روستای عسکرآباد / بهشهر / مازندران

سایتها و وبلاگهای روستای عسکرآباد

شهرستان بهشهر – استان مازندران

askarabad.blogfa.com/ 

askarabad0.blogfa.com/

  معرفی روستای عسکرآباد شهرستان بهشهر

در کیلومتر ۲۱ از جاده بهشهر – دریا روستایی کوچک و زیبا قرار دارد که عسکرآباد نام گرفته است. این روستا علیرغم دوری از شهر و همچنین ۵/۲ کیلومتر فاصله از کنار جاده بهشهر – دریا بدلیل همت والای مردم سختکوش خود همیشه آباد و سرسبز بوده و زیبایی خاصی دارد. عسکرآباد از شمال با روستاهای زینوند و امیرآباد – از جنوب با روستاهای اطرب و حسین آباد – از شرق با روستاهای حسین آباد و امیرآباد و از غرب با روستای خورشید همسایه است.جمعیت عسکرآباد بر اساس سرشماریهای رسمی طبق جدول زیر بوده است:

سال

۱۳۳۵

۱۳۴۵

۱۳۵۵

۱۳۶۵

۱۳۷۵

جمعیت

۱۷۳

۳۱۲

۴۱۱

۵۵۲

۵۷۰

 

روستای عسکر آباد در قسمت شمال غربی شهرستان بهشهر و در شمال شرقی شهرستان نکاء قرار دارد . این روستا با دریای خزر در حدود ۱۷ کیلومتر فاصله دارد .  عسکر آباد در حدود  ۱۳۰ خانوار جمعیت دارد که به طور متوسط در هر خانواده  ۷ نفر زندگی می کنند . بدین ترتیب روستای عسکر آباد در حال حاضر حدود  ۹۰۰ نفر جمعیت دارد.

اقتصاد روستا

منبع در آمد و تامین هزینه های زندگی اهالی عمد تاض از راه کشاورزی میباشد در کنار کشاورزی حدود ۱۰ درصد از اهالی روستا به کار دامداری نیز می پر دازند. بعلت مساعد بودن زمین های کشاورزی محصولات مختلفی مانند :شالی –گندم – پنبه – کلزا – لوبیا – جو – باقالا –  کنجد – پیاز گوجه – بادمجان و … در مزارع روستا کشت میشود  ولی اصلی ترین محصول روستا برنج می باشد .

 

پیشینه تاریخی روستای عسکرآباد شهرستان بهشهر

 

روستای عسکر آباد در زمان ناصرالدین شاه قاجار وجود داشت و تازه آباد نامیده میشد . هنگامی که شاه قاجار جهت تفریح سفری به شمال کشور داشتند به شکار گاه میانکاله ( ۵ کیلومتری شمال شرقی روستا) میرود  که خان منطقه (عسکر خان) نیز وی را همراهی مینماید . در حین شکار شاه تیری به سوی آهو رها میکند که تیر به خطا میرود . عسکر خان از شاه رخصت میگیرد و با اولین تیر آهو را شکار میکند و رو به شاه کرده و می گوید : اعلی حضرت بنده تیر  را به گوش حیوان زده ام و شاه می گوید اگر حرفت درست باشد هر چه بخواهی به تو می دهم  . بعد از این که صحت حرف عسکرخان تائید شد او به شاه گفت من منطقه تازه آباد را می خواهم . شاه نیز موافقت کرد و این منطقه را به عنوان هدیه به او داد . ازآن پس تازه آباد به  عسکر آباد تغییر نام یافت . لازم به یاد آوری است که اجداد و نیاکان اولیه ما اصالتا اهل شهر خان ببین از توابع استان گلستان می باشند که به دلیل درگیری های قبیله ای  به این منطقه کوچ  کردند .

 

امکانات رفاهی :

روستای عسکر آباد اولین نقطه مسکونی استان مازندران بود که از نعمت گاز شهری بهره مند گردید . این مهم در سال ۱۳۵۹ یعنی دو سال پس از پیروزی انقلاب شکوهمند ایران اسلامی میسر شد .

 

این روستا در سال ۱۳۵۸ و تنها چند ماه پس از پیوزی انقلاب از نعمت برق بر خوردار گردید. نکته جالب اینکه قبل از برخورداری روستا از نیروی برق یکی از اهالی روستا مبادرت به خرید تلویزیون کرده بود وبا استفاده از باطری تراکتور آن را به کار انداخته بود و مردم با همین تلویزیون لحظه ورود امام (ره)  به ایران را تماشا کردند.

آب آشامیدنی روستا از چاه عمیقی که در کنار روستا حفر شده تامین می شود . این آب پس از انتقال به دو منبع بتنی زمینی ۵۰ متر مکعبی به منبع فلزی هوایی ۲۵ مترمکعبی منتقل و در سطح روستا توزیع میشود .

 

لوله کشی آب فلزی و قدیمی روستا در سال ۱۳۸۶ تعویض و از اسفندماه مورد بهره برداری قرار گرفت.

حمام عمومی روستا در سال ۱۳۶۰ توسط جهاد سازندگی احداث شد ولی در حال حاضر بعلت اینکه اکثر اهالی در خانه خود حمام دارند تقریباً بلااستفاده میباشد.

تنها مدرسه روستا  که تا پنجم ابتدایی در آن تدریس می شود در سال ۱۳۷۸ توسط بنیاد ۱۵ خرداد بجای مدرسه قدیمی روستا احداث گردید  و درحال حاضر معلمین و مدیر مدرسه همگی از اهالی روستا هستند .

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. Mehdi گفت:

    چه زیباست کار کردن و کاشت محصول جهت خودکفایی و توسعه با محصول ایرانی ، سعی و تلاش جهت رضایت خدا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *