روستای کفشگیری / گرگان / گلستان

سایتها و وبلاگهای روستای کفشگیری

شهرستان گرگان – استان گلستان

www.kafshgiri.ir/

www.kanounefarid.ir/

http://kafshgiri.blogfa.com/

http://www.kafshgirinews.blogfa.com/

http://kanounefarid.blogfa.com/

http://kafshgiri2009.blogfa.com/

روستای کفشگیری


کفشگیری در ۱۵ کیلومتری غرب گرگان قرار دارد. این روستا دارای اماکن ومناظر طبیعی ودیدنی می باشد که به نوبه ی خود جالب توجه وتامق می با شد.
از اماکن آن می توان کهریز و خانه های قدیمی و تاریخی آن وهمچنین از تپه ی باستانی آن نام برد که قدمتی چند صد ساله دارد.


شغل اصلی مردم این خطه از ایران عزیز کشاورزی ودامپروری است .
این روستا دارای یک منطقه ییلاقی می باشد که بر  فراز کوه های سر به فلک کشیده ی رشته کوه البرز قرار دارد.ای منطقه ییلاقی در فصل تابستان پذیرای جمع کثیر اهالی و دیگر دوست داران طبیعت می باشد .نام این منطقه جهان نما است.جهان نما دشت وسیعی بر بلندای کوه های واقع در جنوب غربی گرگان است……….

اسپیدار تپه


اسپیدار به معنی سپیدار می باشد .
این تپه در سال ۱۳۱۱خورشیدی توسط تی جی آرن (شاه تپه) در نقشه ی باستانشناسی دشت گرگان انتشار یافت.


اسپیدار تپه در فاصله ی ۲ کیلومتری شمال شرق کفشگیری قرار دارد وفاصله ی آن تاجاده ی آسفالت که در شمال آن قرار دارد ۳۵۰ متر است محور تپه شمالی جنوبی است وطول آن از شمال به جنوب ۲۱۰متر و عرض آن از شرق به غرب ۱۳۰ متر است ار تفاع این تپه از سطح زمین ای کشاورزی اطراف ۷ متر می باشد . این تپه با توجه به قرار گرفتنش در میان زمین های کشاورزی وتوسعه ی این زمین ها قسمتی از آن نابود شده است همچنین جاده ی خاکی بین مزارعی ای که از غرب آن عبور می کند نیز قسمتی ازتپه را تخریب کرده است .


این تپه دارای پوشش گیاهی نیز می باشد که می توان گیاهانی از جمله : درختچه های خاردار , سیاهتلو , تمشک ,هندوانه , ابوجهل و ولیک را نام بردکه اکثرا از گیاهان بومی منطقه می باشند .
در این تپه آثاری از قطعات سفال قرمز ساده و براق , آجر وهمچنین سفال مربوط به آشپزخانه یافت شده است که خود گویای تمدن این منطقه می باشد . گفتنی است که این تپه یکی  از سه تپه ی مرتبط با روستای کفشگیری می باشد

آب بندان کفشگیری

این بار به سراغ یک آب بندان می رویم که از سال ۱۳۷۹ عملیات ساخت آن شروع  شد وتا سال ۱۳۸۳ به طول انجامیده است و تا کنون چندین بار افتتاح شده است ولی مورد بهره برداری قرار نگرفته است و در آن آبی اندک آن هم از باران وسرریز منبع آب شرب روستا در پشتش مانده است .
این آب بند وسعتی بیش از ۸ هکتار دارد .


این آب بند در محلی به نام رکم احداث شده است که سابقا محل زمین چمن فوتبال بوده است . آب بند در پای کوه گران کوه احداث شده است . این طرح با اینکه در شمال کشور واقع شده خشک است جویی که قرار بود به داخل آب بند سرازیر شود در راه به هر طریق به هدر می رود وهنوز فکری برای آن نشده است . این طرح نه تنها نفعی برای روستا نداشته بلکه زمین چمن فوتبال را نیز از بین برده وزمین جدید هنوز بعد از چند سال خاکی وخشک است وجوانان و همچنین ورزش دوستان روستا را از تنها میحط  ورزشی روستا محروم کرد .با این حال این منطقه جزء مناطق تفریحی روستا به حساب می آید ودر فصل بهار وتابستان چون بر روی بلندی واقع شده است از هوای مطبوعی برخوردار است به همین خاطر اهالی را به سوی خود می کشاند . آب بند در جنوب روستا واقع شده است .این آب بند در صورت بهره برداری می توان کمک زیادی به اشتغال , اقتصاد و کشاورزی روستا و حتی منطقه بکند که همت مسئولان را می طلبد که هرچه سریعتر دست به اقدامی اساسی بزنند .
تنها استفاده هایی که هم اکنون از این آب بند به عمل می آید از آب کم آن که ناشی از باران است به عنوان آب خور دام و از بند آن به عنوان پیست دو و میدانی است .
منطقه ای که این آب بند قرار گرفته به علت وسعت وارتفاع و کوه گران کوه و آب و هوای مطبوع می تواند به عنوان یک منطقه ی گردشگری مورد استفاده وتوجه بیشتری قرار گیرد .

مدرسه ی خاقانی خطیر آباد

در این وبلاگ شما با آثار باستانی مناظر طبیعی واماکن متبرکه روستای کفشگیری آشنا می شوید و من هم تمام سعی خودم را می کنم تا به نحو مطلوب جلوه ای از این روستا را در مقابل دیدگان شما متصور سازم .


اول از همه به سراغ مدرسه ی این روستا می رویم که جزء یکی از مدارس قدیمی گرگان به حساب می آید . این مدرسه در سال ۱۳۰۶ هجری شمسی افتتاح شد این . مدرسه از معدود مدارس آن زما ن گرگان به حساب می آید که توسط آلمانی ها ساخته شد . نام این مدرسه در ابتدا خاقانی بود اما بعد از انقلاب اسلامی نام آن را شهید هاشمی نژاد روشن آباد* نهادند .
مدرسه ی شهید هاشمی نژاد به صورت یک هفت تیر طراحی وساخته شده است .این مدرسه از دیوارهای قطوری برخوردار است و به همین دلیل عایق گرما و سرما است وهمچنین می تواند در برابر زلزله های شدیدی مقاومت کند .


گذر زمان رنگ رخساره ی این پیر مستحکم را مورد تغییر قرار داده است اما همچنان صدای نوجوانان بازیگوش در حیاطش به گوش


می رسد . این مدرسه  پر از خاطرات تلخ و شیرین برای ما و پدران و پدربزرگهایمان است…………….
اما جزئیات مدرسه. مدرسه شش کلاس دارد یک دفتر مدیر و معلمان ویک کتابخانه ی کوچک ونقلی . هما نطور که گفته شد دیوارهای مدرسه بسیار قطورند ونیز سقف آن بسیار بلند می باشد. در کلاسهایش میز و نیمکت های چوبی قرار دارند واز تخته ی سیاه استفاده می شود. از این مدرسه افراد مهمی به جامعه معرفی شده اند که اکثر آنها کشاورز زاده بودند ودر کنار تحصیل به عنوان نیروی کار نیز به حساب می آمدند . ساختمان مدرسه در وسط حیاطی بزرگ قرار گرفته است که از این حیاط به عنوان زمین ورزش نیز استفاده می شود در این حیاط وسیع درختانی از جمله نارنج اکالیکتوس و از همه مهم تر کاج هایی قرار دارند که سن آنها نیز دست کمی از خود مدرسه نمی آورند.در گوشه ی دیگر حیاط درختان بلند قامتی قرار دارند که از همه ی درختان دیگر قطور تر وبلند ترند.در کنار این درختان درختاهایی قرار دارند که گل می دهند و در فصل بهار فضای مدرسه را پر از عطر می کنند.
در سمت غربی مدرسه یک ساختمان قرار دارد که به سرایدار سپرده شده است
مدرسه ی خاقانی ( سابق ) در ناحیه ای قرار گرفته است که دانش آموزان از نقاط دور به این مدرسه می آمدند . خاقانی تنها مدرسه بین گرگان وکردکوی*بوده است و تنها فرصت تحصیل برای دانش آموزان منطقه بشمار می آمد .


چندی پیش همایشی با نام هم کلاسی سلام در این مدرسه برگذار شد ودوستان دوران کودکی و نوجوانی که حالا گذر دوران مانند دفتری در چهرههایشان رخ می نمود به دیدار  یکدیگر آمده بودند و از خاطرات بی شمارشان برای یکدیگر می گفتند و می شنیدند و به هنگام یاد آور شدن خاطرات دوستان سفر کرده مرواریدهایی از جنس اشک در چشم هایشان وسوز فراغی در دلهایشان پدیدار می شد .با این همه مجلس گرم وصمیمی بود و امید واریم از این گونه مجالس باز هم برگذار گردد ……….

مطالب مرتبط

۴ دیدگاه‌

  1. ناشناس گفت:

    سلام من ایمان رایج هستم از چابهار پیشنهادم این هستش که عکسهای اشخاص موفق روستای کفشگیری رادر سایت قراردهید و بیان موفقیت انها مخصوصا عکس دهیارمحبوب ما -حمیدکابلی-………………………………………. باتشکرنیروی انتظامی چابهار-……شرکت فلک افلاک-شرکت رایان گستر-شرکت شمیم ساحل ومدیریت منطقه ازادتجاری چابهار

  2. ناشناس گفت:

    باسلام ، خیلی خوب بود . اطلاعاتی درمورد روستام بدست آوردم که خودمم نمی دونستم تازه برای کارعملی پاورپینت مدرسمم موثر بود متشکرم:**

  3. ناشناس گفت:

    من فکر میکنم تصاویر بیشتری از روستا بگذارید بهتر میشود

  4. ناشناس گفت:

    سلام من فرید کابلی هستم خیلی عکس های کفشگیری خوب بود :}:}:}

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *