اندبیل – شبستر – آذربایجان شرقی

سایتها و وبلاگهای روستای اندبیل

 شهرستان شبستر استان آذربایجان شرقی

http://andabeel.blogfa.com/

www.andabil1.blogfa.com/

روستای کوهستانی و زیبای اندبیل از توابع بخش مرکزی شهرستان شبستر، ، در ۹ کیلومتری شمال صوفیان و ۴۰ کیلومتری مرکز استان (تبریز) قرار دارد.
این روستا از شمال به روستاهای  علینجق ، زرقان ، دره نوردر و از شرق به روستاهای کلاش و گروس و از غرب به روستای قره آغاج  و از جنوب به شهر صوفیان محدود می‌شود. ارتفاع آن از سطح دریا در حدود ۱۶۶۰ متر است. آب و هوای این روستا در تابستان معتدل و در زمستان سرد است.
روستای اندبیل دارای سابقه طولانی سکونت می‌باشد. وجود آثار و بقایای قلعه ها و آتشکده ، در محدوده ارتفاعات تفرجگاهی اندبیل نیز گواه بارزی بر قدمت طولانی روستای اندبیل است.طول جغرافیائی آن ۳۸درجه و ۲۱ دقیقه و ۳۰ ثانیه شمالی وعرض آن  ۴۵ درجه و ۵۹ دقیقه و ۳۰ ثانیه شرقی بوده و مساحت کل اراضی تحت تملک چیزی حدود ۶۰ کیلو متر مربع در ابعاد ۱۰کیلومتر در ۶ کیلو متر میباشد.

مردم روستای اندبیل همچون سایر مردم آذربایجان با زبان ترکی آذری سخن می‌گویند. مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
الگوی معیشت و سکونت:
درآمد اکثر مردم روستای اندبیل از فعالیت‌های زراعی و دامداری تأمین می‌شود و تعدادی نیز در بخش خدمات و صنایع دستی اشتغال دارند.
فعالیت‌های زراعی غالباً شامل کشت غلات و علوفه است، اما باغداری نیز به دلیل وجود شرایط مساعد آب، خاک و اقلیم رونق خاصی دارد و میوه‌هایی مانند  سیب، گلابی، آلبالو، انگور، زردآلو و غیره در زمره محصولات سردرختی روستا به شمار می‌آیند.
اندبیل روستایی کوهپایه‌ای با بافت مسکونی متراکم است. این روستا در شیبی ملایم استقرار یافته و کوچه‌های پیچ در پیچی دارد، که نهر آب از میان آن‌ها می‌گذرد. معابر روستا با درختان فراوان به شکل کوچه باغ‌هایی درآمده‌اند که طراوت و زیبایی کم‌نظیری را به نمایش می‌گذارند.
منظره ساختمان‌های روستا با سقف‌های شیروانی و دیوارهای گلی همرنگ طبیعت، نشانگر کمال درآمیختگی فضای روستا با محیط طبیعی اطراف است.
خانه‌های ساکنین روستا از نوع فعالیت آنان شکل گرفته و از معیشت آنان تأثیر پذیرفته است. مصالح به کار رفته در بناها غالباً از گل، سنگ، آجر و چوب است، ولی در ساخت خانه‌های جدید از مصالح آجر، سیمان، گچ و تیرآهن استفاده می‌شود. سقف بناها به صورت شیروانی است و با ورق گالوانیزه پوشیده شده‌اند.
جاذبه‌های گردشگری:
روستای اندبیل به دلیل استقرار در ناحیه‌ای کوهستانی و همجواری با کوهها، از مناظر و جلوه‌های منحصر به فرد طبیعی برخوردار است. چشم‌انداز بیشه‌ها و ارتفاعات، به خصوص در بهار و تابستان و پاییز، طراوت و زیبایی شورانگیزی دارند که هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کنند. در زیر به برخی از جاذبه‌های طبیعی روستا اشاره می‌شود.
جنگل‌های زیبا و باغهایی در شمال روستا گسترده شده‌اند یکی از جلوه‌های بسیار زیبای طبیعی روستا به شمار می‌روند. چشم‌انداز این جنگل‌ها به خصوص در بهار، تابستان و پاییز با رنگ‌های الوان، زیبایی سحرانگیزی دارند که هر دوست‌دار طبیعت را به سوی خود جذب می‌کنند.
چشمه ناص دره سی، از ارتفاعات ناص سرچشمه می‌گیرد و از پتانسیل حیات‌بخشی برخوردار است؛ این چشمه و حواشی آن از جمله مکان‌های دیدنی روستای اندبیل به شمار می‌روند.

روستای اندبیل ۴ مسجد، و ۳ گورستان عمومی دارد. مسجد جامع روستا قدمت تاریخی دارد و به سبک معماری جدید بازسازی شده است. فضای داخلی مسجد وسیع ولی فضاهای بیرون آن  محدود است.

مسجد قزلی که از مساجد مقدس این روستاست مورد توجه اهالی و مردم منطقه است ودر ایام تاسوعا و عاشورا از رونق بیشتری برخوردار است.

مردم این روستا مانند سایر مردم ایران، در اعیاد ملی و مذهبی به جشن و سرور و در ایام محرم و وفات ائمه به عزاداری می‌پردازند.
از گذشته‌های دور موسیقی با طبیعت روستای اندبیل درآمیخته است. استفاده از انواع آواها و آهنگ‌ها در مراسم عروسی و جشن‌ها از خصوصیات بارز موسیقی این روستاست.
جشن عروسی گاهی چندین روز ادامه می‌یابد و عاشیق‌های محلی انواع آوازهای عاشیقی را در این مراسم به اجرا درمی‌آورند. اجرای انواع موسیقی آذربایجانی از قبیل مقامات و آواز، ترانه‌ها، ریتم‌ها و رقص‌های مردم از ویژگی‌های عروسی مردم روستاست.
پوشاک غالب مردان روستا ماند مردم شهر کت و شلوار است. تعدادی از مردان کلاه خاصی که از پشم و یا نخ بافته می‌شود بر سر می‌گذارند. لباس غالب زنان روستا چادر با مانتو است.
انواع غذاهای محلی، آبگوشت، کوفته، کباب و انواع خورشت‌ها در روستا تهیه می‌شود. استفاده از برنج نیز در روستای اندبیل رایج است. در این روستا مواد لبنی همچون شیر، پنیر، ماست و کره به وفور یافت می‌شود. انواع غذاها و آش نیز در اندبیل طبخ می‌شود.

امکانات روستا:

  1. لوله کشی آبیاری از اول انقلاب
  2. مخابرات از سال ۶۸
  3. راه آسفالته روستائی از سال ۶۸
  4. مرکز بهداشت از سال ۱۳۷۰
  5. تلفن های خانگی از سال ۷۳
  6. لوله کشی گاز خانگی از سال ۱۳۸۵
  7. مدرسه راهنمائی و ابتدائی دخترانه
  8. مدرسه راهنمائی و ابتدائی پسرانه
  9. سد حائل مقابل سیل در طول روستا
  10. شورای اسلامی و دهیاری
  11. نانوائی لواش
  12. طرح هادی آب های داخل کوچه ها

مکان های تاریخی روستا:

  1. حمام قدیمی
  2. قلعه گدیری(کوه)
  3. قبرستان قدیمی
  4. آسیاب قدیمی
  5. قوزلیجا
  6. ایاخ داش
  7. باتمان داش
  8. علی دایانان
  9. علی چاپان

اسامی اقوام و طوایف روستا:

  1. صفیار ها
  2. میرزالیلر
  3. کبریت چیلر
  4. حق نظر لر

مساجد روستا:

مسجد جامع

قزلی

اشاقی کوچه مسجدی

مسجد حمام اوستی

چشمه های روستا:

 

چشمه کهریز

چشمه شورچشمه

میدان چشمه

حلیق قلی چشمه سی

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *