اَشتالف یا هلو محصول روستای نوکیان – طارم

اَشتالف یا هلو محصول روستای نوکیان – طارم

هلو یکی از محصولاتی هست که به طور مکرر در باغات روستاهای تات نشین از جمله روستای نوکیان ، سیاهورود ، گندم آباد و قوهیجان به چشم می خورد. این میوه (هلو) در زبان تاتی (اَشتالف) نام دارد. ارزش غذایی هلو درخت هلو از زمان های قدیم در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . در قرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می کردند. درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا ۵ متر که دارای شاخه های زیادی می باشد. برگ های آن بیضی شکل ، دراز ودارای کناره های اره ای است . گل های هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگ ها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت می دهد . گل های هلو به رنگ صورتی ، قرمز یا سفید می باشد . میوه هلو گرد و به رنگ طلایی و سرخ است که روی آن را کرک های زیادی پوشانده است. هسته هلو بسیار سخت است و درون آن مغز هسته قرار درد که تلخ است.

هلو از نظر طب قدیم ایران سرد است ودارای خواص زیر می باشد : – به دلیل داشتن آب فراوان، برای رفعتشنگی و کم آبی بدن می توان از آن استفاده کرد. – هلو و برگه خیس شده آن ، اثر ملین بسیار خوبی برای رفع یبوست دارد. – برای رفعبوی بد دهان هلو بخورید . – هلو در افرادی که گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود . – روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است . – اگر روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی دارد. – بهتر است هلو را با پوست بخورید ، چون پوست آن دارایویتامین A است. – جوشانده گل هلو کرم معده و کرم کدو را دفع می کند. – هلو با هر معده ای سازگار است و نفخ ایجاد نمی کند. – زود هضم است و به سرعت از معده و روده ها عبور می کند. – هلوی خاماشتها آور است. – هلو صفراآور است که برای این کار باید ۱۸۵ گرم آب هلو را پس از صاف کردن با مقداری ترنجبین مخلوط کنید و بخورید. – هلو با اینکه شیرین است ، برای افراد مبتلا بهدیابت ضرری ندارد . – ادرارآور و قلیایی کننده خون است، بنابراین برای افراد مبتلا بهبیماری های کلیوی و روماتیسم مفید است.

ارسال خبر:
r-nokian.blogfa.com/

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *