آتش زدن کاه و کلش درمزارع / باور غلط و زیان آو
به گزارش نیوز نکا ؛ هرساله شاهد آتش سوزی های متعدد در مزارع گندم و جو از سوی بعضی از کشاورزان بی اطلاع از عواقب آن هستم .
بعضی از کشاورزان،به خاطر باور غلط و بمنظور آماده سازی مزارع برای کشت مجدد بخاطر آسانی از بین بردن کاه کلش پس از برداشت محصول اقدام به آتش زدن مزارع خود می نمایند
کارشناسان حفاظت محیط زیست و جهاد کشاورزی به اتفاق این روش را غلط، آن را زیان آور می دانند.
نیوز نکا در گفتگو با چند نفر از کشاوزان نظر انها را نیز جویا شده است یکی از کشاوزان که بیش از ۵۰ سال به امر کشاورزی می پردازد در این باره منی گوید قبلا مباردت به این کار میکرده اما در سالی که کاه و کلش را آتش نزده است بیش از ۱۲ کیسه بیشتر محصول گرفته است .
کشاور دیگر در این باره می گوید: این کار کشاورزان نسیت کاری غلط است و بیعضی از کشاورز نماها اقدام به آتش زدن مزارع کاه و کلش می کنند .
طالبی کارشناس حفاظت محیط زیست نیز در این باره گفته است :آتش زدن مزارع بعد از برداشت توسط کشاورزان کار غیر قانونی است که در این حوزه نیازمند اطلاعرسانی هستیم.
رئیس اداره محیط زیست نکا در مورد روش غلط آتش زدن مزارع بعد از برداشت توسط کشاورزان افزود: کشاورزان با این تفکر غلط، که آتش زدن کاهکلش مزارع بعد از برداشت، باعث از بین بردن علفهای هرز میشود، اقدام به آتشزدن میکنند در صورتی که این اقدام زیانهای زیادی دارد.در این راستا خسارت زیست محیطی و نیز تخریب لانه وآشیانه بسیاری از پرندگان و خزندگان در عرصه مزارع سوخته شده میگردد .
طاهری مدیر جهاد کشاورزی نکا نیز در این باره گفت: این روش غلط علاوه بر آلودگی در اثر آتش زدن کاهکلش باعث خسارت بر خاک و کاهش کیفیت و عملکرد محصول در سال آینده خواهد شد.
او گفت: این باور غلط آموزش و آگاهی نیاز دارد که باید با آموزش و تشکیل کلاسهای ترویجی سطح آگاهی کشاورزان را درباره روش اشتباه آتش زدن کاهکلش بعد از برداشت ارتقا داد.
مدیر جهاد کشاورزی نکا عنوان کرد: خوشبختانه جهادکشاورزی در این زمینه اقداماتی انجام داده است و کلاسهای ترویجی برای آموزش به کشاورزان و آگاهی دادن به آنها در استفاده نکردن از این روش غلط تشکیل داده است.
وی گفت:بعضی از کشاورزان به دلیل ناآگاه بودن به طریقه استفاده صحیح از کودها و کم و زیاد کردن مقدار استفاده از آن نتیجه مطلوب را نمیگیرند و در نتیجه دوباره به روش اشتباه آتش زدن کاهکلش روی میآورند
او پیشنهاد کرد : در هنگام کاشت جدید با همان کا ه کلش اقدام به شخم زدن نمایند از آنجایی که اکثر مزارع کشاورز ی ما دارای فقر مواد عالی خا ک هستندکه علاوه بر بهبود خواص شیمیایی و فیزیکی خاک باث بهبود حاصل خیزی خاک نیز خواهد شد
او گفت از آتش زدن مزارع جدا خوداری کنند تا دچار خسارت جبران ناپذیری از احتمال آتش سوزی دیگر مزارع و باغات نشود .و این مواد عالی را به دامن خاک بر گردانند.
منبع: