بهادران – مهریز – یزد
سایتها و وبلاگهای روستای بهادران
شهرستان مهریز استان یزد
http://www.bahadoran.blogfa.com/
دهستان بهادران از توابع شهرستان مهریز استان یزد در ۸۵ کیلومتری جاده یزد –کرمان واقع است. از نظر آب وهوایی یکی از مناطق خشک و کویری استان با میزان بارندگی بسیار کم به شمار می رود و عمده فعالیت مردم کشاورزی است. جمعیت دهستان بهادران بالغ بر ۵۰۰۰ نفر است که ۹۰درصد افراد بالای ۷ سال با سواد هستند.
محصولات:
عمده محصول این منطقه پسته میباشد به گونه ای که در استان یزد مهمترین مرکز صادرات پسته می باشد وبعد از رفسنجان دومین مرکز بزرگ در کشوراست. اما محصولات دیگری چون گندم، جو واندکی دانه های روغنی در این ناحیه کشت میشود.
آب وهوا:
آن چیز که مسلم است گرم خشک بودن این منطقه است اما از مرکز استان بسیار خنک تر است. بارندگی در این منطقه حدود ۷۰میلی متر می باشد. بهادران با فاصله ی ۷۰ کیلومتری از شیر کوه آب وهوای نسبتا ملایمی دارد.
صنعت در بهادران:
وجود بزرگترین معدن سرب وروی خاور میانه در این منطقه گویای رو به رشت بودن صنعت می باشد اما اگر کم کاری ها وحمایت اندک دولت برطرف گردد اینده درانتظار این منطقه خواهد بود .
دشت بهادران:
دشت بهادران، دشت کوچکی است در دنباله دشت بزرگ یزد- اردکان با خاکی نسبتاً حاصلخیز که در حال حاضر یکی از مناطق عمده کشاورزی و پسته کاری در استان یزد به شمار می رود.سلسله ارتفاعاتی که اسامی مهمترین آنها عبارت است از : کوه بهادری، بدبخت کوه و کوه بافق، حدود شرقی آن را تشکیل می دهند که مجزا کننده دو شهرستان مهریز و بافق است
منطقه حفاظت شده کالمند بهادران :
منطقه کالمند – بهادران در سال ۱۳۵۵ به دلیل تخم گذاری پرنده با ارزش و کمیاب هوبره و همچنین برخورداری از وضعیت اکولوژیکی مناسب جهت ادامه حیات گونه های ارزشمند جانوری و گیاهی مختلف از جمله آهو و زاغ بور به عنوان منطقه شکار ممنوع و از تاریخ اول خرداد ماه سال ۱۳۷۰ با تصویب شورای عالی محیط زیست رسماً در زمره مناطق چهار گانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته و به عنوان حفاظت شده اعلام گردید.
این منطقه در حد فاصل ۵۴ درجه و ۲۰ دقیقه تا ۵۵ درجه و ۱۵ دقیقه طول جفرافیایی و ۳۱ درجه و ۵ دقیقه تا ۳۱ درجه و ۳۵ دقیقه عرض جفرافیایی واقع شده است.
کالمند در ۲۰ کیلومتری شهرستان مهریز و ۵۰ کیلومتری مرکز استان و بهادران در ۸۵ کیلومتری بزد قرار گرفته است.
وسعت این منطقه حدود ۲۵۰۰۰۰ هکتار برآورد شده که بیش از نیمی از مساحت آن را نقاط دشتی و مابقی را ارتفاعات صعب العبور، کوهپایه ها و تپه ماهور ها تشکیل داده است. بلندترین نقطه منطقه مزبور در کوه مذوار با ارتفاع ۳۲۹۰ متر و پست ترین نقطه آن در کفه مهدی آباد ۱۴۰۰متر از سطح دریا ارتفاع دارد.