روستای حیدر آباد / گرگان / گلستان

سایتها و وبلاگهای روستای حیدر آباد

شهرستان گرگان استان گلستان

heydarabad.blogfa.com/

hydarabad.blogfa.com/

http://www.heydarabadi.blogfa.com/

http://www.abllfazl.blogfa.com/

heydarabadjavadaeeme.blogfa.com/

 

 

روستای زیبای حیدرآباد در ۱۲ یا ۱۵ کیلومتری غرب گرگان و در مسیر جاده گرگان- ساری واقع شده است. در ابتدای جاده ورودی روستا ، تپه زیبا و باستانی حیدراباد به چشم میخورد که در اکثر کتابهای تاریخی به این اسم خوانده میشود ولی به تپه چالکی هم معروف ا ست.

همسایگان حیدرآباد روستاهای نودیجه ، تخشی محله ، چالکی ، للدوین ، ترکمن صحرا ، گامیشلی ، آرخ  و… میباشند.

حیدراباد از چند طایفه معروف تشکیل شده است.عمده طوایف حیدراباد  اعم از بومی و مهاجر شامل: میرآئیز، قدمنان ، میرصالحی ، حسینی، صمدی، قجر ، آزاد ، آزاده حیدرابادی ، صالحی ،مهاجر ، ورامینی ، خلیلی ، پورمحمود ، فاطمی ، شبانی ، مهر پور ، اصغری ، بهمنی ،  خادمی ، اسلامی ، شهبازی ، ندیمی، قنبری ، میر ، میرانیان ، اسدیان ، ریگی و کیخا .

امامزاده حبیب الله یا عبدالله که در منطقه ولشک واقع است ، یکی از آثار مذهبی و باستانی حیدرآباد امحسوب می شود که متاسفانه به دلیل عدم توجه مسوولان ساختمان قدیمی و باستانی آن تخریب شد و در حال حاضر یک ساختمان جدید  در محل امامزاده احداث شده است.ولی با این حال این امامزاده در نزد مردم روستا و منطقه جایگاه خاصی دارد و در طول زمان کرامات زیادی از این بزرگوار دیده شده است.

 

حیدرآباد

در روزگاران قدیم  زمانی که اولین حیدرابادی پا بر روی خاک این منطقه نهاد تا فرسنگها آبادی وجود نداشت و اینجا منطقه ای  بود بکر و دست نخورده با طبیعتی وحشی.طبیعتی متشکل از درختان مختلف از سرو و چنار و ارار و تبریزی گرفته تا گردو و شاه توت و انجیر و آلو و انار و انواع درختچه ها و علفهای سبز و شاداب.حیدراباد منطقه ای بسیار پهناور بود که از یک طرف منظره کوههای سر به فلک کشیده البرز را به رخ میکشید و از سوی دیگر صحرای بی پایان و مسحور کننده ترکمن را.در میانه راه کوه تا صحرا چندین شاخه رودخانه کوچک و بزرگ جریان داشت که برخی از آنها مستقیم از دل رشته کوه البرز سرچشمه میگرفتند و برخی دیگر از شرق و از سوی دشت پهناور گرگان زمین…

و انتهای این رشته رودهای زیبا در منطقه ای پست در حاشیه شمالی حیدرآباد و سرحد زمینهای حیدرآباد و ترکمن صحرا به هم میپیوستند و در نهایت همان رودخانه معروف و خروشان قره سو را تشکیل می دادند. در آن زمان در قسمتهای پهناوری از حاشیه رود آبگیرهای بسیار زیبا و بزرگی تشکیل می شد که مامن بسیاری از انواع ماهیان همچون کپور و تلاجی و پرندگانی چون غاز و اردک و درنا  و حیوانات وحشی چون خوک و گرگ و گراز و حتی پلنگ شده بود. در فصل بهار شمار زیادی از ماهیان برای تخم ریزی به حاشیه رود و آبگیرها هجوم می آوردند که خود به خود تا قرنها غذای بسیاری ازپرندگان آبزی و حیوانات وحشی و انسانها(حیدرآبادیها و ترکمنها) را تشکیل می دادند و این گونه زنجیره غذائی این سرزمین جفت و جور میشد .همچنین در میان این آبها مارها و لاکپشت های بسیار بزرگی نیز زندگی میکردند که گاهی وجودشان برای حیدرآبادی ها خالی از خطر هم نبود.

حیدرآبادی بزرگ که تا آن زمان همواره در حال سیر و سیاحت به مناطق دور و نزدیک ایران زمین بود با دیدن آن همه زیبائی و ناز و نعمت به وجد آمده و در دل گفت:خدای بزرگ و بی همتا را حمد و سپاس میگویم که بعد از عمری گشت و گذار ،بالاخره در این مکان زیبا بهشت زمینی اش را به من نشان داد.  و او که تا به حال بارها و بارها این سرزمین رویائی را به خواب دیده بود اینبار زانوانش را به زمین زد و پیشانی به خاک نهاد و خدای بی همتا را سپاس گفت و اینگونه شد که او سرزمین آمالش را یافت و بار و بنه اش را در پناه درخت چنار ۴۰۰ ساله ای بر زمین نهاد و در سایه زمین گسترش ساعتی آرمید.

روزها و سال ها گذشتند و او با زحمت فراوان با استفاده از تنه درختان جوان کومه ای برای خود بنا کرد و سقفش را نیز با نی وگالی و بوریا پوشاند و اطراف درخت را تا جائی که توان داشت از درختچه و علف هرز پاک کرد تا به کشت و کار بپردازد.وی شبها به شکار میرفت و با شکار قرقاول و بوقلمون و صید ماهی شکمش را سیر میکرد…

 

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه‌

  1. alimiraiz گفت:

    با سلام
    سید علی میرآئیز هستم مدیر وبلاگ حیدرآبادی از شهرستان گرگان با آدرسwww.heydarabadi.blogfa.com این وبلاگ تنها وبلاگ رسمی و شناخته شده حیدرآباد هست و مطالب آن با مسولیت پذیری کامل درج میشود.ولی متاسفانه در معرفی نامه شما چندین وبلاگ مختلف دیده شده که گاهی مطالب نامتعارف درج میکنند و با نویسندگانی که معرفی نشده اند . در ضمن یکی از وبلاگهائی هم که معرفی کردید فیلتر میباشد و وبلاگ دیگری بعنوان وبلاگ رسمی حیدرآباد معرفی شده که حتی نویسنده اش اسم مشخصی ندارد.خواهش میکنم دقت بیشتری بفرمائید و از درج هر وبلاگی بعنوان معرف روستای حیدرآباد و مردم شریفش خودداری بفرمائید تا هیچگونه خدشه ای به ماهیت روستا و روستائی وارد نشود.و در صورت امکان تنها وبلاگ ذکر شده را بعنوان وبلاگ حیدرآباد معرفی بفرمائید.
    منتظر جوابیه شما میمونم و صد البته از زحمات بی منت شما در معرفی روستاهای ایران بی نهایت سپاسگذارم.
    ***********
    دوست عزیز سلام
    تمامی وبلاگها بازبینی گردید و وبلاگهایی که موارد خلاف شئونات یا توهین و افترا در آنها وجود نداشت تایید و در سایت قرار گرفت . امیدواریم با سعه صدر و تلاش مضاعف روستایی آباد داشته باشید. با احترام – مدیر سایت – عسکری

  2. ناشناس گفت:

    با سلام خدمت مدیریت محترم جناب آقای عسکری ما تعدادی از جوانان روستای با صفای حیدرآباد هستیم که وبلاگی به آدرس heydarabad.blogfa.com را راه اندازی کرده ایم وهمیشه سعی بر این داشته که با تمام مشکلات امروزی آن را به روز نگاه داشته باشیم . خیلی ممنونیم که آدرس ما را در سایت خوبتان ثبت و منتشر کردین و از تصمیم درست و به جای شما در خصوص نظر آقای سید علی میرآییز که تنها وبلاگ دار روستا از نقل و قول خودش میباشد نیز ممنونیم . آقای سید علی میرآییز نیز برای ما یک پیشکسوت به حساب میآید و ما احترام زیادی برایش قائلیم ولی این را باید بگوییم که یک روستا ممکنه چند وبلاگ یا سایت داشته باشه و طبق گفته مدیر محترم سایت iranvillage هیچ یک از این وبلاگ ها بر خلاف خدایی ناکرده شئونات اسلامی یا توهین به کسی نزده اند . پس ما نباید خود نمایی کنیم و بگوییم که فقط وبلاگ یا سایت من باید باشه همین و بس
    با سپاس فراوان از مدیر محترم سایت جناب آقای عسکری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *