صنایع روستایی / کندوله / بهارستان / آشتیان

صنایع روستایی / کندوله / بهارستان / آشتیان

عکس رامین کربلایی – خانه احمد آقا حاج اسماعیل خدا بیامرز

کندوله محلی برای نگهداری مواد غذایی  از جمله گندم ، جو ، آرد ، حبوبات مثل نخود و لوبیا و عدس و همچنین میوه ها و خشکبار از جمله بادام و گردو و سنجد و بسلوق و برگه و … بوده است همچنین گاهی نیز بدلیل نبود یخچال ، گوشت گوسفندان را ابتدا تکه تکه کرده و در جای خنکی  از سقف ، دور از دسترس گربه ها آویزان کرده تا خشک  می شد آنگاه تکه گوشت های سوخاری مانند را   لای آرد در همین کندوله ها نگهداری می کردند .

عکس حمید آقا علیگل – خانه رقیه قربون  خدا بیامرز


در پستوی اکثر خانه ها و یا انباری آنها این کندوکه ها به چشم می خورد و هنوز هم بسیاری از آنها پابرجاست  که بصورت ردیفی در کنار هم و هر یک به منظور نگهداری مواد خاصی ساخته شده است .


عکس یاسمن هادی گل – خانه داود هادی گل 

این کندوله ها روی پایه هایی با فاصله کمی  از  دیوار ها قرار داشت تا آب و رطوبت و نم به آنها اثر نکند و همچنین گربه ها بتوانند در زیر آن گشت و گذار کرده و موشها را که آفت مواد انبار شده در این کندوله ها بودند را شکار کنند .

عکس حمید آقا علیگل – خانه رقیه قربون  خدا بیامرز

معمولا دارای دو در یکی در بالا برای پر کردن و دیگری در پایین برای تخلیه مواد بود که در بالا پس از پر شدن با تخته سنگ و گل کاملا بسته می شد و در پایین نیز با گلوله ای از پارچه کهنه بنام تپچک بسته می شد .

منبع:

baharestan-92.blogfa.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *