گندشمین – اردبیل – اردبیل

سایتها و وبلاگهای روستای گندشمین

شهرستان اردبیل – استان اردبیل 

http://www.gendeshmin.blogfa.com/

http://www.kandim.tk/

http://dehestane-gharbi.blogfa.com/

gendishmin.tk/

gendishmin.vcp.ir/

خانه بهداشت گندشمین


 

موقعیت جغرافیایی روستای گندشمین  

روستای گندشمین یکی از روستاهای دهستان غربی از بخش مرکزی شهرستان اردبیل است.این روستا در ( ۲۶ ´12 °۳۸ ) عرض شمالی(N) و (۱۱ ´19 °48) طول شرقی(W) قرار دارد.

دهستان غربی در شمال شهر اردبیل قرار گرفته و از شمال و شمال غرب با شهرستان مشکین شهر،از غرب با دهستان ارشق شرقی ودهستان کلخوران و از جنوب غربی با دهستان سردابه و از طرف جنوب با دهستان سردابه هم مرز می باشد .

روستای گندشمین در قسمت شمال غربی دهستان مزبور واقع شده است. فاصله روستای گندشمین از جاده اصلی ۳ کیلومترتا مرکز دهستان ۲۱ کیلومتر و تا مرکز شهرستان۴۰ کیلومتراست.

این روستا دارای ۹ روستا در حوزه نفوذ خود می باشد.(تقی کندی-روئین درق-اسماعیل خان کندی-حسین خان کندی-هاچاکندی-چراپا- شندر شامی-چوخوریورد و امیرآباد )

 

اطلاعات کلی روستای گندشمین:

جمعیت : این روستا دارای ۲۲۹ خانوار و جمعا حدودا" ۱۱۰۲ نفر جمعیت می باشد

روستاهای  همجوار :
از طرف شمال قوناق قران -شمال غربی ارباب کندی – جنوب شندر شامی و امیر آباد – از طرف شرق شیخ احمد- از طرف غرب گامش اولن


بقیه روستاهایی  به گندشمین نزدیک اند ;

 –کرد قشلاقی-تازه کند مجندی-ابربکوه-شیخ احمد-ثمرین-قوناق قران(رویندوزان) و ازطرف مشگین شهر روستای ارباب کندی

شغل اهالی : اکثرآ کشاورز

طول و عرض جغرافیاییدر عرض جغرافیایی ۳۸° 25′ 60n و طول جغرافیایی ۴۸° 1′ 60eقرار گرفته است . ارتفاع آن از سطح آبهای آزاد۱۵۰۲متر است .

تعداد مساجد : ۳

تعداد مدرسه : ۳

محصولات کشاورزیبیشتر محصول این روستا گندم است ولی در کنار آن سایر محصولات ریز و درشت این منطقه کشت میشود.

نام چند چشمه در روستا و حوالی : کوشن-سیچان بلاغی-کوربلاغی-قره بلاغی-نوری بلاغی-چاناغ بلاغ- خواجه بلاغ- ایت بلاغی- انگیرت بلاغی- کلات اغی و

نام چند غار در روستا وحوالی: دوه اوچان(باغ شامیان)-حسن یاتاقی

نام چند دره در روستا و حوالی : قالا درسی ـ  جین درسیخرشی-شاه باغی-دوه اوچان-دال قوزای-هره دره-بویک یاتاخ

نام چند رودخانه در روستا و حوالی :قره سو-خان گلدی-اوچ دره قوشان-کندچایی

پل تاریخی دوجاق بزرگ وکوچک: (که قراره ثبت میراث فرهنگی بشه-ولی متاسفانه این پل ها ی باستانی وقدیمی را مشگین شهر بنام خود زده که ازشورای روستا وبزرگان غیورگندشمین تقاضا می شود رسیدگی شود حتما!!!

*** گندشمین در دوران دفاع مقدس پانزده شهید به مهین اسلامی هدیه کرده است ***

پل تاریخی دوجاق بزرگ وکوچک:

این پل که با نام محلی دوجاق کئورپی سی شناخته می شود از پل های قدیمی و دوران جنگ جهانی دوم به جا مانده که ایجاد آن توسط افراد ؛ بدون هیچ امکانات و ماشین آلاتی صورت گرفته بود و بر روی دره ی بزرگی بنا شده بود تا شهرستان مشگین شهر را به شهرستان اردبیل ، مرکز استان ، متصل کند.

این پست به عنوان اعتراض به استانداری و فرمانداری و بخش داری و دهداری استان و شهرستان اردبیل که باهم تشکیل شورای عالی استانی اردبیل را تشکیل می دهند و در قانون جمهوری اسلامی ایران این شورا می تواند همانند نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح پیشنهادی به مجلس ارایه دهند و می توانند حتی وام بلا عوض از مجلس به طور مستقیم تقاضا و دریافت کند (و به احتمال زیاد شاید این موضوع برای خیلی از دوستان باور نکردنی باشد و بیشتر دوستان عزیزمان این مساله را شاید ندانند ) ابلاغ می شود که به تمامیت ارضی افراد و مناطق مختلف احترام بگذارند و کاری نکنند که مردم فریاد بی لیاقتی در اداره امور استانی را بر سر شما فرود آورند از آنجا که این اتفاق را  در اراضی و ییلاقات قره بلاغ با خون و پول برای این مردم تمام کردید.

 به اطلاع تمامی دوستان خودمان در اردبیل ، در همه جای ایران و دنیا و در روستای گندشمین می رسانیم تا مطلع شوند که این پل تاریخی که چندکیلو متر در داخل زمین ها و اراضی روستای گندشمین قرار دارد به نام شهرستان مشگین شهر معرفی می شود. و مسئولان مملکتی باید جواب گو باشند.

نام پل: دوجاق
 نام شهرستان: مشگین شهر (شهرستان اردبیل)

 آدرس: جاده قدیم مشگین شهر به اردبیل – گردنه معروف دوجاق – مابین روستای ارباب کندی و گندیشمن – ضلع غربی رودخانه قره سو
 قدمت: پهلوی دوم
 ابعاد: ۲۱×8×6/20 متر
 بستر و مشخصه تاریخی پل:
این پل بر روی رودخانه قره سو بنا شده است.
 توصیف معماری:
پل دوجاق پلی یک دهانه و اجرا شده با مصالح آجری و نمای سنگی می باشد.
 شرح مختصری در مورد تاریخچه پل:
این پل بر روی پل قدیمی تر و در سال ۱۳۱۷ ه.ش ساخته شده که تاریخ احداث آن بر روی کتیبه ای در نمای آن به چشم می خورد.
 مشخصات فنی:
این پل دارای یک دهانه با قوس شاخ بزی تند با مصالح آجری و نمای سنگی میباشد.
 نوع بهره برداری و خصوصیات بارز پل:
این پل به دلیل تغییر مسیر از راه اصلی مشگین شهر به اردبیل از رونق افتاده و بندرت تردد وسایط نقلیه را تأمین می کند و فقط دامداران و کشاورزان از آن استفاده می کنند.
 تزئینات به کار رفته و نوع آن:
این پل دارای تزئینات آجری زیبایی به صورت رومی و ضربی می باشد که علاوه بر حالت تزئین، نقش سازه ای را نیز ایفا می کند.

اقلیم شناسی روستای گندشمین

قرارگیری اردبیل در عرض جغرافیایی بالا، کوهستانی بودن و هجوم توده های هوایی متعدد همچون توده هوای سیبری و مدیترانه موجب شده که منطقه مود مطالعه از آب و  هوای سرد و نیمه خشک برخوردارگردد. براساس آماردوره ۲۰ساله (۱۹۹۵-۱۹۷۶) ایستگاه اردبیل میانگین دمای سالانه ایستگاه مزبور ۸/۸ درجه سانتیگراد می باشد.تیر ماه با ۲/۱۹ درجه سانتیگراد و دی ماه با ۵/۳- درجه سانتیگراد، گرمترین و سردترین ماههای سال بشمار می روند. تعداد روزهای یخبندان این استگاه ۸/۱۳۴روز و میانگین رطوبت نیز ۷۱درصد می باشد.بارندگی محدوده مورده مطالعه عمدتاً تحت تأثیر جریان توده هوای مدیترانه و اقیانوس اطلس می باشد که در مواقع سرد سال با نفوذ هوای سرد سیبری و قطبی بارندگیها عمد تأ بصورت برف صورت می گیرد.میانگین بارش در استگاه اردبیل ۸/۳۱۱ میلی متر گزارش شده است.تیر ماه با ۶/۳ میلی متر و اردیبهشت ماه با ۲/۴۵ میلی متر کمترین و بیشترین میزان بارندگی را دارا هستند.

محدوده مورد مطالعه در فصول مختلف تحت تاًثیربادهای متعددی است که از جهات گوناگون در جریان هستند.یکی از عمده ترین این بادها،بادی است که از سمت شرق در فصول سرد سال جریان داشته و رطوبت دریای خزر را با خود به منطقه می آورد و سبب افت درجه حرارت و ریزشهای جوی بصورت برف می گردد.باد دیگری نیز،از سمت شمال شرق جریان دارد اگرچه تعداد وزش این باد کمتر است ولی در ایجاد شرایط سخت اقیمی موثر است.

سوء تفاهم نشود چون گندشمین در بخش غربی دشت اردبیل واقع است پس آب و هوای این دو زیاد تفاوتی ندارند.

از دیگر بادهای منطقه بادی است که از جانب غرب و جنوب غرب می وزد و مکانیزم تشکیل آن عمدتاً بر اثر صعود "آدیاباتیک" مربوط به کوه سبلان می باشد.بادی دیگر که از شمال می وزد و دیگری "نسیم" که از جنوب و جنوب شرق که در فصول گرم سال در جریان است.

زمین شناسی روستای گندشمین

مواد تشکیل دهنده دشت اردبیل عمدتاً جوان بوده و مربوط به دوران سوم و چهارم زمین شناسی است که تحت تاثیرحرکات کوهزایی شکل گرفته است. دشت اردبیل جزء حوضه روسوبی نئوژن می باشد که این روسوبات شامل سلیت رس و خیلی کم کنگلومرا است که سرتاسر دشت را می پوشاند.روستای گندشمین که در حاشیه شمال شرقی این دشت واقع شده است در حدود ۱۳۳۵متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

در محدوده روستا اشکال مورفولوژیکی مختلفی وجود دارد که مهمترین آن یک رودخانه موقتی است که از کنار روستا عبور می کند.گسل نئوریک گسل راست لغزشی بوده از شمال در خاک آذربایجان شروع و از ۳۵کیلومتری شهر اردبیل عبور می نماید که در روند تحولات طبیعی دشت اردبیل موثر بوده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *