روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - شیره پزان / مشهدالکوبه

شیره پزان / مشهدالکوبه

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی استان مرکزی

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

musaaskari
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
27 تير ماه ، 1390
تعداد ارسالها: 6429
امتياز: 1929860
تشکر کرده: 1
تشکر شده 48 بار در 46 پست


ارسالارسال شده در: سه شنبه، 2 دي ماه ، 1393 14:33:32    موضوع مطلب: شیره پزان / مشهدالکوبه پاسخ همراه با اعلان

شیره پزان

شیره را امروزه به 2 روش اصلی تهیه می‌كنند؛ شیوه سنتی و شیوه صنعتی.

روش تهیه شیره:

انگورهارا داخل حوض مخصوصی ریخته آنها را له كرده و آب شان را می‌گیرند؛ سپس خاك سفید را به آن اضافه می‌كنند.

اما خاك سفید چیست؟

خاك سفید، خاكی است با تركیب بالای املاح معدنی كه در در روستای آهنگران به مقدار زیاد یافت می‌شود.

خاك سفید را معمولا زیر آفتاب یا روی بخاری حرارت می‌دهند، سپس به آب انگور اضافه می‌كنند، چون خاك حرارت ندیده باعث گل‌ آلود شدن آب انگور می‌شود.

در ضمن ممكن است اگر خاك سفید را به آ‌ن اضافه نكنند، در موقع جوشاندن، آب انگور ترش شود .

آب انگوری كه به آن خاك سفید اضافه كرده‌اند را یك شب نگه می‌دارند، سپس به وسیله پارچه‌های مخصوص، آن را صاف كرده و خاك را از آن جدا می‌كنند. بعد آب انگور جدا شده از خاك را بعد از 2 ساعت می‌جوشانند.
شیره انگور

تولید كنندگان شیره سنتی معتقدند اگر آب انگور جدا شده از خاك سفید را از اول در ظرف‌های بزرگ "رویی"‌ بریزند و بجوشانند، آب انگور زودتر قوام می‌آید و زودتر به مرحله كش دار شدن می‌رسد و رنگ قهوه‌ای روشن و شفاف خواهد داشت.

اما اگر آب انگور جدا شده از خاك سفید را از اول در دیگ‌های "مسی" بریزند و در آنها بجوشانند، زمان بیشتری طول می‌كشد تا آ‌ب انگور قوام بیاید و كش دار شود و در نتیجه به‌خاطر جوشیدن زیاد، تیره‌رنگ می شود و محصول نهایی هم سفت‌تر خواهد بود.

منبع:
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی استان مرکزی

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
كه مازندران شهر ما ياد باد
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران