امامه – شمیرانات – تهران
سایتها و وبلاگهای روستای امامه
شهرستان شمیرانات – استان تهران
http://shohadaamameh.blogfa.com/
روستای امامه یکی از روستاهای بخش رودبارقصران از توابع شمیران بوده که در شمال شرقی تهران در دامنه جنوبی البرز مرکزی شامل دو آبادی به نامهای امامه بالا و امامه پایین در موقعیت ۳۵ درجه و ۵۴ دقیقه و ۲/۲۲ ثانیه عرض جغرافیایی و ۵۱ درجه و ۳۵ دقیقه و۶/۱۴ ثانیه طول جغرافیایی و ارتفاع آن ۲۲۳۴ متر از سطح دریا واقع شده است.
آب و هوا
به لحاظ کوهستانی بودن از یک آب و هوای معتدل در تابستان و هوای سرد و یخبندان در زمستان برخوردار است.
زبان
در امامه همچون اکثر نقاط رودبارقصران به زبان نزدیک به طبری صحبت می کنند. البته این زبان امروزه به واسطه حضور جوانان در مدارس و استفاده از زبان فارسی در بین جوانان در حال فراموشی بوده ، اما در بین کهنسالان و افرادی که حضور دائمی در محل دارند وجود دارد.
زبان مردم رودبارقصران به دو لهجه متفاوتی ادا می شود. مردم فشم و رودک به زبان نزدیک به دری که بیشتر با زبان مردم روستاهای قدیم شمیران یکی بوده و بقیه اهالی رودبارقصران به زبان طبری که شباهت بیشتری به زبان مازندرانی دارد،
جمعیت
هم اکنون جمعیت امامه حدود ۳۴۱ خانواراست که ۱۵۰ خانوار به صورت دائم ساکن هستند.از چهار دهه گذشته که مهاجرت از روستا به شهرها به اوج خود رسیده بود ،تعدادی از اهالی به شهرهای مجاور از قبیل تهران مهاجرت کردند.البته این مهاجرت ها فصلی بوده به گونه ای که در تابستان برای استفاده از آب و هوا و رسیدگی به زمینهای کشاورزی به امامه می آیند و با بازشدن مدارس به شهر می روند.
اشتغال اهالی
در گذشته اهالی به کشاورزی و دامداری مشغول بودند.تولیدات شیر و فرآورده های دامی توسط اهالی به دیگر شمیران ، تجریش برده و در آنجا به فروش می رساندند.
به علت برخورداری از نعمت آب ، زمینهای پایین دست در طول تابستان به محصولات باغی و کشاورزی پرورش داده و بعدها موفق شدند با نهر آبی که در سمت غربی امامه بالا ایجاد کرده بودند زمینهای شمالی و شرقی را هم برای استفاده از کشاورزی مهیا نمایند.
در گذشته پیر مردان امامه در زمستان که زمینها در زیر پوششی از برف و یخ قرار می گرفت از پشمهای گوسفندان نخهای پشمی تهیه و از آنها برای بافت جوراب و ژاکت پشمی استفاده می کردند.
هم اکنون شغل اصلی اهلی روستا کشاورزی ،باغداری و کمی هم دامداری میباشد.
جاده
بعد از اوشان و نرسیده به فشم یک راه فرعی به سمت امامه وجود دارد که حدودا" 6 کیلومتر و آسفالته می باشد.این جاده که با چندین پیچ و با یک شیب نسبتا تندی پس از گذشتن از چندین مزارع جنوبی امامه به انتهای شیب و رو به سرپایینی قرار می گیرد. جاده به یک دوراهی می رسد.راه سمت راست به امامه پایین و راه سمت چپ به امامه بالا وارد می شود.ادامه جاده امامه بالا به روستای راحت آباد متصل و از آنجا به لواسان کوچک وصل می شود.
امامه بالا و پایین چند راه ارتباطی ، البته نه ماشین رو ، کم عرض وجود دارد.
غیر از این راهها یک راه هم از امامه پایین ( البته پیاده رو ) به سمت روستای کلوگان و کمرخانی ، جاده اصلی رودبار قصران فشم وجود دارد.