محمدی – بندر گناوه – بوشهر

سایتها و وبلاگهای روستای محمدی

شهرستان بندر گناوه استان بهشهر

http://rostaye-mohammadi.blogfa.com/


 

موقعیت جغرافیایی

روستای محمدی در ۲۹ درجه و ۲۹ دقیقه عرض شمالی نسبت به خط استوا و ۴۸ ثانیه و ۵۰ دقیقه طول شرقی گرینویچ می باشد در فاصله ۴۵ کیلومتری شهرستان گناوه و در ۳۰ کیلومتری بخش ریگ قرار دارد.

تاریخچه و وجه تسمیه روستا

در مورد وجه تسمیه روستا با توجه به مکاتباتی که از شاهان قاجار با ضابطین منطقه رودحله صورت گرفته و هم اکنون موجود می باشد از این روستا به نام روستای مهمدی یاد شده است. گفتته شده که نام روستا مُهْمَدی نام داشته و بعدها در طول زمان تغییر یافته و به محمدی تبدیل شده است که برگرفته از نام مهمد می باشد و گمان میرود در آغاز پیدایش این روستا اهالی روستا نام این قریه به اسم یکی از اهالی به نام مهمد منسوب کرده باشند.

گذشته روستا براساس گفته های مردم

براساس گفته های مردم به خصوص معمرین روستایی و البته مندرجات برخی متون قدیمی هم مؤید آن است که روستای محمدی همواره مرکزیت سیاسی دهستان رودحله و مرکز حکومت محلی بوده است. تمامی امور اقتصادی ، اجتماعی اهالی دهستان رودحله از روستای محمدی هدایت و کنترل می شده است و تمام امور مربوط به أحصاییه و سجل احوال و ازدواج و در مراحل تاریخی بعدی اموری مانند سربازگیری توسط ضابط دهستان رودحله (خان علی خان حیات داودی و سپس فرزند ارشد وی نصرالله خان حیات داودی ) انجام یافته است . علاوه بر تمام موارد ذکر شده وظیفه خطیر حفظ نظم دهستان و روستای محمدی و تأدیب خطاکاران و متجاوزان به حقوق دیگران توسط نمایندگان و دست اندر کاران منصوب از طرف ضابطین ذکر شده صورت می پذیرفته است . وظیفه مهم قضاوت میان مردم دهستان در زمانی که هنوزتشکیلات قضایی و حکومتی تأسیس نگردیده بود ، بر عهده ضابطین ذکر شده بوده است.از طرفی وظیفه کنترل و اداره صادرات و واردات کالا و مال التجاره افراد محلی و نیز محلی که از طریق گمرک رودحله صورت می گرفت به دلیل اینکه رسماً از طرف شخص احمد شاه قاجار و در تأیید مجلس شورای ملی آن زمان در اختیار ضابطین دهستان رودحله مستقر در روستای محمدی قرار گرفته بود و با محوریت روستای محمدی انجام و اداره می شد . همچنین در زمان وقوع جنگهای محلی با دهستان های مجاور یا در مواقع مقابله با راهزنان و سارقین تجهیز نیروها و اقدام به دفاع یا تهاجم و به طور کلی ترتیب و گرد آوری مردان مسلح و به تعبیری جنگجویان همه و همه از طریق ضابطین دهستان و از روستای محمدی صورت می گرفته است.

فرهنگ

به طور کلی این روستا به خاطر مرکزیت سیاسی دهستان رودحله از فرهنگ بالایی برخوردار و مانند دیگر نقاط جنوب ایران اهالی این روستا نیز مردمانی خون گرم، مهمان نواز و همیشه در صحنه می باشند.

گویش محلی

روستای محمدی با توجه به اینکه در زمان های خیلی دور عرب نشین بوده و با ورود طوایف لر و استیلا یافتن خوانین حیات داودی به دهستان رودحله و حیات داود، گویش عربی جای خود را به گویش لری داده و اکثر اهالی به خاطر مصاحبت با خوانین و افراد آنان که از مناطق لر نشین خرم آباد و دهستان حیات داود به این دهستان مهاجرت نموده اند با گویش لری صحبت می کنند. البته در گویش آنان کلمات غربی و برخی کلمات انگلیسی مانند گیلاس به جای لیوان و تماته به جای گوجه فرنگی دیده می شود که به خاطر ورود انگلیسی ها در جنگ جهانی دوم به بخش ریگ و عبور آنان به طرف تنگستان از اهالی کم و بیش شنیده می شود . ولی گویش اصلی انان لری است.

توزیع جمعیت بر حسب سن و جنس

از نظر تنوع جنسیتی ترکیب جمعیت تعداد ۲۳۸ نفراز افراد روستا مذکر و ۲۴۳ نفر مونث می باشد.

تعداد افراد بالای ۶۰ سال: ۴۹نفر، ۲۴ نفر مؤنث،  ۲۵نفرمذکر

تعداد افراد زیر۶۰ سال: ۲۹۵نفر، ۱۶۳ نفرمؤنث ، ۱۳۲ نفر مذکر

تعداد افراد زیر ۷ سال: ۶۶نفر ، ۳۳ تا دختر ، ۳۳ تا پسر

تعداد افراد زیر۱ سال: ۱۳نفر، ۴ تا دختر ، ۹ تا پسر

تعداد افراد بی سواد: ۸۸ نفر

تعداد افراد با سواد: ۳۶۸ نفر

تعداد واحد مسکونی۹۰ واحد

 

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. ناشناس گفت:

    سلام
    خسته نباشید.
    با اجازتون من دو باره که وارد وبلاگتون شدم
    واقعآ جالبه ، امیدوارم ادامه داشته باشه و ما بتونیم ازش استفاده کنیم.
    ما هم یه وبلاگ داریم بنام (نظــرآقا سلام) از توابه استان بوشهر/شهرستان دشتستان/بخش سعدآباد.
    خوشحال میشیم سر بزنید.
    باتشکر رزمجو مدیر وبلاگ (نظرآقا سلام)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *