روستای قره تپه / بهشهر / مازندران
سایتها و وبلاگهای روستای قره تپه
شهرستان بهشهر – استان مازندران
http://www.gharehtapeh.blogsky.com/
موقعیت جغرافیایی:
روستای قره تپه از نظر موقعیت جغرافیایی در سیزده کیلومتری شمال غرب بهشهر و اولین روستای در مسیر جاده بهشهر به دریا بعد از شهرک صنعتی بهشهر قرارگرفته است . مساحت کلی روستا با احتساب زمینهای مزروعی و مراتع به ۶۰۰۰هکتار میرسد.
لازم به ذکر است که زمینهای زراعی این روستا از سمت شمال به شبه جزیره میانکاله منتهی می شود و دارای چشم انداز بسیار زیبایی ست و همچنین محل آمد و شد پرندگان زیبایی چون غاز و قو و اردک صحرایی و غیره هم هست که به شکارگاه شکارچیان روستا نیز تبدیل شده و بعضا مقداری از هزینه های زندگی خود را از شکار و فروش پرندگان و ماهیان صید شده تامیین می کنند.
این روستا از سمت غرب به زمینهای زراعی روستای حسین آباد و از جنوب به زمینهای زراعی روستای گرجی محله و کوهستان و رستم کلا منتهی می شود .
برکات روستا :
این روستا ده تن از جوانهای رشیدش را به نامهای (با توجه به عکس فوق وبه ترتیب ازسمت راست به چپ)
۱- شهید شعبانعلی حسینی
۲- شهید سیاوش سهرابی
۳- شهید رحمت جوانمرد
۴- شهید مهران کابلی
۵- شهید تاجبخش کابلی
۶- شهید سیروس درودی نژاد
۷- شهید عزیزالله رمضانی امامی
۸- شهید نور الله شکری امامی
۹- شهید نبی الله ابراهیمی
۱۰- شهید حمید اعظمی
را هدیه نثار دین و اسلام و وطن نموده که تمثال مبارکشان در ابتدای ورودی محل به صورت دروازه ای قرار داده شده تا هر لحظه مردانگی و شجاعت و بلند همتی آنان به یاد آورده شود .
همچنین وجود مبارک امامزاده ای به نام امامزاده مجتبی در ضلع جنوبی روستا از برکات روستا محسوب می شود.
شغل مردم روستا:
شغل غالب مردم روستا کشاورزی بوده و با توجه به شرایط خاص آب و خاک منطقه ُ محصولاتی چون پنبه َ گندم َ جو َ کلزا َ آفتابگردان َ هندوانه َ خربزه َ کشت می شود . و عده ای هم علاوه بر کشاورزی به شغل شریف دامداری هم اشتغال دارند.
البته نا گفته نماند که تعداد زیادی از افراد هم روستایی دارای تحصیلات عالیه بوده و در ادارات و نهادهای مختلف از جمله آموزش و پرورش – اداره ثبت و احوال – اداره ثبت اسناد – اداره تامین اجتماعی – شهرداری – اداره برق – نیروگاه تولید برق – اداره جهاد کشاورزی – سپاه پاسداران – اداره راه و ترابری – بانک ها – بندر امیر آباد – کارخانه کشتی سازی – اداره راه آهن – شرکت گاز – کمیته امداد امام – بنیاد جانبازان و ایثارگران – بنیاد شهید – نیروهای نظامی و انتظامی – شرکت نفت و……
و همچنین بعضا به شغلهای مهندسی و بعضا کارگری در غالب شرکتهای خصوصی و پیمانکاری وغیره مشغول هستند که این نفرات از نقاط قوت روستا محسوب می شوند .
جغرافیای مردمی :
مطلب قابل ملاحظه اینکه در این روستا جمعیتی بالغ بر ۲۰۰۰نفر با حدود ۵۵۰ خانوار جمعیت زندگی می کنند که مذهب ۳۵ درصد روستا شیعه بوده و مابقی از برادران اهل تسنن هستند . که مصداق برابری و برادری و اتحاد را میتوان در این روستا به وضوح مشاهده کرد . به طوری هر دو فرقه به راحتی پیمان خویشاوندی را با ازدواج دختران و پسرانشان با یکدیگر بوجود می آورند و به اصول و عقاید همدیگر احترام می گذارند.
و در حالت کلی این روستا از دو محله به نامهای ۱- گیلک محله(شیعه نشین) و ۲- آغون محله (سنی نشین)تشکیل شده و در مجموع اهالی این روستا از چهار طایفه به نامهای یاد شده در ذیل هستند:
۱- گیلک (شیعه ): که شامل اقوام سهرابی َ گیلک َ امامی ها َ ابراهیمی َخورشیدی َ نوری َ یعقوبی است.
۲- ناصری (سنی ): که شامل اقوام افغان َ افغانژادَ ناصری َ ناصریان است.
۳ – کابلی (بعضی شیعه و بعضی سنی)
۴- سلیمانی (سنی ) : که شامل اقوام اعظمی َ سلیمانی َ خاکزاد است .
مرزی که دو محله گیلک محله و آغون محله را از هم جدا میکند رودخانه ای است که آب آبیاری مزارع را تامین میکند.
در مرکزیت روستا تپه ای قرار دارد که حسینیه شهداء بر رویش احداث گردیده و مشرف به کل محل است و همانند نگینی قره تپه را از دیگر روستاهها متمایزکرده است. و همچنین دارای دو قبرستان است که یکی در قسمت گیلک محله قرار گرفته که آرامگاه ده تن از آلاله های گلگون کفن روستا در آن است و همچنین محل دفن اهالی شیعه و بعضا سنی
و قبرستان دیگر در فاصله تقریبا دو کیلو متری روستا به سمت روستای گرجی محله است که در آنجا نیز آرامگاه سید بزرگواری به نام( سیدآقا) است و همچنین محل دفن اهالی سنی ست .
امکانات روستا :
-دارای یک راه ارتباطی آسفالته به بهشهر
– یک مرکز بهداشت واقع در ضلع شرقی روستا
– مخابرات و ictروستایی
– سه مسجد( ۱- ولی عصر (شیعه )۲- محمد رسول الله (سنی )۳- خاتم الانبیا(سنی ) )
– حسینیه شهداء
– دو ایستگاه تاکسی تلفنی
– شرکت توزیع نفت و گازوئیل
– موسسه قرض الحسنه حضرت ولی عصر
– پست بانک
– فروشگاه سموم کشاورزی
– کارگزاری توزیع کود شیمیایی و بذر
-هشت دهنه مغازه خواربار فروشی
– چهار آرایشگاه مردانه
-سه دهنه آپاراتی و تعویض روغن و کارواش
– زمین فوتبال
– باشگاه تکواندو
– کافی نت
و امکانات رفاهی و معیشتی در حد معمول (آب ، برق ، گاز شهری )که توسط محلی های مقیم اداره و مدیریت می شوند.
امامزاده مجتبی (ع)
بقعه مبارکه امامزاده مجتبی (ع) در انتهای روستا به سمت روستای گرجی محله واقع شده است و اگر موقعیت جغرافیایی آن را در نقشه بخواهیم بیان کنیم ُ میتوان گفت در ضلع جنوب غربی روستا واقع شده است.
این امامزاده بزرگوار (که در حال حاضر متولیان آن در مشهد و قم مشغول به جمع آوری اطلاعاتی از شجره نامه و تاریخچه ورود و غیره هستندُ) در نزد مردم روستای قره تپه و همچنین اهالی منطقه ُ از ارزش و احترام خاصی برخوردار است .
این بزرگوار در لفظ مردمان قدیمی و بعضا جدید روستا به امام غریب شهرت دارد.
مقبره این سید ارزشمند تا ابتدای دهه ۶۰ هجری شمسی به صورت سیمانی و بدون ساختمان بود و مردم منطقه آن را با نام مقبره امام غریب می شناختند.
در همان سالها شخصی از روستای مجاور به نام آقای رمضان فولادی به بیماری سختی مبتلا
می شوند و در بستر بیماری متوسل به این سید بزرگوار (امام غریب) میشوند .
در همان شبهای بیماری آقای فولادی آن سید والامقام را در خواب دیدند که ایشان خود را به نام مجتبی (ع) معرفی می کنند و شفای وی را نیز از خداوند بزرگ طلب می کنند.
بعد از اینکه آقای فولادی از بستر بیماری نجات پیدا می کنند به قره تپه مراجعت کرده و قضایا را برای بزرگان و مردم تعریف کرده و مردم را دعوت به ساختن ساختمان و آستانی برای این بزرگوار می نماید.
که مردم نیز به ندای ایشان لبیک گفته و آستین همت بالا زده و ساختمانی نه شایسته آن مقام ولی در حد وسع و توان خود بنا کردند.
البته از آن زمان تاکنون چندین بار مورد مرمت و بازسازی جزئی قرار گرفت ولی مردم آن را کافی ندانستند .
تا به اینکه چند نفر از اهالی روستا شال غیرت به کمر بسته و متولی مرمت کلی آن شدند و دیگر مردم نیز حمایت مالی نمودند و تا این آستانه مبارکه به حالتی که در تصاویر ذیل مشاهده
می فرمائید در آمده است. (خداوند اجرشان دهد انشاالله)
این مکان محل مراجعه بسیاری از دردمندان ُ گرفتاران و بیماران منطقه است .
در تمامی روزهای سال و به خصوص در اعیاد اسلامی و ملی و همچنین ایام عزاداری ماه مبارک رمضان و محرم الحرام زائرینی از اهالی و روستاهای مجاور و منطقه به این آستانه مبارکه مراحعه می نمایند.
از آنجایی که( قبلا گفته شد) اهالی روستای قره تپه از دو نوع مذهب شیعه و سنی هستندو در کنار هم با صلح و آرامش زندگی میکنند ُ در هفته وحدت جشن وحدت خویش را در این مکان برگزار میکنند.
سلام این روستا وبلاگ دیگری بنام http://www.ya-abbas.blogfa.com دارد لطفا این وبلاگ راهم وارد کنید
باتشکر
ضمنا عکس شهدا محل را خودم دراینجا میتونم بگذارم؟
**********
سلام بر شما و سلام و درود بر روح پاک و مطهر شهدای روستای شهیدپرور قره تپه/
عکسهای شهدا را به ایمیلمان ارسال نمائید تا در سایت قرار دهیم./ حق نگهدارتان