توشمانلو – میانه – آذربایجان شرقی

سایتها و وبلاگهای روستای توشمانلو

شهرستان میانه – استان آذربایجان شرقی

http://www.tushmanlu.blogfa.com/

http://toshmanlou.persianblog.ir/

http://sepehr87.blogfa.com/

روستای توشمانلو  با مختصات جغرافیایی ۴۷ درجه طول جغرافیایی و ۳۷ درجه عرض جغرافیایی در شمال شرقی شهرستان میانه واقع گردیده است. این روستا از سمت شمال به اراضی کشاورزی نیر در استان اردبیل ، از طرف جنوب به روستای ملک ، از سمت شرق  به روستاهای آرموداق و سیدلر و از طرف غرب به روستاهای دلیقیز و لیوانلو منتهی میگردد . از نظر طبیعی تپه های ملک و یالقشلاقی و تجرق در جنوب غربی ، تپه باقر یوردی در شمال و تپه توپ آتلان در شرق روستا قرار دارد. ارتفاع متوسط این روستا از سطح دریاهای آزاد ۱۷۰۰ متر میباشد.

 از نظر تقسیمات آب و هوایی کوهستانی ، روستای توشمانلو دارای تابستانهای معتدل  و نیمه گرم و زمستانهای سرد قراردارد. دو نوع باد شمالی و جنوبی نیز در این روستا می وزد که باد شمالی در زمستان سرد و در تابستان خشک است و باد غربی نیز باعث افزایش درجه حرارت میگردد .. وجود گسلهای متعدد در استان آذربایجانشرقی باعث شده که منطقه فوق جزو مناطق زلزله خیز باشد . آخرین زلزله در سال ۱۳۷۶ در روستا ر خ داده است و باید نسبت به مقاوم سازی خانه های آن اقدام گردد که در این خصوص اقدامات مفید و موثر زیادی توسط اهالی توشمانلو صورت گرفته است  . به دلیل بارش زیاد در منطقه ، روستا در خطر سیلاب قرار دارد  که هراز گاهی باعث خسارات جزیی به روستا میگردد . 

محل تامین آب شرب روستا از دو چشمه بنامهای  یاقلی بلاق و آلچا لی سویی تامین میگردد .  منابع تامین آب کشاورزی کوه ها و دره های شمال توشمانلو و نیز سد موجود توشمانلو است که بصورت مشارکتی توسط اهالی احداث گردیده است . که از نوع سدهای وزنی با مصالح سنگ میباشد .  و ارتفاع آن ۷ متر ، طول تاج آن ۱۷۰ متر و عرض آن نیر ۷/۱ متر است .که ۱۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت روستا را آبیاری مینماید .

پوشش گیاهی روستا از گیاهانی نظیر : مرزنگوش – آویشن – غازایاقی- پنیرک- درمنه و گون و …. تشکیل شده است . گونه جانوری روستا را حیواناتی نظیرروباه – خرگوش – شغال – گرگ خرس و کبک و….. شامل میگردد .مساحت اراضی کشاورزی روستا نیز در حدود ۱۳۰۰ هکتار است  .

جمعیت روستا برابر آمار ۱۳۷۵در حد ۷۱۸ نفر بوده که در قالب ۱۵۱ خانوار زندگی میکنند . نرخ رشد جمعیت نیز برابرز آمار سال ۶۵-۱۳۷۵ ۸۴/۰ بوده است . نسبت جنسی روستا برابر ۱۱۲ مرد در مقابل ۱۰۰ نفر زن که بر مبنایی محاسبه درصد  ۸/۵۲ درصد مرد در مقابل ۱/۴۷  درصد زن بوده است .

اراضی کشاورزی روستای توشمانلو ۸۲۰ هکتار میباشد که بصورت آبی و دیم کشت میگردد . اراضی آبی روستا در حدود ۳۰۹ هکتار میباشد و در اراضی دیم روستا که ۲۳۰ هکتار میباشد. کشت گندم، جو ، نخود و عدس صورت میگیرد. پراکنش اراضی روستا در شرق ، غرب و جنوب شرقی روستای میباشد. به طور متوسط میانگین میزان تولید محصول گندوم ۵/۱ تن و ۵/۲ تن جو در هر هکتار میباشد . این محصولات پس از  تقسیم مصرف خود اهالی به فروش میرسد .

محصول غالب روستا و حتی منطقه ، سیب است . سیب درختی یکی از محصولاتی است که طی چند سال گدشته بومی شده است و سیب توشمانلو ، معروفیت خود را دارد و اکثرا به کشورهای حاشیه خلیج فارس و شیخ نشین ها صادر میگردد .اکثر باغات روستا در جنوب روستا قرار گرفته است . بیشتر باغات به دلیل مشاوره قبل از احداث بصورت ردیفکاری و اصولی احداث

شده است . همچنین غیر از سیب که محصول غالب روستا است ، محصولات عمده باغی دیگر ، مانند زردآلو ، هلو ، گلابی و گیلاس  از محصولات مهم روستا میباشد . به طور متوسط میزان تولید محصولات باغی در هر هکتار ۴۰ تن میباشد . آبیاری ۲۵ باغ و حتی بیشتر ازاین رقم باغات روستا از طریق آبیاری تحت فشار آبیاری میگردد . تعداد ماشین آلات کشاورزی روستا از قبیل تراکتور به علت تمکن مالی اهالی به سبب محصول خوب روستا ، ۳۰د ستگاه به اضافه دستگاههایی نظیر تیلر و سمپاش و … میباشد . برابر آمار جهاد کشاورزی شهرستان و بخش کندوان در سال ۱۳۸۲ مقدار ۵/۲۷۵ هکتار از اراضی روستا به باغات مثمر و ۶ هکتار نیز به باغات غیر مثمر اختصاص دارد . اراضی روستا بصورت آبی ۳۰۹ هکتار و بصورت دیم ۲۳۰ هکتار و بقیه به باغات تعلق دارد که از آن مقدار نیز همانطور که اشاره شد تنها ۶ هکتار تحت کشت باغهای غیر مثمر  قرار دارد .  

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *