خاطرات من وگنجون – قسمت دوم

خاطرات من وگنجون

plxazmd66f4hp8c3bcl2.png

 

خرمن کتی باوم(قسمت ب)

درقسمت قبل خاطره ای ازخرمن کوبی سنتی روستای گنجان را به گویش محلی شروع به تحریر نمودم.اما تعدادی از بازدید کنندگان عزیز با ارسال نظر وپیامک ضمن استقبال از این ایده خواستار نگارش به نحوقابل فهم برای عموم خوانندگان شدند.

در سالهای نه چندان دور کشاورزی درمنطقه رابر به صورت کاملا سنتی انجام می شد ،زارع روستایی در مراحل کاشت ،داشت ،برداشت وحتی جمع آوری سختیهای زیادی را متحمل می شد البته امروزه هم به دلیل اینکه زمینهای کشاورزی روستای گنجان بیشتر خرده مالکی میباشداغلب کارها به صورت سنتی انجام می گیرد

ولی کار کشاورز نسبتا راحت تر شده وشخم زدن،خرمنکوبی وجابجایی محصول مکانیزه انجام میشود.

اما……….ادامه خاطره خرمن کوبی

پیر مرد پس از اینکه توتون چپقش تمام شدخرمن را به صورت دایره پهن کرد وگردین(خرمنکوب قدیمی)رابه گردن گاوها بست وگاوها وگردین را  روی خوشه های گندم بردبعد گاوها را با ترکه(چوب تر وبلندی که با آن گاوها را هدایت می کردند)روی خرمن حرکت داد صدای غج غج گردین بلند شد

ازاین به بعد بود که همه چیز آماده شده بود تا من یک  سیر سوارگردین شوم،اومدم به باشوم گفتم بزار من سوار شم.گفت نه للم (پسرم)تو برو خلاشه (هیزم)جمع  کن ،کلت(کتری)را بزار روآتش چایی درست کن بعدش بیا سوار شو منم سریع وسه سوت کتری را جوش آوردم واومدم کنار ش سوار شدم  وگفتم کتری جوشه ولی من بلد نیستم چایی درست کنم باشوم گفت این طناب را بگیر وهر وقت گاوها خواستند از خرمن بیرون برند آنرا به داخل بکش منم از خدا خواسته ترکه را هم گرفتم واین قدر خوشحال بودم که انگاری سوار طیاره شدم.

باشوم پس از خوردن چای ،ناهار، کشیدن چپق ودمی استراحت برگشت ومرا فرستاد که چاشت بخورم رفتم سراغ سارق(پارچه ای که در آن غذا گذاشته بود)باز کردم جای شما خالی نون تیری ،کشک محلی با پیدنه(پونه)وخرمازدم توی رگ اومدم چایی بخورم دیدم چیزی ته کتری نمونده اخه باشوم به شدت عاشق چای بود وهمه را خورده بود ومن هم که می خواستم به هر صورت چای بخورم یه کم آب ریختم توکتری وگذاشتم رو خلوکا(ذغالهای به جا مانده ازآتش)کمی گرم شد وبالاخره یه اوملنگویی(چای کمرنگ)خوردم……………ادامه دارد

منبع:

gidva.blogfa.com/

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *