عید مردگان / روستای چناربن زارم نکا
به گزارش نیوز نکا ،عید مردگان که به جشن مردگان نیز گفته می شود از قبیل آئین های ویژه سنتی در مازندران است که از دیرباز و از گذشتگان به نسل های جدید منتقل شده است.
آئین ویژه سنتی دیگری است که ایرانیان به آن اهمیت فراوان می دهند و برگزاری این جشن نیز که از گذشتگان به نسل های جدید انتقال یافت در مازندران نیز اهمیت ویژه دارد این عید به جشن مردگان نیز معروف است.
بر اساس سنت رایج و باورهای مردم در زمانهای قدیم فریدون پادشاه پیشدادی به خونخواهی پدرش جمشید شاه ضحاک پادشاه را در سرزمین مازندران و در دماوند کوه به بند میکشد، مردم خبر این پیروزی را در شب با آتش زدن بوتهها به یکدیگر اطلاع میدهند. و فردای آن روز با برپایی جشن و مسابقه کشتی این پیروزی را گرامی میدارند.
عید مردگان (جشن مردگان) با توجه به آئین های ایرانیان جمعه گذشته در روستای چناربن زارم برگزار شد .
مردم روستا پیرو جوان زن و مرد و کودک و نوجوان در مزار این روستا جمع شدند و با شور و شوق خاص این مراسم را برگزار و برای مردگان خود خیرات کردند .
مردم روستا با پخت آش و انواع حلوا و شیرینی و شکلات و شربت از مهمانان پذیرائی کردند حضور مهمانان از روستا های اطراف ، شهرستان این جشن و آئین ایرانی را زیباتر و پر رونق تر کرده بود.
یکی از ریش سفیدان این روستا در باره چگونگی و زمان برگزاری این جشن ها در گذشته گفت : بیش از ۷۰ سال پیش که ما یاد مان می آید مردم روستای چناربن زارم نیز همچون دیگر روستاهای مازندران و هزار جریب در سال نو را به این جشن اختصاص می دادند و باپخت غذا و آمدن برسر مزار عزیزان خود می بردند و از صبح تا ظهردر کنار مردگان خود می نشستند و علاوه بر غذای خود برای پذیرائی از مهمانان که از روستا ها و شهرهای مختلف در این جشن شرکت می کردند غذا می بردند.
حسینعلی قاسمی عضو شورای این روستا با اشاره به استقبال فراوان مردم به ویژه جوانان گفت: این جشن و دیگر آئین های گذشتگان در سال های آینده با نظم و ترتیب و برنامه ریزی بهتری برگزار خواهد شد .
وی گفت: با اشاره به شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری افزود : این آئین ها که جزء فرهنگ ما ایرانیان به شمار می آید باید احیا و به نسل های آینده انتقال داده شود تا گرد فراموشی بر چهره این آئین ها ننشیند.
در این مراسم که با حضور بخشدار هزار جریب برگزار شده بود روستائیان ضمن شکر گذاری به یمن اغاز فصل نو و آغاز فصل کشت و زر با برپایی نماز شکر و برگزاری جلسه روضه خوانی روز دیگر رسما فصل کشاورزی و نیز شالی کاری را آغاز نمودند.
یادآور می شود : برگزاری این جشن ها و آئین ها علاوه براینکه نشانه هویت ما ایرانیان است موجب می شود دوستان و آشنایان که با وجود ماشینی شدن زندگی کمتر همدیگر را می بینند در این مراسم ها همدیگر را ملاقات و دیدارتازه کنند ، پس باید به این جشن ها بیشتر توجه شود.
چناربن در ۷۰کیلومتری شهر نکا و دارای ۸۰۰ نفر جمعیت میباشد که بعضا مهاجرند و در این مراسم با شکوه خاص شرکت نمودند .
نیوز نکا از این عضو شورا بخاطر ارسال عکسهای زیبا تقدیر می نماید.
منبع: