ترجان – سقز – کردستان
سایتها و وبلاگهای روستای ترجان
شهرستان سقز – استان کردستان
روستای ترجان دارای دو مسجد است۱- مسجد جامع ۲- مسجد شیخ وسو . مردم در مسجد جامع نمازهای پنجگانه و مراسم ترحیم را در آن برگزار میکنند و مسجد بسیار قدیمی وبا ستونهای جذاب و سر در و ایوانی دیدنی ساخته شده که تعجب هر بیننده ای را بر می انگیزد.
مسجد شیخ وسو توسط شخصی به همین نام (شیخ وسو ) ساخته شده است که طبق تحقیقات بعمل آمده از اهالی محل این مسجد قبلا خانقاه بوده که گویا شیخ وسو در این خانقاه دارای دراویشی نیز بوده است که با فوت شیخ وسو این خانقاه به مسجد تبدیل شده است که به نام مسجد شیخ وسو نام نهاده اند که شیخ وسو در روستای ترجان فوت کرده و در قبرستان ترجان تشیع شده است.
از سادات مشهور ترجان میتوان به سادات سیادت اشاره کرد که حاج بابا شیخ سیادت و جناب سید عبدالعزیز سیادت فرزند حاج بابا شیخ که هر دو عالم بسیار توانا و شهیری بوده اند و هر دو نیز به دیدار ابدیت باز گشتند و مقبره ایشان نیز در قبرستان ترجان محل زیارت مردم است.
ملا علی قزلجی نیز یکی از عالمان بسیار توانا در علم فقه بوده که در روستای ترجان مشغول تدریس بوده و امام جماعت ترجان نیز بوده است.لازم است اشاره کنم که مقبره ایشان نیز در قبرستان ترجان میباشد.
از هنرمندان ترجان میتوان از ابراهیم فتاحی نام برد که در زمینه هنری آهنگهای زیبایی اجرا کرده است محمد فتاحی که اخوی ابراهیم فتاحی میباشد در چندین چشنواره بیت و حیران غرب کشور در سردشت شرکت کرده است که دو بار مقام اولی را کسب نموده است.
در مرکز ترجان قلعه ای وجود دارد که به نام محلی قلا کون یا قلعه کهن مشهور میباشد که گویا در زمانهای قدیم مردم از مناطق اطراف روستا های همجوار خاک را با گونی جمع کرده و با هر زحمتی که شده با خود می آورند و در مرکز ترجان روی هم میریزند تا به قلعه ای بزرگ تبدیل میشود که اکنون آن قلعه را به زبان محلی قلا کون مینامند و جوانان روستا و حتی مهمانانی که به ترجان می آیند جهت تفریح به بالای قلعه میروند و از بالای قلعه تمام روستا و مزارع اطراف قابل مشاهده است.
از امکانات ترجان میتوان اشاره کرد به : دارا بودن مدرسه- دارا بودن خانه بهداشت- دارا بودن تلفن ثابت روستا و مرکز مخابراتی- دارا بودن پست و پست بانک و اجرایی شدن طرح هادی تقریبا در نیمه از روستا.
اطراف ترجان را کوههای بسیار بلند بنام کوه استاد مصطفی و کوه آسمان بلاغی و کوه سنگ سیاه که زبان محلی آن برده رشان است فرا گرفته است.روستاهای همجوار ترجان اینچکه – قازانتا- قاقل آباد شیلان آباد- و روستای زیارتی زنبیل میباشند.
باسپاس وتشکر فراوان ازشماها عزیزان وبرادران واقعاکارتون عالیه مطالب وعکس های بسیار عالی و جزاب امیدوارم این کارتان ادامه داشته باشدودرصددشناساندن روستای عزیزمان بیشتر تلاش کنید.هم ولایتی تان احمد.www.ahmadturjan49@yahoo.com