روستای ممان / میانه / آذربایجان شرقی

سایتها و وبلاگهای روستای ممان

شهرستان میانه – استان آذربایجان شرقی

http://alighodsimaman.blogfa.com/

www.2-maman.blogfa.com

hosseinfarmanimaman.blogfa.com

mamankandi.blogfa.com/


گوزل مامان

بیر نامه گلیپدی سد کوبلاننان

فکر ایدیرلر زارع دوشوبدو جاننان

تمام ال چکیرلر بازار دوکاننان

قویمایین سو باسا گؤزل مامانی

هئچ یئره چاتمیری دادی، آمانی

نئچه مدرسه وار، نئچه کرخانا

شکایت یازماقدان گئلمیشیک جانا

رحم ائیله یین بیزیم کاغیزکونان

قویمایین سو باسا گؤزل مامانی

هئچ یئره چاتمیری دادی آمانی

ماماندا صرف اولور نئچه قوچ- قویون

قصابا حکم اولور دریسین سویون

مرجی شورباسینان ختنه تویون

بیزلری یغمایین قوشا بلاغا

فرشمی چاتمارام جانسیز اولاغا

بیزلری کؤچورون سلیمانلی_یا

قییمایین اوزگه‌لر بیزی دانلایا

دولتین قدرتین ملت آنلایا

قویمایین سو باسا گوزل مامانی

هئچ یئره چاتمیری دادی آمانی

 

روستای ممان یکی از روستاهای شهرستان میانه می باشد مردم این روستا به کشاورزی و دامداری مشغول میباشد از محصولات این روستا می توان به برنج این روستا اشاره کرد که از مقبولیتی بالای برخوردار میباشد از دیگر محصولات این روستا نمک این روستا میباشد که به اسم نمک ممان در سطح استان و استانهای همجوار توزیع میشود

 

همسایگان روستای ممان

روستای ممان با روستاهای اطراف روابط تنگاتنگی دارد از جمله روستاهای اطراف ممان میتوان به روستاهای نظیر روستای : زنهاری ـ زرنجین  ـ کوهستانق ـ وردوق ـ بیرون ـ گوندوغدی ـ توپ قره ـ کوهبنان ـ سلیمانلو

 

نوع فعالیت مردم روستای ممان

      روستای ممان به دلیل همجوار بودن با رودخانه ای قزل و اوزن و وجود

 قنات های متعدد و زمین های حاصلخیز مردم این روستا را به سمت کاشت

 برنج سوق داده البته مردم روستا به غیر از کاشت برنج به دامداری و

  باغداری  نیز مشغول هستن دیگرمحصول این روستا نمک این روستا

 هست که البته بیشتر درسطح شهرستان توزیع میگردد که به نمک ممان

 شهرت دارد

**************


 

اطلاعاتی از روستای ممان

روستای ممان یکی از مهمترین و حاصلخیزترین نواحی و روستاهای شهرستان میانه است.

موقعیت جغرافیایی:

روستای ممان از لحاظ جغرافیایی در جنوب غربی شهرستان خلخال و جنوب استان اردبیل و شمال شرقی شهرستان میانه و شمال غربی استان زنجان می باشد.

داد و ستددر روستا :

روستای ممان از جهاتی بویژه بازار داد و ستد کالاها و اجناس شهرهای مجاور در زمانهای قدیم بسیار با اهمیت بوده است. شهرستان میانه اولین شهری میباشد که در مسیر ارتباطی تهران به آذربایجان قرار گرفته و به لحاظ سوق الجیشی یکی از بازارهای غربی کشور را در سنوات گذشته به نام خود به ثبت رسانده است ،که روستای ممان به دلیل قدمت و سابقه و همینطور تعداد جمعیت بالا یکی از قطبهای اقتصادی شهرستان میانه برای فروش محصولات کشاورزی خود و خرید مایحتاج زندگی بوده است.

دلیل نام گذاری :

روستای ممان به دلیل سرسبزی بیش از اندازه و داشتن باغات و مزارع کشاورزی و همینطور به علت رفت و آمد چاپار سواران نامه رسان و اطراق آنها در این روستا و باز به علت قرار گرفتن در میان شهرها و استانهای اطراف از نظر اهالی منظقه نام زیبای ممان را به خود گرفته است.

نشانه های تاریخی:

 روستای ممان به دلیل با صفا و سرسبز بودن بنا به گفته هایی که نسل به نسل و زبان به زبان گشته  محل گذر نوادگان امامان نیز بوده است که نشانه هایی که از اطراف این روستا پیدا شده بیانگر این مطلب است.

قدمت روستای ممان :

روستای ممان به لحاظ قدمت و سابقه تشکیل  طبق شواهد باقی مانده  در اطراف روستا برمیگردد به حدود ۱۴۰۰ سال یا بیشتر از آن که یک نمونه از این شواهد تاریخی که بازگو کننده تشکیل روستا می باشد نشانی از محل پاگذاری یا به تعبیر اهالی روستا (امام ردی ) می باشد که در نزدیکی روستای زیبای ممان موجود است.

زلزله در ممان:

روستای ممان از زمان تشکیل که باز اطلاعات دقیقی در دست نیست ،به گفته قدیمیهای این روستا تا کنون دو بار دچار زلزله های شدید شده که باعث دگرگونی کامل این روستا شده ،اما باز به همت پدران و مادران و نیاکان ما دوباره بنا شده همچنان استوار ایستاده است.

مکانهای تاریخی روستا:

روستای ممان در زمانهای بسیار قدیم یکی از مدرنترین برج و باروهای زمان خود را داشته است.محلی به نام قلعه خانها وجود داشته که در زمانهای قدیم به عنوان محل دیده بانی و نگهبانی از روستا به دلیل تهاجم افراد بیگانه ساخته شده بود ،که الان نیز به همان اسم ( قلعه ) در میان اهالی معروف میباشد.

آب و هوای روستای ممان:

روستای ممان به دلیل قرار گرفتن در میان کوههای اطراف خود از آب و هوای معتدل و نسبتا کوهستانی برخوردار است. رودخانه قزل اوزن نیز که قدیم به علت کثرت آب محل ماهیگیری و آبیاری زمینهای کشاورزی اهالی بوده است. همینطور روستای ممان دارای چشمه های آب طبیعی متعددی با نامهای قدیمی و شناخته شده می باشد که به عنوان مثال می توان از شیرین بلاغ و بی آغاجی نام برد.

شیوه اداره کردن روستای ممان:

روستای ممان در زمانهای قدیم بصورت حکومت خانی اداره می شده که با بوجود آمدن اصلاحات ارضی در دهه ۴۰ هجری شمسی توسط رضاخان و تقسیم شهرها به نواحی های مختلف ،روستاها نیز از این اصلاحات بی بهره نمانده و خانها تبدیل به کدخدایان معتمد و ریش سفیدان روستا شدند ، که روستای ممان نیز از این امر مستثنی نبوده و کدخدایان متعددی به خود دیده است .

دفاع از اسلام و انقلاب :

روستای ممان از نظر مبارزات اوایل انقلاب و همینطور هشت سال دفاع از آن همواره در صف مقدم جبهه ها بوده و فداکارانه شهدای عزیزی را تقدیم این انقلاب نموده است که تعداد آنها نیز ۶ شهید عزیز میباشد

                                                                                      

 

  با تشکر از آقای عیسی سهرابی ممان

 

مطالب مرتبط

۵ دیدگاه‌

  1. ناشناس گفت:

    باتشکرازمطالب خوبتان ، لازم است باعرض پوزش یادآوری شودکه؛ دربخش شیوه اداره کردن روستای ممان، بجای رضاخان ، محمدرضاشاه راکه اصلاحات ارضی رادردهه ۴۰ ایجادکرد، بنویسید…چون رضاخان درشهریور۱۳۲۰ ازحکومت برکنارودردهه ۴۰ نیز درگذشته بود…! باسپاس

  2. ناشناس گفت:

    عالی بود ولی درجاهای دیدنی ممان چندجاراننوشته بودید مثل کهریزوحمام داخل روستا:**:**:**:**:**:**:**

  3. ناشناس گفت:

    از وبلاگ خوبتان تشکر می نمایم. لطفا در صورت امکان آنرا گسترش دهید. مناسب است عکس های روستا و همچنین مطالب تاریخی افزوده گردد و بزرگانی که از این روستا به کشور خدمت نموده اند ذکر گردند.

  4. ابراهیم فلاحی گفت:

    روستایی خیلی خوبیه عالی

  5. ابراهیم فلاحی گفت:

    روستایی خیلی خوبیه عالی با برنج و آب هوای مشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *