روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - کره محلي سيف آباد - كوهرنگ

کره محلي سيف آباد - كوهرنگ

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهاي محلي چهارمحال و بختياري

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

musaaskari
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
27 تير ماه ، 1390
تعداد ارسالها: 6429
امتياز: 1933470
تشکر کرده: 1
تشکر شده 48 بار در 46 پست


ارسالارسال شده در: چهارشنبه، 21 دي ماه ، 1390 21:26:05    موضوع مطلب: کره محلي سيف آباد - كوهرنگ پاسخ همراه با اعلان

کره محلي سيف آباد و طرز تهیه آن :

برای تبدیل ماست به کره یا دوغ محلی عملی انجام می شود که به آن مشک زنی می گویند . مشک زنی توسط زنان انجام می گیرد . برای مشک زنـی ابتدا ماست را درون مشک دوغ زنی ریخته و دهانه مشک را با نخ محکم می بندند . سپس مشک را با استفاده از بند بافته شده پشمی ( وریس ) از سه پایه چوبی به نام ملار می آویزند و شروع به مشک زدن می کنند . برای مشک زدن مشک فقط یک نفر زن احتیاج است . بـرای مشک زدن حدود 23 تا 32 درصد مشک را از ماست انباشته و یک لیتر آب به آن می افزایند . مدت مشک زنی در رابطه با خصوصیات جوی منطقه تغییر می کند هر چه هوا گرمتر باشد ، تعداد دفعات ضربه های مشک کمتر خواهـد بود زیرا چربی محلول در ماست به راحتی از آن جدا شده و به سطح مایع می آید . در صورتی که هوا سرد خنک باشد چربی محلول دیرتر از زمان گرما از مایع خارج میشود ، لذا تعداد دفعات ضربه های مشک بیشتر می شود . بعد از این کارهـا ماست به دوغ تبدیل می شود و چربیهای ماست به روی دوغ می آید . در این صورت کره را از دوغ جدا می کنند . برای این عمل دو روش وجود دارد 1) روش اول در حالتی که مشک از سه پایه آویزان است ، دریچه آن باز کـرده و دست را درون مشک دوغ زنی می کنند و کـره را از آن خارج می کنند . پس از خارج کردن کـره دوغ درون مشک را نیز خارج می کنند . 2) روش دوم که بیشتربسیار ساده است بدین صورت است که پس از پایان کار مشک زنی ، مشک دوغ زنی را از سه پایه جدا کرده و مایع درون آن را درون ظرف خالی می کنند . کره به علت وزن مخصوص کم آن در بالای سطح مایع قـرار می گیرد که به کمک دست اقدام به جمع آوری آن می کنند . برای جلوگیری از فاسد شدن کره مقداری نمک به آن افزوده و درون تکه پوستی که برای این کار در نظر گرفته شده نگهداری می کنند . به طور متوسط از هـر ده کیلوگرم یک کیلوگرم کره بدست می آید .

منبع:
تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي ارسال ايميل بازديد از سايت ارسال كننده مطلب
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
 
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهاي محلي چهارمحال و بختياري

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران