گلشن – نمین – اردبیل
سایتها و وبلاگهای روستای گلشن
شهرستان نمین – استان اردبیل
وجه تسمیه گلشن ـ کلش
به نقل از بزرگان روستا در زمان های دور اطراف روستا را جنگل و بوته های خشک پوشانده بوده لذا بدین علت روستا را کلش نام گذاری کرده اند . اهالی تالش زبان آن جا نام اصلی و محلی اش را کلش می گویند در حالی که اسم رسمی و اداری روستای گلشن می باشد.
موقعیت جغرافیایی روستا
دهی از دهستان میناباد بخش عنبران شهرستان نمین استان اردبیل است و در طول جغرافیایی ۲۹َ ۳۸ُ و عرض جغرافیایی ۳۰َ ۳۸ُ ارتفاع متوسط ۱۷۴۰ متر قرار دارد . سرزمینی پایکوهی و سرد خشک است و در ۱۴ کیلومتری شمال شهرستان نمین واقع است.
این روستا از سمت شمال به جمهوری آذربایجان و از سمت شمال شرقی به روستای عنبران علیا محدود و از سمت جنوب به قریه جید (جهیت) و جنوب شرقی به دهستان میناباد منتهی شده و از سمت شرق به روستای میرزانق متصل و از طرف غرب به روستای قشلاق سروآباد و همچنین از سمت جنوب غربی به شهر عنبران منتهی می شود این روستا بالغ بر ۲۲۴ خانوار و جمعیت آن ۷۴۴ نفر می باشد که ۳۳۶ نفر آن مرد و ۴۰۸ نفر آن زن می باشد و ۳۸۰ نفر از تعداد کل جمعیت آن با سواد هستند.
امکانات روستا
این روستا در سال ۶۹ دارای نعمت برق شد و در سال ۸۳ تلفن به خانه ها کشیده شده است و در سال ۸۴ نیز جاده این روستا آسفالت شده است این روستا سه تا شورا دارد و یک دهدار که برای آبادانی این روستا خیلی زحمت می کشند .
روستای گلشن دارای خانه بهداشت _ صنایع دستی _ مخابرات پست بانک _دو باب مدرسه که یکی در بالای روستا و دیگری در پایین روستا قرار دارد همچنین این روستا دارای پایگاه بسیج _ شرکت نفت – سه دهانه پل یک رودخانه در بالای روستا و یکی وسط روستا و دیگری هم در پایین روستا قرار دارد . در بین مناطق تالش نشین منطقه روستای گلشن طبیعتی زیبا و دست نخورده دارد که برای مردم ناشناخته است دره ورودی روستا بسیار زیبا و تماشایی ست . از نقاط دیدنی این روستا می توان به مراتع و دشتهای زیبای کنار مرز آذربایجان اشاره کرد . زبان مردم روستای گلشن تالشی است و بیشتر بزرگان روستا به زبان ترکی هم آشنایی دارند . بزرگان روستا به وجود برفهای سنگین در گذشته اشاره می کنند و زندگی سخت گذشته و ذکر این نکته که ان برف ها در گذشته کشاورزی را پر رونق می کرد و نبود آب هم اکنون کشاورزیرا از رونق انداخته است تا جایی که تعداد کمی از مردم کشاورزی می کنند . شغل مردم روستا کشاورزی و دامداری و زراعت می باشد و خانم ها معمولاً به گلیم بافی مشغولند. گلیم از جمله صنایع دستی روستای گلشن است و گلیم های آن در دنیا مشهور و علاقمندان و خواستاران داخلی و خارجی زیادی دارد . نقوش و رنگ های الوان و متنوع و طر ح های زیبا جلوه ای خاص به گلیم های بافته شده به منطقه بخشیده است
منبع : ماهنامه تالش
بقعه متبرکه پیر جماعت (ع(:
بقعه متبرکه پیر جماعت (ع) بقعه متبرکه “ پیر جماعت ” در پانزده کیلومتری شمالی شهرستان نمین و چهار کیلومتری شرقی شهر عنبران سفلی در روستایی به نام کُلَش واقع شده است. بنای مقبره در یک کیلومتری شمال روستای مذکور به طرف مرز ایران و آذربایجان توسط جاده پرپیچ و خم کوهستانی و صعب العبور قابل دسترسی است. مقبره پیرجماعت دور از مجموعه سکونتگاهی و در میان قبور اهالی قرار گرفته است. امامزاده که پیرجماد نیز نامیده می شود از شاگردان شیخ صفی الدین اردبیلی بوده است. درسال ۱۳۰۴ه.ش برای حفظ مرقد پیر، بارگاهی توسط اهالی محل ساخته می شود. آخرین تعمیرات انجام گرفته بر این ساختمان مربوط به سال ۱۳۶۴ ه.ش می باشد. بنا شامل یک گنبدخانه کوچک است که پلان و بشن گنبدخانه بصورت دایره و ساختار آن استوانه ای شکل می باشد. قبل از داخل شدن به گنبدخانه از ورودی جهت قبله، به اتاقی در ابعاد تقریبی ۵/۲ *۵/۲ متر وارد می شویم که به عنوان پیش فضا عمل می کند.
منبع:سازمان میراث فرهنگی استان اردبیل