته نارنج رادم کرده و می نوشن.

دوقا: شیر ترشیده داخل نهره (مشگ) را می گویند بعد از گرفتن کره از آن. تو میاندواب گیاهی به اسم تولوغ اوتی بهش اضافه می کنن و به عنوان دوغ محلی می فروشن.

آیران: از مخلوط ماست- آب- نمک و شاهسپرده درست می کنن.

شووره ن: (خاکشیر) از مخلوط دانه های خاکشیر-آب-قند و یخ درست می کنن.

گول گاوزبان: همان گاو زبان. این نوشیدنی خواص دارویی زیادی داره و گل های بنفش رنگش به صورت خودرو تو بیشتر مناطق آذربایجان از جمله دامنه های بستان آباد می روید.



شرح پاره ای از آش ها

آبغورا آشی: در آن از آبغوره استفاده می شود.

آلو بوخارا آشی: در این آش علاوه بر تمام مخلفات آش از برگه آلو-مغز گردو و بادام هم استفاده می شه.

ایمام زین العابدین آشی: در موقع داشتن مریض یا مسافر پخته می شود. همانند دیگر آش هاست. بعد از پخته شدن با خمیر اشکالی درست کرده و داخل آن می اندازندو به سالم ماندن آن اشکال نیت می کنن.!

اون بئش آشی: این آش در پانزدهم ماه رمضان پخته می شود باید که پانزده رم مواد در آن باشد.

اوماج آشی: آشی همانند دیگر آش ها. در آخر کار به آن خمیر های ریز گلوله شده و یا رشته شده می ریزن.

تندیر آشی: در این آش از سبزی استفاده نمیشه.

آش ماست: آشی با سبزی فراوان و اندکی پیاز ریز و عدس و برنج آش.موقع خوردن ماست شیرین به آن اضافه می کنن.

خینگی: با آب مرغ یا بو قلمون می پزند.در آن هویج و جعفری می ریزند. سپس خمیر را به صورت دانه های کوچک در آورده و بهش اضافه می کنن.

منبع:
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
1355es2791(شنبه، 9 شهريور ماه ، 1392 01:25:30),  
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهاي محلي آذربايجان غربي

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
كه مازندران شهر ما ياد باد
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران