بیشه بنه – بهشهر – مازندران

سایتها و وبلاگهای روستای بیشه بنه

شهرستان بهشهر – استان مازندران

http://www.bishebone.blogfa.com/

http://jangal-kenar.blogfa.com/

http://www.d-bishebone.blogfa.com/

برای دیدن عکسهای زیبا از این روستا  اینجا   را کلیک کنید

الف : موقعیت سیاسی

روستای بیشه بنه از نظر تقسیمات سیاسی در استان مازندران ، شهرستان بهشهر ، بخش یانه سر ، دهستان عشرستاق واقع شده است . این روستا مرکز بخش یانه سر و مرکز دهستان عشرستاق می باشد و۵۳روستای اطراف در حوزه نفوذ بیشه بنه قرار دارند. 

ب : موقعیت جغرافیایی

روستای بیشه بنه در ناحیه کوهستانی جنوب شهرستان در میان کوه های البرز واقع شده که فاصله آن تا شهر بهشهر حدود ۶۰ کیلومتر می باشد .این روستا از سمت شمال به اراضی زراعی و در نهایت به فاصله ۳ کیلومتر با روستای کیاسر ، جنوب و شرق به اراضی زراعی و جنگلی و مرتعی و از سمت غرب به اراضی زراعی و روستای گرنام محدود می گردد . روستا در نزدیکی مسیر ارتباطی گلوگاه – دامغان واقع گردیده و فاصله آن تا شهر گلوگاه حدود ۳۵ کیلومتر می باشد .

 ج : پیشینه تاریخی

در خصوص پیشینه تاریخی روستای بیشه بنه باید گفت که سابقه سکونت در این روستا  به بیش از ۱۰۰۰ سال قبل بر می گردد. نام قدیمی و اولیه روستا بالو به معنی بالامحله بوده است و سپس به بیشه بنه تغییر یافت . بیشه بنه از دو کلمه ترکیب و مشتق یافت . بیشه به معنی جنگل می باشد . که این منابع طبیعی در اطراف روستا و منطقه دیده می شود . بنه در زبان محلی مازندارنی به معنای زبر است . بدلیل آنست که روستا زیر جنگل قرار گرفته است .  بیشه بنه در واقع به معنای مکانی که زیر و پایین دست جنگل است می باشد . در واقع می توان چنین استنباط کرد که اسم روستا از ویژگی های طبیعی  منطقه گرفته شده و عامل طبیعی به عنوان مهمترین عامل در شکل گیری و جذب جمعیت بوده است .

توپوگرافی روستا

روستای بیشه بنه در دامنه شمالی البرز در ناحیه کوهستانی جنگلی قرار گرفته است . روند عمومی ناهمواری محدوده شمال به جنوب است . بطور کلی محدوده کوهستانی که روستای بیشه بنه در آن واقع شده است . سطوح شیب آن بالاتر از ۱۵ درصد می باشد . شیب عمومی منطقه از شمال به جنوب است و  در ضمن  روستا حالت جنوبی – شمالی دارد روند غربی نیز دارد . از طرفی کوهستانی بودن منطقه محدودیت زمین را به وجود آورده و این امر باعث شده تا این روستا به عنوان یکی از روستاهای کوهستانی با بافت متمرکز مورد مطالعه قرار گیرد .

جمعیت روستا

 در آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ روستا دارای ۷۶۰ نفر در قالب ۱۶۶ خانوار گزارش شده است که نرخ رشد آن در دهه( ۸۵-۷۵ )، ۱/۴ درصد بوده است .در این دهه مرکزیت بخش و وجود خدمات و امکانات در روستا ، گرانی زمین در شهرها باعث افزایش جمعیت گردیده است . در سال ۱۳۸۸ جمعیت روستا به ۷۵۷ نفر در قالب ۱۶۷ خانوار گزارش شده است .( البته لازم به ذکر است که این روستا در فصل بهار و تابستان بالغ بر ۲۵۰۰ نفر جمعیت گردشگر را در خود جای میدهد)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *