نیق – اهر – آذربایجان شرقی
سایتها و وبلاگهای روستای نیق
شهرستان اهر – استان آذربایجان شرقی
چند نقطه نظر در مورد مردمان روستای نیق. نیق مثل هر روستای دیگر دارای طایفه های گوناگون هست و معمولا هر طایفه با نام اجداد خود خوانده میشوند مثل کبلا خودولولار- مالالی لار – دلاکلیلار و …
صفتهای شاخص نیقیها عبارتند از سخت کوشی، جسور بودن، با فرهنگ و خدا شناس و با عاطفه، اهل هیئت در عین حال شجاع و با غرور بودن و شاخص ترین صفتها با همت بودنشان است که زبان زد همه کسانی است که نیقیها را میشناسند. رونق روستای نیق به حدود ۶۰ سال پیش برمی گردد که تقریبا ۱۱۰ خانوار گذران زندگی می کردند و همه وسایل زندگی نشات گرفته از طبیعت بود. آنچه اینجانب به چشم خود مشاهده کردم هفت آسیاب آبی، آهنگر، مسگر، تلیسچی، نجار، خیاط، معمار، بنا، نعل بند، شکسته بند و حرفه های دیگر بود که همگی با وسایل سنتی کار می کردند. نیق یک مکتب خانه داشت که از روستا های اطراف برای یادگیری قرآن و گلستان و بوستان سعدی شیرازی به آنجا می آمدند. و باسواد می شدند مردان بالای ۵۰ سال حتما با قرآن انس دارند که مردمانی با ایمان هستند و افتخار هر مجلس و انجمن هستند. با گذشت زمان کم کم یکی پس از دیگری از روستا کوچ کرده وارد شهر شدند که نیقیهای مقیم تبریز نام گرفتند و در تبریز هم مثل روستا با سخت کوشی و و پرکاری و تلاش اکثرا به زندگی خوبی دست پیدا کردند. در دفاع از وطن دو شهید در جنگ عراق علیه ایران با نامهای شهید سلیمانی و شهید صمدی تقدیم کرده اند. نیقیهای مقیم تبریز با اینکه از روستا با دست خالی به شهر آمده اند و با کارگری و بنایی امرار معاش می کنند ولی فرزندان آنها غالبا تحصیل کرده سطوح دانشگاهی هستند و در ادارات و کارخانجات تبریز مشغول کارند وجود تحصیلات دانشگاهی در رشته های متنوع از قبیل مهندسی عمران معماری برق کامپیوتر مکانیک تاسیسات لیسانس های علوم انسانی از قبیل زبان انگلیسی حقوق ادبیات و … و فوق لیسانس های پرستاری معماری شیمی مدیریت و دکترای پزشکی حقوق ژنتیک از افتخارات نیقی هاست.
رحمان الهیاری فرد
سلام رحمان جان خسته نباشی و خدا قوت .واقعا از اینکه تلاش می کنی آن منطقه بکر و با صفای نیق هشت سر یا بعبارتی هشتاد سر توابع شهرستان هوراند را به خوانندگان محترم معرفی نمایی ٫ سپاسگزارم و خواهشمندم به روستاهای همجوار هم اشاره ای داشته باشی