روستاهای ایران: تالار گفتمان

روستاهاي ايران :: نمايش موضوعات - خوراک .اصفهان .نایین .لای بلاباد

خوراک .اصفهان .نایین .لای بلاباد

 

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر 

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی اصفهان

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: پنجشنبه، 16 خرداد ماه ، 1392 11:41:08    موضوع مطلب: خوراک .اصفهان .نایین .لای بلاباد پاسخ همراه با اعلان

سلام
درود و سلام بر کاربران و مدیران محترم سایت روستا های ایران
چند نمونه خوراک محلی از رستاهای لای بلاباد نایین که این زمان فراموش شده یا بسیار کم استفاده میشود را برایتان می گویم .
تمام این مطالب از ذهن خودم می باشد و شاید به گونه ای دیگر یا با نامی دیگر در جای دیگر استفاده شود که جالب خواهد بود کاربران و دوستان ان را ذکر کنند
توضیح اینکه غذا از فرهنگ عرب وارد گویش و فرهنگ ما شده و شایسته ما فارسی زبانان نیست و من تصمیم گرفتم به جای غذا از کلمه فارسی خوراک استفاده کنم.
1-اش گیزری.یا گوشت و گیزر
اش زردک .یا گوشت و زردک
این خوراک عمدتا در زمستان و پاییز که زردک(نوعی هویج ایرانی)قابل برداشت و استفاده بود به ترتیب و ترکیب زیر درست می شد
..ابتدا مقداری زردک را شسته و خرد می کنند (عمدتا به شکل حلقه حلقه)
..مقداری لوبیا سفید و نخود و عدس و گاهی ماش را مخلوط کرده و اماده می کنند
..عمدتا کله و پاچه گوسفند و در صورت در دست رس نبودن از گوشت چربی دار به عنوان گوشت استفاده میشود
..ادویه چندانی نیاز ندارد .مقداری نمک و بعضی ها حتی نمک هم استفاده نمی کنند

..روش پخت این خوراکی بسیار مقوی و مناسب فصل سرد به شکل زیر است..
ابتدا یک لایه زردک حلقه شده را در ته دیزی(قابلمه) می ریزیم .یک لایه لوبیا .نخود ...اماده را روی ان می ریزیم
گوشت را در وسط قابلمه یا دیزی میگذاریم و دور و بر ان را لایه لایه از مواد اماده می ریزیم .
مقداری اب به ان اضافه می کنیم و بار می کنیم .مدت زمان پخت با حرارت ملایم حدود 4-5 ساعت طول می کشد البته سابق در تنور و دیزی گِلی بعد از پختن نان و اتمام نانوایی این کار انجام می شد .

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي
تشکرهاي ثبت شده از ايجاد کننده تاپيک :
blabadiyon(دوشنبه، 20 خرداد ماه ، 1392 22:43:16),  

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: يكشنبه، 19 خرداد ماه ، 1392 21:16:48    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

خوراک دیگری که در زمستان و مخصوصا پیشین(نهار) استفاده می کردند
عَرَ بو کَشکو
این خوراک تشکیل شده از پیاز . قرمه گوشت. ارد .کشک ساییده . نعناع خشک و اب
طریقه اماده کردن.
ابتدا مقداری پیاز را در داخل روغن قرمه گوشت (همان قلیه روغن خودمون)سرخ می کنند بعد نعناع و آرد را به ان اضافه کرده مخلوط می کنند و چرخی می دهند.و در پایان کشک ساییده و اب را روی ان می ریزند و شعله را زیاد کرده تا به جوش اید.
هر چقدر آرد در خوراک بیشتر باشد غلیظ تر می شود.
لازم به ذکر خواص این نمونه خوراکهای محلی و کامل بودن ان نیست و ترکیب ان خود گویاست.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: دوشنبه، 20 خرداد ماه ، 1392 17:04:45    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سومین خوراک
حلوا بی ریشتو
(یا حلوای برشته)
این حلوا را سابقا با روغن بومی گوسفندی درست می کردند امروزه به دلیل مصرف روغن زیاد به ندرت استفاده می شود.خوراکی مقوی و برای هوای سرد زمستان مناسب است همچنین برای خیرات هم استفاده می شود.
.......مواد لازم....
روغن .ارد گندم ترجیحا سبوس دار..شکر ..و گاهی زعفران و گلاب .و برای تزیین انواع خلال مورد علاقه شخصی

-------روش پخت ---

ابتدا آرد را در روغن کاملا سرخ می کنند .(هرچه بیشتر سرخ شود رنگ حلوا تیره تر و مانند قهوه می شود)
سپس شکر و گلاب را اضافه می کنند و روی حرارت ملایم مدتی صبر می کنند تا کاملا شکر حل شده و رنگ دل خواه هم پدیدار شود .اخرین مورد زعفران است که اگر هم نباشد مشکلی ایجاد نمی شود.
حلوای درست شده را می توان با پودر نارگیل یا خلال بادام و پسته تزیین کرد .

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: سه شنبه، 21 خرداد ماه ، 1392 20:02:29    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

خوراک چهارم

قلیه جیگری

قرمه جگر
این خوراک که روزگاران نه چندان دور خانوادگی و دسته جمعی استفاده می شد ضمن اینکه فرصتی برای همدلی و صحبت ایجاد می کرد میهمانی خانوادگی بود که بر خلاف امروزه هر از گاهی در میان خانواده می چرخید و بسیار ساده و صمیمی بود .و تصمیم های خانوادگی گرفته می شد.کسی بر دیگری فخر فروشی نمی کرد و چشم و هم چشمی که بلای جان خانواده های امروزی است رنگی نداشت .و بگذریم که سخن در این مورد زیاد است ......
....مواد تشکیل دهنده..
موارد دامی که ذکر می گردد تمامی گوسفندی است.
جگر سیاه.جگر سفید.کلیه یا قلوه ها .دل.مقداری پرده پیه اطراف روده .روده بزرگ .سیب زمینی هایی به اندازه تخم مرغ و کوچکتر با پوست که کاملا شسته شده
.مقداری پیاز.مقداری ادویه های مخلوط.گاهی بسته به ذایقه آ شپز باشی رب انار یا گوجه فرنگی خشک شده یا تازه هم می ریختند.
ابتدا مقداری پرده پیه را که خرد شده حرارت می دهند تا روغن ان ازاد شود سپس جهت عوض شدن بوی نا مطبوع ان پیاز خرد شده را دران کمی تفت می دادند وروده و دل را خرد کرده در ان می ریختند.بعد از مدتی جگر سفید (پف) را به ان اضافه می کردند .و با حرارت ملایم سرخ می کردند .در مرحله اخر سیب زمینی درسته و جگر سیاه و گوجه فرنگی را اضافه می کردند تا مدتی روی حرارت می پخت .و ادویه ان اضافه می شد .
این خوراکی چرب و نرم خیلی طرفدار داشت و کوچک و بزرگ از ان نمی گذشتند.
زمانی خوشمزگی ان بیشتر می شد که سهم چند نفر را درون یک بشقاب مسی بزرگ می ریختند .بزرگ و کوچک در کنار هم می نشستند و در پایان هم چای با سماور ذغالی اماده بود که نوش جان می کردند.
و اکنون سالها از ان زمان می گذرد و شخصا در حسرت تکرار ان برنامه ام.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: جمعه، 24 خرداد ماه ، 1392 09:58:39    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

خوراک پنجم
دوشاب.(شیره توت)..
باتلفظ محلی دُشُو
دوشاب در مناطق مختلف روستایی از محصولاتی مثل انگور.توت.خرما.و....درست می شود .
توت در منطقه ما دارای انواع زیادی است که می توانم به .اصفهانی.شمیرانی .لیزو.سُرخو در سه نوع متفاوت.بی دانه. سوزو.اشاره کنم.
این درخت به دلیل مقاومت در مقابل افات و وسعت زیاد ریشه که تا مسافت زیادی گسترده می شود مقاومت زیادی در برابر کم ابی دارد و در اکثر چشمه های کوچک و در کنار جوی های اب اصلی در روستا و کنار استخر کاشته می شد .
بنا بر این دوشاب توت در منطقه ما رایج و همراه سرماست خوراکی مناسب برای زمستان بوده است.
طرز تهیه
توت را از روی درخت بر روی پرده ای می تکانند و بعد از تمیز کردن و شستشو درون قزغون (دیگ های بزرگ مسی) ریخته و حرا رت می دهند تا کاملا پخته و نرم شود.
در مرحله دوم ان را از صافی عبور داده و نا خالصی ان تا حد زیادی جدا می گردد.انچه بدست امده شیره خام است چندساعت ملایم حرارت می دهند تا رنگ ان قهوه ای تیره و غلظت ان به حد مناسب برسد.
گاهی اوقات در حین پختن(نزدیک آخر کار) مقداری زرد آلوی تازه و سیب گلاب درون ان می ریختند که محصول ان بنام لیچار و خوشمزه تراز دوشاب می شد
انچه را بدین ترتیب بدست امده بعد از سرد شدن با سرماست یا به تنهایی درون کوزه لعاب دار ریخته و درب ان را با پوست گوسفند بسته برای زمستان در جای
خنک مثل راه پله (اُرجین).سرداب .دلیج.و....نگهداری می کردند.
مخلوط کردن سرماست با دوشاب به دو دلیل بوده.
یکی اینکه خوراک مقوی و گرمی برای زمستان است و دوم اینکه فساد پذیری سرماست بعلت مخلوط شدن با دوشاب بسیار پایین می اید
دوشاب با برف در شب چله زیر کرسی هم بسیار می چسبد.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: پنجشنبه، 30 خرداد ماه ، 1392 22:44:05    موضوع مطلب: خوراک .اصفهان .نایین .لای بلاباد پاسخ همراه با اعلان

حلوای ارد سِن

این حلوا به دلیل کالری زیاد برای فصول سرد مناسب است.

برای پختن ان نیاز به ارد سِن داریم که مختصر توضیح می دهم

-------------------طرز تهیه ارد سن ---------------------

گندم را تمیز پاک می کنند. بعد ان را شستشو می دهند داخل دیگ می ریزند یا درون کیسه ای که نیمه پرشده کمی پهن می کنند وتا زمانی که کاملا ریشه زد و به صورت توده ای یک پارچه به هم گره خورده و سفید رنگ شد ابیاری می کنند .بسته به حرارت محیط بین پنج تا هشت روز این فرایند طول می کشد.
اگر زیاد صبر کنید و جوانه برگ سبز رنگ شود مزه اش کمی گَس میشود
بعد این مدت توده را روی یک پارچه تمیز از هم حلاجی کرده تا خشک شود
وقتی خشک شد ان را ارد میکنند .بااین ارد میشود حلوا درست کرد اما باید اردش تو ی روغن زیاد سرخ شود هرچقدر بیشتر سرخ شود رنگ حلوا تیره تر خواهد بود.
اما برا اینکه کار درست کردن حلوا در مواقع ذیق وقت به سرعت و راحت تر باشد . آردی را که از گندم جوانه زده تهیه شده نصف نصف با ارد گندم معمولی مخلوط می کنند (ارد سن رو نمیشه به تنهایی نون کرد) ان را نان میکنند نان را برشته میکنند و دوباره می کوبند و برا ی حلوا اماده است.

از ارد سِن چند نمونه خوراک مقوی دیگر هم درست می شود که انشاء...خواهم گفت

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: يكشنبه، 2 تير ماه ، 1392 15:16:02    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

حلوای دیگری بنام گوداخته

مواد لازم برای درست کردن گوداخته

1- مخلوتی از کوبیده مغز بادام-گردو-پسته .یک موردش لازمه و ترجیها اگر مخلوت باشد که عالیست

2-خرما خارک ( خرما خرک )که زرد رنگ و نیمه خشک و محصول کرمان و اطراف ان است

3-ارد سن تهیه شده از نان سن که شرح ان قبلا داده شد

4-شربت تهیه شده از شکر .نبات .خاکه قند .یا قند(هرکدام میسر باشد)

5-روغن .به مقدار کم...( چون مغز گردو و بادام روغن دارند که بعد از داغ شدن ازاد می شود) .

6-پودر نارگیل (سلیقه ایست)

-----------------------طرز پخت----------------

مغزها را با خرما و ارد سن تو روغن کمی تفت میدیم
شربت را اضافه میکنیم و در حرارت ملایم میگذاریم تا در اصل دم بکشد و مواد نرم و باب دندان شود
وقتی احساس میکنید روغنش داره رو می یاد و اب ان کم شده و احساس نمیشه پودر نارگیل را اضافه و مخلوط کنید

روزگار قدیم این حلوا به دلیل انرزی زیاد خوراک زن تازه زا بود .
گاهی بعد از روز عروسی که داماد به دست بوسی مادر زن میرفت(مادر زن سلام) هم به او هدیه می شد.

روز و روزگارتان قرین شادی و پیروزی باد.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: يكشنبه، 9 تير ماه ، 1392 19:43:13    موضوع مطلب: خوراک .اصفهان .نایین .لای بلاباد پاسخ همراه با اعلان

آش شولی

این خوراک در واقع یک سوپ سبزی فصلی است
در یزد بیشتر معروف است اما در مناطق کوهستانی اطراف ما نیز به دلیل قرابت فرهنگی با یزدیها استفاده می شود

اینکه گفتم فصلی . عمده مواد سوپ مورد نظر سبزیجات برگی و تازه ا ست که در فصل بهار و تابستان به وفور یافت می شود.

خوراکی بسیار غنی از ویتامینها و عناصر معدنی لازم برای بدن (که امروزه با انواع قرص شیمیایی برای بدن تامین میشود).با انزی کم و در ضمن برای افراد خشک مزاج که درگیر یبوست فصلی میشوند مفید .و دافع سموم از بدن است .خلاصه اینکه با وجود سبزی های گونه گون با خواص مخصوص .منافع بیشمار دارد که مجال ان نیست

مواد تشکیل دهنده
1-برگ انواع سبزی جات موجود در منطقه .مثل .تره .اسفناج.برگ چغندر.جعفری .نعنا.پونه.برگ پیاز. چغندر .پیازچه .
2-ارد گندم
3-قارا (قره قوروت)
4- مقداری اب
5-ادویه های معطر و طعم دهنده بسته به ذایقه
6-گاهی افرادی مقدار کمی ماش و عدس را هم اضافه می کنند که عمومیت ندارد.

پختن ان بسیار ساده و از عهده هر کسی بر می اید.

اگر طالب شولی باشید که عدس و ماش داشته باشد ابتدا این دو را در دیگ ریخته بار می کنند تا مقداری نرم شود
ضمنا چغندر را هم می توان خرد کرد و با عدس بار کرد یا اینکه ان را رنده کرده و همراه سبزی ریخت.
از سبزی هایی که ذکر شد هر چند نوع در دسترس باشد مخلوط کرده می شویند وخرد می کنند (البته میزان هرکدام بسته به طعمی که به غذا می دهد به عهده اشپز و متفاوت است) و به دیگ اضافه می گردد

حدود یک ساعت بعد ارد را در اب سرد ریخته محکم می زنند تا بصورت یکنواخت و همگن در اید (اگر ارد درون اب داغ ریخته شود گوله می شود)
این مخلوط را همراه ادویه و قارا به دیگ اضافه میکنیم .
بعد از نیم ساعت شولی اماده است.(در واقع تمام مدت لازم برای پخت شولی بدون عدس و ماش یک ونیم ساعت است)




.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: دوشنبه، 24 تير ماه ، 1392 17:02:24    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سیب زمینی تنوری

این خوراک که در تنور گِلی درست می شود بسیار خوشمزه است و معروف به کباب سیب زمینی است .تهیه ان ساده و برای هر شخصی میسر است ضمنا برای شهریهای اصالتا روستایی سرگرمی و خاطره انگیز خواهد بود.

روش درست کردن ان این است که:

سیب زمینی را با پوست محکم می شوییم و ان را از وسط به دو نیم می کنیم.اندازه سیب زمینی ها باید در حدود هم باشد تا زمان پخت انها هماهنگ باشد.
البته درشت تر ها بهتر و کار کردن با انها راحت تر است.
مقدار زیاد نمک روی پوسته ان می ریزیم که بعد از پختن همراه پوست کنده شده و می ریزد.
محل بریده شده را به سینه تنور می چسبانیم .البته تنور باید نه خیلی داغ باشد و نه سرد .و درب تنور را می گذاریم
(معمولا در پایان پختن نان در رو ستاها این کار را انجام می دهند .)
در صورت تمایل کمی ادویه هم میتوانید روی سیب زمینی بپاشید.
بسته به درجه داغی تنور و سلیقه شما بعد از 15 تا 25 دقیقه کباب سیب زمینی اماده است .فقط باید با سیخ دم پهن ان را از سینه تنور کنده و نوش جان کنید. Cool

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: جمعه، 28 تير ماه ، 1392 17:00:31    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

ماش پلو

بطور کلی بنشن و غلات به دلیل اینکه محصول بومی روستا هستند و انواع ان بدست می اید در اکثر خوراکها هم دیده می شوند با این تفاوت که در بعضی حضور پر رنگ تری دارند .

از جمله خوراکهای ساده و خوشمزه که قدمت خیلی زیاد ندارد ترکیب ماش و قلیه گوشت و برنج است.

طریقه پخت.
ابتدا ماش را بمدت تقریبی یک و نیم ساعت روی شعله می پزیم و قتی نرم و نیم پز شد قلیه گوشت را در قابلمه روی شعله قرار داده تا ذوب شود .هم زمان مقداری پیاز خرد شده را کمی در قلیه تفت داده و ماش و برنج را به ان اضافه کرده (مثل کته پلو به اندازه یک بند انگشت اب روی ان بیفتد)
مدتی شعله را بالا می اوریم و وقتی اب ان کم شد ان را دم می کنیم .
بعد از مدتی خوراک شما اماده است .

این خوراک با ماست میش بسیار لذیذ است و تقریبا راحت هم درست می شود.

(منبع"ذهن نویسنده")

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: پنجشنبه، 3 مرداد ماه ، 1392 17:47:22    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

ورف اُدُشُو
برف و دوشاب (شیره توت)

در فصل بهار که هنوز روی کوها برف زمستان مانده است و هوا رو به گرمی می رود برفهای افتاب خورده به دلیل اینکه روزها ذوب می شود و شبها منجمد

می گردد حالت خاصی پیدا می کند .بلورهای برف شکری تشکیل می شود و در لفظ روستایی به ان برف ریگی می گویند .

البته باید برای برداشتن برف مقداری روی ان را بتراشیم تا به برف یکدست تمیز برسیم.

در این این زمان برف مخلوط با شیره توت معجونی بسیار خوشمزه است که در افتاب رو میل می شود .هم خنک است و هم انرزی زا .

اگر گذرتان به منطقه کویری و این امکان افتاد از ان نگذرید که می چسبد

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: يكشنبه، 13 مرداد ماه ، 1392 20:50:23    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

لیچار

لیچار ترکیبی است از شیره توت که درون ان برگه زرد الوی تازه یا تکه های سیب گلاب انداخته باشند.

برای در ست کردن لیچار در زمان پختن دوشاب یا همان شیره توت تعدادی وقتی نزدیک اخر کار است زرد الوی تازه را که هسته ان جدا شده یا سیب گلاب را که

هسته وسط ان جدا شده است در شیره توت می ریزند و کمی می جوشانند .حرارت را قطع و بعد از سرد شدن این معجون با سر ماست مخلوط و در کوزه های

سفالی لعابدار ریخته درب ان با پوست گوسفند محکم بسته در جای خنک برای زمستان ذخیره می شود.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: سه شنبه، 15 مرداد ماه ، 1392 21:45:33    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

سیب زمینی کلوخی
کباب سیب زمینی در کلوخ

این خوراکی را که معرفی می کنم یک نمونه میان وعده همراه با تفنن و تفریح است که در قدیم درست می کردند و شخصا هم تجربه درست کردنش را دارم

حتما دیده اید زمینی که شخم زده می شود در ان قطعات خاک به هم فشرده که در اثر شخم از هم پاشیده نشده است به چشم می خوردکه کلوخ می نامیم.

ابتدا تعدادی کلوخ را به صورت چاهک کوچکی گرد هم می چینند .داخل چاهک را پر از شاخ و برگ درخت کرده اتش می زنند تا اینکه بدنه کلوخها کاملا داغ شود.

بعد از اینکه از داغ شدن کلوخها و حرارت لازم انها اطمینان حاصل شد اتش درون چاهک را کمی فشرده کرده تا حرارت درون ان محبوس شود.

سیب زمینی ها را در ون چاهک و روی اتش فشرده می چینند و دیواره کلوخی داغ شده چاهک را روی ان خراب می کنند و تا حد ممکن منفذی را باقی نمی گذارند..

سیب زمینی ها بعد از حدود بیست دقیقه (بسته به داغی کلوخها)در اثر حرارت زیر و رو بطور بسیار جالبی کباب شده و اماده خوردن می شود

و شما همراه با کار در مزرعه به نوعی تفریح هم خواهید کرد و میان وعده بسیار مناسبی هم نوش جان می نمایید.

منبع.ذهن نویسنده

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: يكشنبه، 20 مرداد ماه ، 1392 22:12:11    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

چغندر کلوخی

چغندر کلوخی به روش سیب زمینی که شرح ان رفت درست می شود با این تفاوت که چاهک تهیه شده از کلوخ برای چغندر باید بزرگتر و طبعا اتش مورد نیاز هم

بیشتر خواهد بود و زمان پخت ان هم کمی طولانی تر می باشد .

برای این کار چغندر لبو یا انواعی که درون انها ریش ریش نباشد استفاده می شود

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي

blabadiyon
کاربر ویژه

وضعيت: آفلاين
5 خرداد ماه ، 1392
تعداد ارسالها: 112
امتياز: 479000
تشکر کرده: 5
تشکر شده 4 بار در 3 پست


ارسالارسال شده در: سه شنبه، 29 مرداد ماه ، 1392 21:16:54    موضوع مطلب: پاسخ همراه با اعلان

آش گندم

غله گندم یکی از پرمصرف ترین در روستاهای قدیم بوده است و اش گندم بیش از 70 درصد ان گندم بلغور (نیم خورد شده)است.

اش گندم در قدیم بیشتر برای نذری پخته می شد و اختلاف ان با حلیم این است که مقدار کمی عدس و ماش درون ان می ریزند و با نمک و یا ترش مصرف می شود .
طریقه درست کردن

گندم و ماش و عدس و گوشت را با هم درون دیگ ریخته و روی شعله ملایم به مدت حد اقل 10 ساعت حرارت می دهند . دیگ را بطور مرتب باید با پارو

وارسی کرده و مخلوط نمود تا به اصطلاح ته ان نگیرد و کامل جا بیفتد .

خوراکی اماده شده بسیار پر انرژی و خوش خوراک است .برای ترش کردن ان از قره قوروت استفاده می شود.

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   ارسال تشکر

   روستاهاي ايران صفحه اول انجمن -> غذاهای محلی اصفهان

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1
  
نام کاربري:      کلمه عبور:     

~ يا ~
عضويت در سايت

  


 


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group
فروشگاه فرش احمدی
تهران هاست
 تبلیغات در سایت روستاهای  ایران