روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - گیاهان دارویی زمین انجیر / رابر

گیاهان دارویی زمین انجیر / رابر

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> خواص میوه ها

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

poorshamsoddin
کاربر جدید
کاربر جدید

وضعيت: آفلاين
4 مرداد ماه ، 1393
تعداد ارسالها: 7
امتياز: 2930
تشکر کرده: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست


ارسالارسال شده در: يكشنبه، 5 مرداد ماه ، 1393 16:15:10    موضوع مطلب: گیاهان دارویی زمین انجیر / رابر پاسخ همراه با اعلان

خاک روستای زمین انجیر و روستاهای توابعه شهرستان رابر بسیار حاصلخیز و مستعد است برای پرورش و تولید انواع محصولات کشاورزی .

در جای جای این شهرستان دست به خاک بزنید جواهر برداشت می کنید ، هرگیاهی که از زمین می روید ، می تواند درمانی باشد برای دردی ناعلاج . ازانواع گل های ختمی گرفته تا پونه و گاوزبان وخاکشیر و نعنا و تلخون و سرخ مغز و کلپوره و شیرین بیان و گل نوروز و ….

در اینجا به معرفی خواص تعدادی از گیاهان دارویی روستا می پردازیم.

آشنایی با خواص رازیانه

، نوعی گیاه دارویی است که مصارف مختلفی دارد. این گیاه دارای طعم تند، تلخ و شیرین است و کمی به طعم نعناع شبیه است.

این گیاه دارویی، سموم بدن را پاک می ‌کند و بیماری‌ التهاب دهان را از بین می ‌برد و برای درمان سرماخوردگی و نیز سرفه، به خاطر خاصیت خلط‌ آورش، مفید است.

بخار حاصل از جوشاندن برگ‌ های این گیاه در آب، بیماری آسم و برونشیت را تسکین می ‌دهد.

مصرف دانه های رازیانه

، باعث تسکین دل درد می‌ شود،

عمل هضم را آسان ‌تر می ‌کند،

کرم روده کودکان را از بین می ‌برد،

باعث تقویت چشم می ‌شود،

حساسیت ‌های چشم را از بین می‌ برد

و دارای خواص فراوانی برای کبد، طحال و مثانه است.

آرامبخش افزایش دهنده ترشح شیر مادر کاهش التهاب غشاء مخاطی دستگاه تنفسی متسع‌کننده نای و برونشها اثرات ضد میکروبی معادل پنی سیلین و تتراسایکلین دارد ضد التهاب پلک و ملتحمه

تمام بخش ‌های مختلف این گیاه یعنی دانه، برگ و ریشه آن خوراکی است، ولی روغن حاصل از دانه‌ های، سمی بوده و حتی مصرف کم آن، می‌ تواند منجر به ایجاد دانه ‌های پوستی، مشکلات تنفسی و حالت تهوع گردد.

خواص درمانی خاکشیر

خاکشیر گیاهی است که به صورت خودرو در باغ‌ها و صحراها می‌روید و دارای برگ‌هایی با بریدگی زیاد و گل‌های زرد روشن از تیره شب‌بو می‌باشد.

خاکشیر از نظر تنوع دو نوع دارد که یکی تلخ با دانه‌های ریز و رنگ‌ مایل به سرخی است و گونه دیگر شیرین است و دانه‌های آن بزرگ‌تر بوده و رنگش سرخ تیره میباشد ؛ هر دو نوع در اغلب نواحی ایران مخصوصاً دامنه‌های البرز و در بیابان‌ها رشد میکنند.

نحوه مصرف خاکشیر : دانه های خاکشیر را ۱۵ دقیقه درون اب خیس دهید سپس اب اضافی ان را خالی کنید ، دانه ها را درون مقداری اب سرد و شکر حل کرده و میل کنید ، میتوانید بدون شکر نیز مصرف کنید.

» خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و التیام دهنده زخم و جراحات میباشد.

» جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال‌های ساده و رفع ترشحات زنان مفید است.

» خاکشیر ادرار آور و تب بُر است.

» خاکشیربرای دفع کرم مفید است و التهاب کلیه را برطرف می‌کند

» خاکشیر نقرس ، حصبه ، آبله ، سرخک و مخملک را درمان می‌کند.

» خاکشیر صدا را باز می‌کند.

» خاکشیر برای رفع بیماری‌های گوش مفید است.

» خاکشیر برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مناسب است.

» خاکشیر ملین است و برای رفع یبوست مناسب است.

» خاکشیر خنک کننده است و برای رفع گرمازدگی با آب سرد مصرف میشود.

» بذر خاکشیر بر میزان قدرت و میل جنسی می‌افزاید و اشتها را باز می‌کند.

» خاکشیر دل مالش و دل ضعفه را از بین می‌برد.

» خاکشیر در رفع ناراحتی ها و بیماری های دستگاه تناسلی موثر است.

» خاکشیر برای رفع اسهال ساده کودکان شیرخوار موثر است.

» خاکشیر اگر با شیر تازه خورده شود بدن را نیرومند و فربه می‌کند.

» خاکشیر کوبیده شده ضماد خوبی در بهبود ور‌م‌های پستان است.

» برای بهبود فشار خون خاکشیر را بکوبید و شب موقع خواب کف پا تا مچ را با آن ضماد نمایید.

» برای باز شدن رنگ چهره خاکشیر را با ۲ برابر ان شکر مخلوط کنید و تا ۱۰ روز هر روز ۱ لیوان بخورید.

» خاکشیر سنگ کلیه را دفع می‌کند ؛ برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، ‌خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.

» برای برطرف کردن جوشهای صورت که بدلیل مصرف چربی و شیرینی ایجاد می‌شود باید جوشانده ۱ قاشق ترنجبین را با ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرد و هر روز صبح ناشتا بمدت ۲ هفته آن را میل کند تا جوش ها از بین برود.

نکته : بعضی از افراد در موارد خاص ممکن است با مصرف خاکشیر سردرد بگیرند که در اینصورت باید خاکشیر را با کتیرا مصرف کنند.

گل گاوزبان اصلی

گیاه گل گاوزبان به طور خودرو، منحصراً در دامنه ی کوه های البرز به عمل می آید و تاکنون اهلی نشده و قابل کشت نیست.

- گل گاوزبان مقوی روح و اعضای رئیسه بدن بوده، حواس پنجگانه یا بهتر بگویم، حواس هجده گانه آدمی را تقویت می کند.

-گل گاوزبان شکم را نرم و کیسه صفرا را باز می کند، اخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج و عوارض آن را از بین می برد.

-از دیگر خواص گل گاوزبان این است که جوشانده آن همراه با داروهای دیگر جهت سرسام(مننژیت)، برسام(ورم حجاب حاجز)، مالیخولیا، جنون و رفع حواس پرتی مفید می باشد.

- جوشانده گل گاوزبان نشاط آور بوده، رنگ رخسار را باز می کند.

- یکی دیگر از خواص گل گاوزبان این است که،سینه را نرم می کند، تنگی نفس و درد گلو را شفا می دهد.

-یکی دیگر از خواص گل گاوزبان این است که، دلهره و وحشت را از بین می برد و غم و غصه را کم می کند و برای کسانی که با خود حرف می زنند سودمند می باشد.

- جوشانده گل گاوزبان با عسل جهت تنگی نفس تجویز شده است.

- از دیگر خواص گل گاوزبان این است که،جویدن برگ تازه گل گاوزبان جهت درمان جوش های چرکی دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان و رفع حرارت دهان نافع است. مقدار خوراک گل آن دو مثقال تا پنج مثقال می باشد.

- عرق گل گاوزبان جهت امراض سوداوی، وسواس و خفقان مفید است.

- گل گاوزبان دارای منیزیم بوده و از سرطان پیشگیری می کند.

- تحقیقات جدید بیانگر این مطلب هستند که عصاره آبی گل گاوزبان دارویی مؤثر و بی‌خطر برای درمان بیماران مبتلاء به اختلال وسواسی اجباری می باشد.

- گل گاوزبان دارای موسیلاژ ، فلاونوئید ۱۵/۰درصد و آنتوسیانین با آگلیکون دلفینیدین و سیانیدین به میزان ۳۴/۱۳ درصد و به مقدار ناچیز آلکالوئید از دسته پیرولیزیدین است.

- گل مرغوب گلی است که دارای دم سفید و گلبرگ های بنفش باشد. برگ های تازه گل گاوزبان دارای مقدار زیادی ویتامین C می باشد.

*پس این گیاه دارای شوره نیست، عرق و ادرار را زیاد نمی کند.

گل و برگ ختمی

گل ختمی چند نوع است از جمله “ختمی بنفش” ، “ختمی سفید” و “ختمی سیاه” که خواص ختمی بنفش بیشتر است.

ترکیبات مهم

گل و برگ ختمی دارای حدود ۶ تا ۹ درصد موسیلاژ می باشد که بیش ترین درصد آن، کمی قبل از گل دادن آن است. هم چنین ترکیبات فلاونوئیدی و مقدار بسیار کمی اسانس، از دیگر مواد گل و برگ ختمی هستند.

اثرات مهم

به عنوان نرم کننده ی گلو، خلط آور و ضدسرفه بسیار مفید است. اثر ضدسرفه ی آن از طریق کاهش ورم و التهابات گلو، و راه های بالای تنفسی می باشد.

هم چنین مصرف خوراکی آن، باعث کاهش تورم لایه ی مخاطی روده و معده می گردد.

استفاده موضعی له شده ی برگ تازه ی ختمی، جهت کاهش درد و التهاب نیش حشرات، مفید است.

طریقه و مقدار مصرف

بر روی ۵ تا ۱۰ گرم و یا برگ، و یا مخلوط این دو، یک لیوان آب سرد اضافه می کنیم، (حداقل نیم ساعت باید خیس بخورد.) سپس آن را به خوبی به هم می زنیم و می گذاریم یک تا دو ساعت به حال خود بماند. (هر چند بیش تر خیس بخورد و هم زده شود، بهتر است؛ چون مواد آن، بهتر استخراج شده و تاثیر بیش تری دارد.)؛ پس از آن صاف می کنیم. صاف شده را به دفعات، در روی می توان میل نمود(بین ۳ تا ۵ بار این میزان را روزانه می توان مصرف کرد).

خواص شیرین بیان

* مهم ترین خاصیت شیرین بیان که جدیدا کشف شده است، درمان زخم معده و سرطان معده است.

* این گیاه برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زودرس جلوگیری می‌کند و برای نرم کردن سینه موثر است.

* زخم‌ها و تاول‌های پوست را با دم کرده شیرین بیان شست‌وشو دهید تا زود خوب شوند.

* گیاه شیرین بیان ملین است و برای درمان سوء هاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.

* برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان می توان ریشه شیرین بیان را مکید.

* این گیاه ورم معده را برطرف می‌کند و تنگی نفس را تسکین می‌دهد.

* این گیاه چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند. برای این منظور ۲ گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید. سپس آن را در آب خیس کرده و هر روز بخورید.

* اگر شیرین بیان را قبل از غذا مصرف کنید، برای لاغری موثر است.

* برای درمان موخوره، دم کرده شیرین بیان را به سر بمالید و برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده در این قسمت‌ها بگذارید.

* در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده می‌شود.

* امروزه نیز عصاره شیرین بیان یکی از اجزاء ترکیبی شربت سرفه است.

* شیرین بیان همچنین مدر (ادرارآور) است و می‌توان از آن به عنوان عامل ضدویروس موضعی برای زخم و التهاب زونا، چشم، دهان و دستگاه تناسلی استفاده کرد.

مضرات مصرف زیاد شیرین بیان

- مصرف بی رویه شیرین بیان یا سایر فرآورده‌های آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازه هورمون آلدوسترون مضر است. این حالت سبب عوارضی چون اختلال در فعالیت های متابولیسمی و بالا رفتن فشار خون می‌گردد. در صورت مصرف بیش از ۲۰ گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب بعید نیست.

- استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال نیز مضر است.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> خواص میوه ها

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
پاسخ سريع:

Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
                 



افزودن امضاء به مطلب ارسالي (امضاء كاربر در بخش ويرايش مشخصات كاربر قابل تغيير است .)


 

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
كه مازندران شهر ما ياد باد
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران