پخت نان محلی / کانجی آغوز نون در سنه کوه

پخت نان محلی / کانجی آغوز نون در سنه کوه

در سنه کوه نانوایی خانگی توسط زنان روستا، نان مصرفی خانوار را هر روزه تامین می کنند و جایی برای پخت نانهای شهری و ماشینی مصنوعی وجود ندارد نه که برق و امکاناتش نباشد بلکه جمعیت اندک روستا صرفه اقتصادی ندارد برای همین نان سنتی -محلی جایگاه خود را هنوز حفظ کرده است .

در ادامه مراحل پخت نان گردویی کنجدی(کانجی آغوز نون) را برای شما مستند کردیم که ملاحظه فرمایید :

برای اینکار خمیر آماده ور آمده را ابتدا روی تخته نون ساز با وردنه پهن کرده و کمی با روغن با زردچوبه مخلوط چرب کرده و بعد گردوی ساییده را ریخته و خمیر حاصل را طبق تصویر از وسط باز نموده و بعد چند تا دانه خمیر بنچین می کنند بعد هر کدام از خمیرها را دوباره با وردنه کمی پهن کرده و در مجمعی لای سفره می گذارند و بعد از اینکه شعله تنور هیزمی فرو نشست به محلی “تندیر بشته tandir boshte” با دست کمی هر کدام از خمیر را برداشته و مقدار کنجدی که درون تخم مرغ ریخته بودند روی یک طرف آن می مالند و خمیر را به تنور می چسبانند .

بعد از چند دقیقه نانهای بسیار خوشمزه با عطر و طعمی دلپذیر و روح بخش آماده میل کردن با مربا و عسل کره است . نوش جان

این مستند با کمک مادر بهتر از جانمان تهیه شد و …

DSC_1078

خمیری که قبلا با آرد تهیه شد و گذاشتند تخمیر (ورآمد) صورت گرفت و …

DSC_1086

DSC_1087

DSC_1088

DSC_1089

خمیر را ابتدا در اندازه بزرگ روی تخته نون ساز با وردنه پهن می کنیم و …

DSC_1091

DSC_1092

DSC_1093

DSC_1094

DSC_1095

سپس گردوی ساییده شده را با کمی چربی روی خمیر پهن می کنیم و …

DSC_1080

و

DSC_1077

DSC_1076

DSC_1096

سپس طبق تصویر عکس آنرا باز می کنیم  و …

DSC_1081 DSC_1082 DSC_1083 DSC_1097

خمیر را در اندازه های کوچکتر بنچین می کنند و …

DSC_1099 DSC_1100 DSC_1106 DSC_1107 DSC_1108 DSC_1109 DSC_1110 DSC_1111 DSC_1113

در اندازه دلخواه مجددا با وردنه پهن کرده و با چنگالی نقش می اندازند و …

DSC_1114

DSC_1115

خمیرها برای پخت آماده است و …

DSC_1116

DSC_1117

تندیر بشته tandir boshteیعنی آتشش خوابید و …

DSC_1118

کنجد را هم در کاسه تخم مرغ آماده می کنند و …

DSC_1119 DSC_1121 DSC_1122 DSC_1123 DSC_1124 DSC_1125 DSC_1126

روی خمیر را کنجد می مالند و خمیرها را به دیواره تنور می چسبانند و …

DSC_1127 DSC_1128 DSC_1130 DSC_1131 DSC_1132 DSC_1133 DSC_1136 DSC_1134

دقایقی بعد نان خوشمزه و خوش عطر و طعم آماده است و …

نان سنتی بسیار خوشمزه با حداقل امکانات در سنه کوه توسط دستان هنرمند و پینه بسته از کار در محیط پر زحمت و رنج روستایی ، زنان سنه کوهی هر روزه تهیه می شود .
توجه فرمایید :

 

 

 

 

پس از آماده سازی خمیر برای نان ، مرحله بعدی پخت با تنور بومی محلی هیزمی فرا می رسد که با مهارت و دقت خاصی به انجام می رسد .
توجه فرمایید :

 

 

بفرمایید در خدمت باشیم و …

منبع:
sanekooh.ir/

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *