باباخنجر – کبودر آهنگ – همدان
سایتها و وبلاگهای روستای باباخنجر
شهرستان کبودر آهنگ استان همدان
http://babakhanjar.blogfa.com/
روستای باباخنجر از توابع شهرستان کبودرآهنگ در استان همدان می باشد. کار اکثریت اهالی کشاورزی و شغل ازاد و علاقه بالا به درس و ادامه تحصیل درمقاطع بالاتر درجوانان دیده می شود.
آب و هوا:تابستانی خشک و زمستانی کاملا سرد البته بهاری زیبا و بارانی و پائیزی دل انگیز
جغرافیا:این روستا درشمال استان همدان و هم مرز با استان زنجان می باشد و از چهار طرف مشرف به کوه و همجوار با روستای حسین آباد است.
مذهب:مردمان این روستا کاملا مذهبی و شیعه علوی میباشند.
زبان:اهالی این روستا ترک زبان هستند.
مکان های دیدنی:
– منطقه سرسبز دوشان جیخ : که دارای چمن زار و جنگل و چشمه های بسیار زیبا و دل انگیزدر ۳کیلومتری شرق روستا و جاده خاکی منتهی به روستای توزلو .
– غار طوله : یک غار بسیار زیبا و تاریخی که در زمان های قدیم از آن استفاده می شده است البته برای حفظ سلامتی بدن در ورود به غار همراه داشتن وسایل ایمنی و چراغ قوه الزامی است. در کنار این غار یک غار جالب دیگر که معروف به یاق قویسو (چاه روغن) وجود داردکه دیدن این غارها خالی از لطف نیست .که واقع در جنوب غربی روستا و در کوهپایه منتهی به کوه بیوک ساری (زردبزرگ) که برای کوه نوردی و دیدن مناطق بسیارزیبا توصیه می شود.
– کوه گونی : کوهی بسیار صاف و صادق که هرکس برای اولین بار ببیند اقتدار خاصی را در چهره آن می بیند. در کوهپایه این کوه چشمه ی زیبای خودوبلاغی خودنمایی می کند که حیف است سری به آن نزنی و از آب بسیار گوارا و معدنی آن که توسط آقای محبی مرمت شده استفاده نکنی.که واقع در ۳کیلومتری شمال شرق روستا و در مسیر روستای حسین آباد.
مکان های تاریخی:
– روستای دوشان جیخ : این مکان که الان تقریبا با خاک یکسان شده و نشانه های کمی از روستا بودن آن باقی مانده در سالهای دور برای خود روستا بوده و اهالی اصیل باباخنجر از این روستا به روستای فعلی باباخنجر مهاجرت نموده اند .
– مسجد جامع باباخنجر : این مسجد مکان مهمی در روستا به حساب می آید و کلیه مراسمات در این مکان برقرار میباشد ودر سالهای دور توسط اهالی بناشده و هم اکنون نیز پابرجا و استوار است اما به خاطر زیاد شدن جمعیت روستا در مجاورت مسجد حسینیه ای نیز بناشده تا کمکی باشد برای اهالی و مراسمات کوچک و بزرگشان .
– حمام عمومی : این حمام که هم اکنون به کتابخانه تبدیل شده در سالهای نه چندان دور حمام عمومی روستا بوده و اهالی از آن استفاده می کردند . که واقع در مرکز روستا و جنب مسجد جامع روستا است .
وجه تسمیه روستای باباخنجر به اتفاق ناقلان واحد می باشد واز شخصیتی بنام باباخنجرگرفته شده است که به نقل ازابن جمیل درکتاب تحفه الممالک جلد دوم صفحه ۵۳ باباخنجر را برادر بزرگتر باباطاهر معرفی نموده که در اوایل قرن پنجم هجری مامور شد ازهگمتانه بسوی سلطانیه (زنجان کنونی )رهسپار گردد تا سیرو سلوک عرفانی خود را برآنان تعلیم دهد . ولی به سبب بیماری ناشناخته در همان جا فوت می نمایدوبه خاک سپرده می شود وقبرآن نیز تا سالها پیش زیارگاه عارفان بود تا اینکه بین سالهای ۱۳۶۷تا ۱۳۷۴توسط سارقان قبرباباخنجر تخلیه وبه گفته ساکنان مقداری اشیاء گرانقیمت از آن محل سرقت گردیده است واکنون قبرمذکور کاملا محو گشته است.