دماب – نجف آباد – اصفهان

سایتها و وبلاگهای روستای دماب

 شهرستان نجف آباد – استان اصفهان

http://www.domab.ir 

 

موقعیت
روستای تاریخی دُماب در شمال غربی اصفهان و در فاصله صد کیلومتری شهر نجف آباد، ۶۰ کیلومتری شهر گلپایگان و ۴۰ کیلومتری خوانسار در منطقه ای بین این سه شهر قرار دارد.

موقعیت کشوری
از لحاظ تقسیمات کشوری روستای دماب در استان اصفهان، شهرستان نجف آباد، بخش مهردشت واقع شده است. دماب در عرض جغرافیایی ۳۳درجه و ۷ دقیقه و طول جغرافیایی ۵۰ درجه و ۴۳ دقیقه و در ارتفاع ۲۱۴۰ متر از سطح دریا قرار دارد

توابع روستا
مزارع دُماب عبارتند از حسن آباد، عِیش آباد، اِبن آباد (امین آباد)، سبز زندان، چقا گُدار، چقا کُمال، مُراد آباد، جِلوگیر، اکبر آباد، دَرِه مزرعه، ابراهیم آباد، قلعه سنگ، چاه اِرگِنِه، شاه نشین، کاظم آباد، دَرِه حیدرآقا .ضمنا روستاهای همسایه دُماب عبارتند از : خونداب، اشن، رحمت آباد، خیر آباد، کوه لطف، علی آباد.

جمعیت طرح رشد خانوار
آخرین آمار خانه بهداشت روستا حاکی از آنست که جمعیت روستا تا آبان  1381 با نرخ رشد ۸/۱ درصد از ۹۸۹ نفر در سال ۱۳۷۵ به ۹۷۸ نفر کاهش یافته است. همچنین با در نظر گرفتن میزان زاد و ولد و مرگ و میر در روستا، نرخ رشد طبیعی ۲/۵ درصد محاسبه گردیده است.
روستای دُماب دارای ۲۶۸خانوار بوده و بعد خانوار در روستا ۳/۶ نفر می‌باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد این روستا مهاجر فرست بوده بطوریکه ۶ سال گذشته ۱۷۰ نفر از جمعیت روستا به دلیل مهاجرت کاسته شده است. تقسیم بندی گروه‌های سنی در روستا مشخصمی‌کند بیش از نیمی از جمعیت روستا یعنی ۳ /۶۴ درصد را سنین ۱۵ تا ۶۴ ساله به خود اختصاصمی‌دهند که از این رقم ۶ /۳۳ درصد مردان و ۷ /۳۰ درصد زنان می‌باشند.

سواد و آموزش
تا پایان سال تحصیلی ۸۰-۸۱ از مجموع ۹۲۱ نفر جمعیت ۶ ساله و بالاتر روستا ۳۹۷ نفر مرد و ۲۷۰نفر زن معادل ۴ /۷۲ درصد برآورد گردیده است. از این تعداد ۸۲ نفر در مقطع ابتدای ۵۴ نفر در مقطع راهنمایی و ۵۰ نفر در مقطع متوسطه در حال تحصیل می‌باشند.

گروه‌های عمده شغلی
در سال ۱۳۸۱ از مجموع ۸۶۴ نفر جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر روستا ۵۳۳ نفر معادل ۷ /۶۱ درصد به کار اشتغال داشته‌اند. شاغلان دماب به ترتیب در بخش‌های خدمات، صنعت و کشاورزی بیشترین سهم را به خود اختصاص می‌دهند.

 

کشاورزی 
در روستای دماب علی‌رغم وجود زمین‌‌های حاصلخیز کشاورزی و باغات، کم آبی سبب گردیده تنها ۹/۴% درصد از جمعیت شاغل روستا به کشاورزی اشتغال داشته باشند. طبق اعلام نظر جهاد کشاورزی این روستا دارای ۶/۵۹ هکتار باغات مثمر می‌باشد لذا متوسط زمینهر کشاورز برابر ۱ هکتار می‌آید. محصول باغات دماب عمدتاً انگور و بادام و محصول عمده کشاورزی روستا جو، گندم و اسپرس می‌باشد. آمار موجود حاکی از آن است میزان درآمد خالص هر خانوار کشاورز در طول سال رقمی معادل ۴۰۴۳۷۳۸ ریال بوده که به طور متوسط درآمد ماهیانه هر خانوار بهره بردار کشاورز ۳۳۶۹۸ تومان برآورد می‌شود.

 کیفیت ابنیه 
با توجه به قیمت روستای دماب و مصالح بکار رفته در بناهای اولیه روستا که عمدتاً خشت و چوب می‌باشد طبعاً بناهای مربوط به سده‌های اولیه پیدایش خالی از سکنه بوده و یا رو به تخریب است. بررسی‌های میدانی حاکی از آن است در این روستا ۱۵/۱۴% درصد ابنیه نوساز ۴/۲۴% درصد تخریبی یا مخروبه و ۴۵/۶۱ % درصد مرمتی می‌باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *