صنایع روستایی / کندوله / بهارستان / آشتیان
صنایع روستایی / کندوله / بهارستان / آشتیان
عکس رامین کربلایی – خانه احمد آقا حاج اسماعیل خدا بیامرز
کندوله محلی برای نگهداری مواد غذایی از جمله گندم ، جو ، آرد ، حبوبات مثل نخود و لوبیا و عدس و همچنین میوه ها و خشکبار از جمله بادام و گردو و سنجد و بسلوق و برگه و … بوده است همچنین گاهی نیز بدلیل نبود یخچال ، گوشت گوسفندان را ابتدا تکه تکه کرده و در جای خنکی از سقف ، دور از دسترس گربه ها آویزان کرده تا خشک می شد آنگاه تکه گوشت های سوخاری مانند را لای آرد در همین کندوله ها نگهداری می کردند .
عکس حمید آقا علیگل – خانه رقیه قربون خدا بیامرز
در پستوی اکثر خانه ها و یا انباری آنها این کندوکه ها به چشم می خورد و هنوز هم بسیاری از آنها پابرجاست که بصورت ردیفی در کنار هم و هر یک به منظور نگهداری مواد خاصی ساخته شده است .
عکس یاسمن هادی گل – خانه داود هادی گل
این کندوله ها روی پایه هایی با فاصله کمی از دیوار ها قرار داشت تا آب و رطوبت و نم به آنها اثر نکند و همچنین گربه ها بتوانند در زیر آن گشت و گذار کرده و موشها را که آفت مواد انبار شده در این کندوله ها بودند را شکار کنند .
عکس حمید آقا علیگل – خانه رقیه قربون خدا بیامرز
معمولا دارای دو در یکی در بالا برای پر کردن و دیگری در پایین برای تخلیه مواد بود که در بالا پس از پر شدن با تخته سنگ و گل کاملا بسته می شد و در پایین نیز با گلوله ای از پارچه کهنه بنام تپچک بسته می شد .
منبع: