نقش اسب و ارابه در معیشت/ روستاهای کردکوی
اسب وارابه وسیله ی تامین معاش مردم منطقه کردکوی بوده است. هنوز گوش جاده های شاه عباسی ، جاده قدیم کردکوی- گرگان و بندرگز از صدای جرخ های ارابه پر است.
در عصری که هنوز سر و کله کتابهای راهنمای گردشگری، سایتهای اینترنتی، نقشههای دقیق و مکانیابهای دیجیتالی نبود، اختراع ارابه یکی از ابداعات مهم بشری بوده که در راستای رفع نیاز بشر شکل گرفته است. این که چگونه انسان توانست به این سطح از دانش برسد تا بداند با قرار دادن دو چرخ متحرک بر یک محور ثابت می تواند وسیله ای بسازد که موجب سهولت حمل و نقل شود، چندان مشخص نیست، ولی شاید بتوان این پدیده را فرایندی در ادامه پیدایش چرخ سفالگری دانست. به هر تقدیر پیدایش ارابه موجب تحولات زیادی در سطح جوامع شد. این وسیله جدید نه تنها موجب افزایش سرعت حمل و نقل کالاها شد بلکه این امکان را نیز فراهم آورد تا حجم بیشتری از کالا را در یک زمان بتوان جا به جا کرد..
بررسی شیوه معیشت و اقتصاد حاکم در شهرستان کردکوی نشان می دهد که این اقتصاد بر اساس کشاورزی، دام داری و مبتنی بر اقتصاد معیشتی بوده و هست.که در آن حیوانات نقش مهمی در تقسیم کار ایفا می کردند.
در زمان قدیم حیوانات نظیر اسب ، الاغ و حتی گاو در روستا های کردکوی بجای تراکتور بخش اعظم امورات سنگین کشاورزی را انجام می دادند. هر خانواده کشاورزی کردکوی توان داشتن اسب را نداشت چناکه الان بسیاری از کشاورزان توان داشتن وخرید تراکتور را ندارند.از اسب برای شخم زدن زمین – حمل بارهای سنگین بویژه حمل محصولات کشاورزی مثل گندم وجو وعلوفه استفاده می کردند. در منطقه کردکوی که یک جوامع کشاورزی بوده و هست نگهداری، تربیت و پرستاری از حیوانات یک هنر محسوب می شود.و یکی از فعالیت های اصلی روستائیان به شمار می رفت.
اسب وارابه وسیله ی تامین معاش مردم منطقه کردکوی بوده است. هنوز گوش جاده های شاه عباسی ، جاده قدیم کردکوی- گرگان و بندرگز از صدای جرخ های ارابه پر است.