musaaskari کاربر ویژه وضعيت: آفلاين 27 تير ماه ، 1390 تعداد ارسالها: 6429 امتياز: 1929860 تشکر کرده: 1 تشکر شده 48 بار در 46 پست
ارسال شده در: جمعه، 1 شهريور ماه ، 1392 09:22:59 موضوع مطلب: غذاهای محلی / گوگ تپه خالصه
غذاهای محلی / گوگ تپه خالصه / میاندوآب
سوتلی چورک: نانی که به جای آب از شیر در خمیر کردنش استفاده می کنن.
شیرین کوکه:نان فئتیر هایی که به جای نمک از شکر یا شیره انگور استفاده میشه.
پیشیک چورک: فئتیرهایی با خمیر سبک و شیرین. مخصوص میهمانی ها و بیماران.
یاغلی فئتیر: فئتیرهایی که بر رویش مخلوط روغن و تخم مرغ و زنجفیل می مالند.
شرح پاره ای از نوشیدنی ها
گیلانار چایی: آلبالوی رسیده که به مدت یه هفته تا ۱۰ روز بیشتر جلو نور خورشید باشه رو دم کرده و به صورت چای می نوشن. این آلبالوها خواص درمانی زیادی دارن.
کهلیک اوتی چایی: همون علف کبک است که در دامنه کوه ها میروید و از دم کرده اش استفاده میشه.
ناریش:برگه های خشک از پوسته نارنج رادم کرده و می نوشن.
دوقا: شیر ترشیده داخل نهره (مشگ) را می گویند بعد از گرفتن کره از آن. تو میاندواب گیاهی به اسم تولوغ اوتی بهش اضافه می کنن و به عنوان دوغ محلی می فروشن.
آیران: از مخلوط ماست- آب- نمک و شاهسپرده درست می کنن.
شووره ن: (خاکشیر) از مخلوط دانه های خاکشیر-آب-قند و یخ درست می کنن.
گول گاوزبان: همان گاو زبان. این نوشیدنی خواص دارویی زیادی داره و گل های بنفش رنگش به صورت خودرو تو بیشتر مناطق آذربایجان از جمله دامنه های بستان آباد می روید.
شرح پاره ای از آش ها
آبغورا آشی: در آن از آبغوره استفاده می شود.
آلو بوخارا آشی: در این آش علاوه بر تمام مخلفات آش از برگه آلو-مغز گردو و بادام هم استفاده می شه.
ایمام زین العابدین آشی: در موقع داشتن مریض یا مسافر پخته می شود. همانند دیگر آش هاست. بعد از پخته شدن با خمیر اشکالی درست کرده و داخل آن می اندازندو به سالم ماندن آن اشکال نیت می کنن.!
اون بئش آشی: این آش در پانزدهم ماه رمضان پخته می شود باید که پانزده رم مواد در آن باشد.
اوماج آشی: آشی همانند دیگر آش ها. در آخر کار به آن خمیر های ریز گلوله شده و یا رشته شده می ریزن.
تندیر آشی: در این آش از سبزی استفاده نمیشه.
آش ماست: آشی با سبزی فراوان و اندکی پیاز ریز و عدس و برنج آش.موقع خوردن ماست شیرین به آن اضافه می کنن.
خینگی: با آب مرغ یا بو قلمون می پزند.در آن هویج و جعفری می ریزند. سپس خمیر را به صورت دانه های کوچک در آورده و بهش اضافه می کنن.