کرف – جاجرم – خراسان شمالی
سایتها و وبلاگهای روستای کرف
شهرستان جاجرم – استان خراسان شمالی
نام قبلی روستای کرف خراسان شمالی نهضت آباد بوده است. ولی اینکه چرا نام آن به کرف تغییر پیدا کرده و یا اینکه معنی کرف چی هست چیزی نمی دونم. اگه کلمه کرف رو در سایت گوگل جستجو کنید چند روستای با همین اسم پیدا می کنید. یکی شون روستای کرف در آمل و لاریجان هست که در اونجا کرف رو به ((پای کوه)) معنی کرده. شاید معنی کرف خراسان شمالی و بجنورد هم همین باشه چون پای کوه که هست. روستاهای دیگه ای به اسم کرف علیا و کرف لردگان هم هست ولی تلفظ اونها karf هست نه korf. اگه کسی اطلاعات بیشتری داشت بگه اینو ویرایش کنم.
کوه بهار روستای کرف دارای ۲۴۲۵ متر ارتفاع می باشد. بیشتر درختان آن درخت ارس (ors)می باشد. این کوه دارای مکان های زیادی است که فعلا چند تا از آنها را با نام تاتی می آورم. فریزه (Feriza)، گل حصار (Gol hasar)، سبور بالا (Sebawre bala)، سبور ته (Sebare ta)، جوز (jawz)، تیوه(Tiva)، تمکی زار (Temmakizar)، کمر بلند (Kemare belend)، توکل (Tookal)، چیشمه میش (Chishma mish)، چیشمه خینی (Chishma khini)، پساددار (pesaddar)، قله عسب (Ghola asb) و… بقیشو اگه تو قسمت نظرات بذارید وارد می کنم.
تپه گل حصار (gol hasar) روستای کرف
تپه گل حصار به فاصله کمی از جاده ورودی روستا و بعد از آغل های گوسفندان که در تاتی به آن چفت (chaft) می گویند قرار گرفته است. قدمت این تپه طبق اون چیزی که در سایت نوشته به اواخر عصر مفرغ میرسه.این تپه در تاریخ ۱۳۸۹/۱۲/۲۶ و به شماره ثبت ۲۲۲۴۷ در میراث فرهنگی به ثبت رسیده است. تپه گل حصار دارای یک چشمه و باغ انگور و چند درخت سنجد هست.
روستای کرف یکی از روستاهای بخش جلگه سنخواست است و در فاصله چند کیلومتری شمال سنخواست واقع شده است و دارای امامزادهای است که در خارج روستا به فاصلهی کمی در سمت غربی بر روی تپهای قرار دارد. این بنا کاهگلی است و دارای یک گنبد و چهار ایوان است و بالای هر ایوان دو منازه (گلدسته) دیده میشود. ساختمان بنا گل اندود است و سالم باقی مانده است. اهالی اموات خود را پیرامون این امامزاده دفن میکنند. این بنا در بین اهالی به امامزاده سید محمد معروف است. بنا به گفته ها از فرزندان یا نوادگان امام رضا (ع) است و اهالی احترام و اعتقاد خاصی برای او قائل می باشند.
مردم بسیاری از حاجات و نیازمندیهای و رفع مشکلاتشان را از او میخواهند. مردم معتقدند که او بسیاری از بیماری جسمی و روحی و عصبی را شفا میدهد. مردم محل معتقد بودند اگر کسی با اخلاص و از جان و دل حاجت خود را از او بخواهد او حتماً آن را برآورده میکند. عزاداری ها در جوار امامزاده صورت میگیرد و در این مراسم علاوه بر اهالی ساکن در محل، افرادی که به شهرستان مهاجرت کردهاند نیز حضور مییابند.
نوروز به زیارت امامزاده و اهل قبور میروند. شهدای جنگ تحمیلی را در مقابل ایوان شرقی امامزاده دفن کردهاند. امامزاده آب و ملک وقفی دارد.
قدمت امامزاده سید محمد روستای کرف
این امامزاده جزو قدیمی ترین امام زاده های منطقه می باشد. بر طبق اطلاعات بدست آمده قدمت این امامزاده به سده ۷ هجری و میانه های اسلام باز می گردد. امام زاده سید محمد روستای کرف در تاریخ ۱۳۸۹/۱۲/۲۶ به شماره ثبت ۲۲۲۰۷ در سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.
مسجد کرف
مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان جاجرم، بخش جلگه سنخواست، دهستان چهارده سنخواست، روستای کرف واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۳۸۶/۱۲/۲۶ با شمارهٔ ثبت ۲۲۲۱۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.