روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - تنده چی / جندابه

تنده چی / جندابه

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی اصفهان

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

musaaskari
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
27 تير ماه ، 1390
تعداد ارسالها: 6429
امتياز: 1929860
تشکر کرده: 1
تشکر شده 48 بار در 46 پست


ارسالارسال شده در: چهارشنبه، 8 مرداد ماه ، 1393 19:09:50    موضوع مطلب: تنده چی / جندابه پاسخ همراه با اعلان

تنده چی / جندابه

تنده چی(به کسر ت و فتح دال) یکی از آجیل ها و تنقلات قدیمی روستای جندابه است. به این شکل که مقداری بادام تلخ را در آب می ریزند و بعد از گذشت مدتی این بادام ها تغییر طعم می دهند و شیرین می شوند و بعد از انجام برخی کارهای ساده دیگر همنشین دیگر آجیل های عید می گردند و حقیقتا هم چقدر ترد و خوشمزه است و همه دوستان تصدیق می کنند که آجیل های مصنوعی امروزی را از هیچ نظر نه از حیث سلامت و نه از حیث طعم و مزه، توان رقابت و برابری با آجیل های سنتی و قدیمی مادربزرگ ها نیست.

این روزها وقتی به زندگی خودمان می نگرم می بینم که ما انسانهای امروزی چقدر زود در روابطمان دچار سوءتفاهم می شویم. برداشتمان از صحبت دیگران عموما با دید منفی و توأم با سوءظن است. اصلا عادت کرده ایم همه چیزمان را تا می توانیم اول تلخ و بدمزه کنیم. حتی برخی اتفاقات شیرین زندگی که ماهیتا و ذاتا شیرین هستند هم عموما با دلخوری و ناراحتی و سوء تفاهم سپری می شوند. من سراغ ندارم یک جشن عروسی را که همراه با دلخوری نباشد حال آنکه پیوند آسمانی دو جوان ذاتا مبارک است و میمون؛ اما ما از آن فقط بدیمنی و خاطره بد به جا می گذاریم.

واقعا چقدر هنرمند هستند این قدیمی ها مخصوصا پدربزرگ ها و مادربزرگ های خودمان که با اینکه نه درس خوانده اند و نه ادعایی دارند هم در رفتار و هم در کردار چنان عمل می کنند که در کنار آنها حتی یک اتفاق ناراحت کننده و تلخ جایش را به یک خاطره خوب و شیرین می دهد. چقدر دلگرم کننده، چقدر قشنگ، چقدر شیرین سخن می گفتند و چقدر بهتر عمل می کردند و اینچنین از محبت، خارها گل می گردید... اما ما انسانهای مثلا درس خوانده امروزی چقدر بدسلیقه ایم، حتی شیرینها را هم خیلی راحت تلخ می کنیم.

مادربزرگ خوبم تنده چی تو، به من درس زندگی آموخت. اینکه حتی یک اتفاق تلخ را نیز می شود شیرین کرد... .

تکمله:تکنولوژی تهیه تنده چی، یک فن آوری تمام عیار و قابل تدریس در دانشگاه است. سیستم تغییر و تحول شیمیایی و فیزیکی آن در دانشکده علوم پایه و مهندسی و سیستم انسان سازی آن در دانشکده علوم انسانی.

منبع:
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی اصفهان

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
كه مازندران شهر ما ياد باد
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران