شاه عبدالله – هندیجان – خوزستان

سایتها و وبلاگهای روستای شاه عبدالله

شهرستان هندیجان – استان خوزستان

deyarema.ir/

shahabdolla.blogfa.com/

shabdella.blogsky.com/

روستای امام زاده عبدالله

از آنجا که روستای مذکور تا آخرین نقطه مرزی استان بوشهر کمتر از ۴ کلیومتر فاصله داشته و تقریبا ۱۵ کیلومتر با مرکز شهرستان دیلم به عنوان شمالی ترین نقطه استان بوشهر فاصله دارد از لحاظ فرهنگ و اداب و رسوم ومعاشرت وجه تشابه های زیادی بین روستاهای امام زاده عبدالله و دیلم دیده می شود .

تشابه فرهنگ و کسب و کار و اشتغال مردم روستا در شهرستان دیلم توانسته است آمار چشم گیری  از مهاجرات از این روستاه به دیلم را به خود اختصاص داده و باعث تخلیه روستا و توسعه سکونت آن شهرستان گردد .

بر اساس امار سال ۱۳۸۹ که به منظور ادامه اجرای یکی از برنامه های معنوی (بعدا مفصلا توضیح داده خواهد شد ) توسط خانواده های روستا ؛جمع آوری کردم ؛  قریب به ۷۰ خانوار این روستاها در این شهرستان ساکن هستند . که بیشترین آنها از روستا ی مالکی و شاه عبدالله می باشند .

***********

توصیف شهر مهروبان از زبان ناصرخسروکه حدود هزار سال پیش از آن عبور کرده است:

« شهری بزرگ است بر لب دریا نهاده،بر جانب شرقی،و بازاری بزرگ دارد و جامعی نیکو(مسجدی)اما آب ایشان از باران بود، و غیر از آب باران،چاه و کاریزی(قناتی) نبود،که آب شیرین دهد،ایشان را حوضها و آبگیرها باشد که هرگز تنگی آب نبود.و در آنجا سه کاروانسرای بزرگ ساخته اند،و هر یک از آن چون حصاری است محکم و عالی. ودر مسجد آدینه (جمعه)آنجا بر منبر نام یعقوب لیث دیدم نوشته . پرسیدم از یکی که : «حال چگونه بوده است؟»گفت که : «یعقوب لیث تا این شهر گرفته بود ولیکن دیگر هیچ امیر خراسان را قوت نبوده است».و در این تاریخ که من آنجا رسیدم(سال ۴۴۳هجری )این شهر به دست پسران باکالیجاربود،که ملک پارس بود.و خوارباراین شهر از شهرها و ولایتها برند،که آنجا به جز ماهی چیزی نباشد. و این شهر باجگاهی است و کشتی بندان.» 

 

منبع: سفرنامه ناصرخسرو ، تصحیح دبیر سیاقی ،انتشارات زوار، صفحه ۱۶۳

 

**************

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *