مراحل تهیه شیره انگور در نصرآباد – خوشاب
شیره ی انگور ملین است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شدهاند، بسیار مفید است.
اگر انگور را به جای صبحانه بخورید و تا ظهر غذای دیگری نخورید، لاغر میشوید. انگور برای درمان التهاب معده و روده،کم خونی، زیادی اوره،زیادی چربی خون،امراض قلبی،بیماری نقرس، احتقان کبد، سنگهای صفراوی،بیماری های پوستی، خروج مواد سمی از بدن از راه ادرار و تجدید قوای بدن پس از زایمان مفید است.
روش تهیه شیره انگور:
بعد از شستن انگورها، آنها را در داخل محفظه ای سیمانی(چروغ) له کرده و آبشان را می گیرند؛
سپس خاک سفید را به آن اضافه می کنند. اما خاک سفید چیست؟
خاک سفید، خاکی است با ترکیب بالای املاح معدنی که این نوع خاک در حوضی(کلاته ای نزدیک نصرآباد) به مقدار زیاد یافت می شود.
خاک سفید را معمولا زیر آفتاب یا روی بخاری حرارت می دهند، سپس به آب انگور اضافه می کنند؛ چون خاک حرارت ندیده باعث گل آلودشدن آب انگور می شود و در ضمن ممکن است اگر خاک سفید را به آ ن اضافه نکنند، در موقع جوشاندن آب انگور، ترش شود و به اصطلاح نجس شود.
آب انگور که به آن خاک سفید اضافه کرده اند را یک شب نگه می دارند، سپس به وسیله پارچه های مخصوص، آن را صاف کرده و خاک را از آن جدا می کنند
بعد آب انگور جداشده از خاک را به مدت ۲ تا ۳ ساعت می جوشانند.و در نهایت مایعی غلیظ و سیاه رنگ و بسیار خوشمزه به نام شیره انگور به دست می اید
منبع: