روستای مهدیرجه / گلوگاه / مازندران

سایتها و وبلاگهای روستای مهدیرجه

شهرستان گلوگاه – استان مازندران

http://mahdirajeh.com/

mahdirajeh.ir

۲۶shahid.ir/

http://mahdirajeh.blogfa.com/

http://262626.blogfa.com/

mahdirajeh90.mihanblog.com/

mahdiraji.blogfa.com/

aliasgharamouzad.blogfa.com/

montazeranmahdirajeh.blogfa.com/

madahi663.lxb.ir/

موقعیت روستای مهدیرجه

روستای مهدیرجه در فاصله ۱۰کیلومتری شرق بهشهرو ۱۸کیلومتری غرب شهر گلوگاه در استان مازندران واقع شده است.

این روستا از طبیعت ومناظر بسیار زیبایی برخورداراست.ازجمله می توان به جنگل زیبا،پارک جنگلی خربزه چشمه با امکانات استخر شنا وامکانات اقامتی در دل جنگل مهدیرجه وچشم اندازهای زیبا و رودخانه دراین روستا وجود دارد.

همچنین این روستا از وسعت دید بسیار و چشم انداز زیبایی برخوردار است بطوری که شما می توانید منظره ونمای بسیار زیبایی از دریا وجزیره میانکاله وشهر بهشهر راببینید. 

تاریخچه اقوام مهدیرجه:

درباره اقوام اولیه مهدیرجه مطالبی به صورت شفاهی و سینه به سینه نقل شده است.

این اقوام در حدود ۲۵۰ سال قبل از منطقه "استان جنان" – منطقه اول سکونت – خود که در منطقه هزارجریب بهشهر واقع شده است به محل کنونی مهاجرت کردند. آنها دامدار بودند و در ابتدا جهت تهیه غذا برای دامهای خود به مناطق پایین تر کوچ کردند.

اگر چه برای تهیه علوفه دام ها در مناطق دیگری نیز مستقر شدند (مانند منطقه خلیل شهرو…) اما پس از آشنایی با منطقه جدید که در آن تهیه غذا برای خانواده و تهیه علوفه راحت تر بود و همچنین دسترسی به امکانات بهتر زندگی یکی از دلایل دیگر بود که در این منطقه ماندند و به آبادی آن پرداختند.

اما عامل اساسی جهت کوچ این اقوام از منطقه استان جنان ، آمدن برف سنگین و مردن بعضی از مردم و تلف شدن دامها و شرایط دشوار زندگی در آن ناحیه و آشنایی با محیط جدید که البته در مدت ۵۰ سال به طور ییلاق – قشلاق (۶ ماهه) با ساختن چـق (خانه هایی که از چوب به طور موقت درست می کردند ) در آن رفت و آمد داشتند ولی پس از آن تصمیم به سکونت دائم گرفتند.

از تاریخ دقیق استقرار اطلاعی در دست نیست ولی حدوداً ۲۵۰ سال در این منطقه سکونت دارند.

علت نامگذاری روستا به نام مهدیرجه:

مهدی(ازاولین ساکنین محل)که دراین مکان زندگی می کردورجه به زبان محلی یعنی جایی را نشان کردن وعلامت زدن است.

می گویند مهدی دامداربوده وبرای چرا وتهیه علوفه دام جایی رانشان کرده بودکه دیگران می دانستند که ان قسمت نشان شده مهدی است وکسی دیگرنبایدبه انجا می رفت وعلوفه تهیه می کردکه انجا مهدی نشان وبه اصطلاح محلی مهدیرجه  است که همینطوربعدا به مهدیرجه معروف شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *