آبریزک – باغملک – خوزستان

سایتها و وبلاگهای روستای آبریزک

شهرستان باغملک – استان خوزستان

http://abrizak2.blogfa.com/

 

آبریزک روستایی در استان خوزستان در شهرستان باغملک در دهستان هپرو می باشد این روستا با آب و هوایی معتدل و درختانی زیاد و سرسبز و رودخانه ای دائمی است. آبریزک درست در وسط روستاها قرار گرفته است و روستاهای شمس آباد از شمال غربی و جولر و کولر از شرق و مال «اوتایی» از جنوب آن را احاطه کرده است.  این روستا در زیر یک کوه بنام «نرل گچی» مانند یک مروارید در دل یک صدف قرار گرفته است. شغل مردم آبریزک کشاورزی نیست و تقریبا همه ی آنها در ارگانهای دولتی مشغول هستند و کشاورزی در واقع نوعی تفنن و سر گرمی برای آنان در آمده است. روستای آبریزک دارای زیبایی های زیادی می باشد از قبیل: ۱- «دره» که در زیر روستای قرار دارد در بر گیرنده ی زمین های کشاورزی برنج کاری است و رودخانه از آنجا عبور می کند و باغ های زیادی از درختان انار و انگور و انجیر و توت و …. در آنجا وجود دارد.   ۲- «گوهندی» که در بالای روستا قرار دارد و آنجا زمین های کشاورزی دیمی هستند و در بهار آنجا به یک تکه ای از بهشت تبدیل می شود. زمین فوتبال در آنجا قرار د ارد.

۳– «سرمود» که سرآمد همه ی زیبایی های آبریزک است. در آنجا که بیشتر زمین های کشاورزی آبی و غیر آبی متعلق به مشهدی حسین رئیسی است چشم همه ی دیدگان را متحیر می کند. در آنجا دو درخت «کُنار» وجود دارد و هر ساله محصول زیادی را تقدیم مردم می کند.

مردم آبریزک مردمانی خون گرم و مهمان نواز و سرشار از مهربانی و دوستی و می توان به جرات گفت که گل سرسبد مردمان منطقه هستند .

گلگلینه آب ترینه:

این یکی از شیرینترین سنتهای روستا بود.شیوه ی اجرای این رسم و علت آن بدین شرح است:

وقتی که در مدت زیادی باران نمی بارید و غلات نیاز شدید به آب داشتند بچه ها همه جمع می شدند و به صورت دسته جمعی شعار می دادند"گلگلینه آب ترینه" و به در خانه ها می رفتند مقداری آرد از هر خانه می گرفتند.سپس این آردها را خمیر می کردند و یک سنگ داخل آن می گذاشتند.این خمیر را در چاله آتش می گذاشتند تا آن برشته شود و به صورت"گرته" در بیاید.آن را بین بچه ها تقسیم می کردند. سپس روز خاصی را معین می کردند که اگر در آن روز باران نبارد کسی که سنگ در"گرتهّ"ی او بود آن شخص را در رودخانه می انداختند.

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. ناشناس گفت:

    خوب نبود گفتن تنها یه متن از روستا بدون مقدمه وصریح بدون هیچ آشنایی قبلی با این روستا واسه هر کاربری که مراجعه کنه دلسرد کننده هس بهتر اینه که یه تعداد عکس هم از پدیده های طبیعی روستا که معرفی کردین توی وبلاگ میذاشتین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *