روستای سقرجوق آشتیان مرکزی

سایتها و وبلاگهای روستای سقرجوق
شهرستان آشتیان – استان مرکزی
sagarjuq.blogfa.com/
sagharjough.persianblog.ir/
sagarjog.blogfa.com/

 

۱-موقعیت جغرافیایی

 

            

   سقرجوق روستایی است در فاصله ۱۲ کیومتری غرب شهرستان آشتیان واقع در استان مرکزی ( ۲۴۷ کیلومتری تهران) این روستا از قدمت زیادی برخوردار است به این شهادت که محل روستای فعلی با روستای قدیمی ( سقرجوق بالا) حدود ۳ کیلومتر فاصله دارد و از روستای قدیمی تنها تپه ای ( حمام تپه) و قبرستانی و چند باغی بیش بر جای نمانده است . دلیل جابجایی روستا نیز حداقل برای بنده معلوم نشده است شاید با پژوهشی بتوان به نتیجه ای رسید.

     از نظر جغرافیایی در منطقه سردسیر قرار گرفته است ودر زمستان کمینه دما به ۳۵ – درجه هم می رسد اما تابستانی بسیار دلپذیر و خنک دارد. این روستا تا سال ۱۳۵۸ از روستاهای کهن دیار فراهان محسوب می شده ( نام خانوادگی بیشتر افراد دارای پسوند فراهانی می باشد) که با تقسیمات جدید کشوری در سال ۵۸ ازبخش فراهان جدا شده و به بخش مرکزی شهرستان آشتیان پیوسته است.

       سقرجوق حاضر بین دو رود خانه فصلی قرار دارد که هر دو از کوهستان های شهرستان تفرش و کوهستان های شمالی روستاهای سعد آباد ، موسی آباد ، بن چنار و جنوب شهراب سرچشمه می گیرند. در حال حاضر هر دوی آنها به دلیل ایجاد سد های بن چنار و سعدآباد ونیز کاهش میزان باران و برف تشنه تر از هر تشنه ای هستند . رود خانه ای که در غرب روستا قرار دارد را عاقل رود و رود شرقی را دیوانه رود نامیده اند. وجه تسیمه آنها به دلیل چگونگی فعالیت فصلی و ناگهانیشان می باشد بدین ترتیب که اولی فعالیت فصلی قابل پیش بینی و دومی فعالیت فصلی غیر قابل پیش بینی داشته اند!

         علاوه بر رودهای مذکور این روستا را دو تپه نسبتا بلند به نامهای قربول کیسه و قورق باره احاطه کرده اند که به ترتیب در جنوب- جنوب شرقی و در غرب قرار دارند.

 

۲-همسایگان

این روستا از: شرق با نادر آباد و شوره بالا ، غرب با زرنوشه ، جنوب شرقی با شوره پایین و فیض آباد، جنوب غربی با خورچه و محسن اباد ، شمال با سعد آباد و شمال شرقی با موسی آباد هم مرز است.

۳-جمعیت ساکن روستا

بر اساس آمار نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ :

تعداد خانوار: ۹۲

جمعیت کل: ۲۶۰ نفر ( ۱۱۷ نفر مرد و ۱۴۳ نفر زن)

جمعیت با سواد: ۱۲۵ نفر ( ۶۴ نفر مرد و ۶۱ نفر زن )

جمعیت بی سواد : ۱۲۸ نفر ( ۴۹ نفر مرد و ۷۹ نفر زن )

( آمار بالا بر اساس آمار سال ۸۵ می باشد و عدم تناسب جمع وتفرق عددی مربوط به وبلاگ نیست.)

 

۴- زبان

مردم روستا همه به زبان خلجی ( خلچی ) صحبت می کنند . اما اینکه آیا واقعا از نسل خلج هستند یا فقط زبانشان خلجی است هنوز پژوهشی انجام نشده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *