اسکارد – ساری – مازندران
سایتها و وبلاگهای روستای اسکارد
شهرستان ساری – استان مازندران
روستای اسکارد دردهستان چهاردانگه قرارداشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۶۱نفر (۲۰خانوار) بودهاست. که یکی از روستا های شهرستان ساری در ۶۵ کیلو متری جنوب این شهر و در مسیر جاده ساری ـ سمنان قرار دارد. عواملی مانند وجود جنگل انبوه جهت تهیه سوخت و زیستگاه مناسب برای چرای دام , کوهستانی بودن منطقه جهت امنیت و تهاجم در گذشته, وجود آب کافی , حاصلخیزی زمین و سرسبزی روستا و اطراف آن با توجه به اقلیم خاص منطقه از امتیازات بارز تشکیل یک زیستگاه انسانی مناسب در روستای اسکارد بوده است.
وجه تسمیه و پیشینه ی روستا ی اسکارد
در خصوص وجه تسمیه روستابا توجه به موقیعت مکانی و جغرافیایی محل و وجود آب فراوان و مناسب آشامیدن و اینکه درمسیر اصلی سمنان به ساری قرار داشت در گذشته ها که رفت و آمد و تجارت و تهیه مواد غذایی و امکانات اولیه ی مردم با اسب و قاطر و امثالهم انجام می گرفت در بین رهگذران و مسافرین این مکان به عنوان استراحت گاه و به مرور زمان در اثر فرسایش کلمات به ایستگاه و در پی آن به اسکارد تغییر نام و شهرت یافت که این دلیل در بین قدیمی ها و اهالی محل متواتر می باشد. .
محله بندی ها ی اسکارد
بالا محله ، میان محله، پایین محله به دلیل قیاس محلات نسبت به هم و توپوگرافى محلات مى باشد که یکى با ارتفاعى پایین و دیگرى بالاتر مى باشد .
و بخش های از محل با عناوینی مانند : دلوپیش ، کورپشت ، محل پشت ، حاجی باغ ، انجیلی کاج ، تکیه سرپیش و حمام پیش نیز دربین اهالی محل رایج می باشد.
مسجد / حسینیه روستای اسکارد
مسجد
تنها مسجد محل با نام مسجد موسی ابن جعفر (ع) می باشد که مکان مورد نظر وقف حاج علی اصغر خاوه می باشد .
حسینیه
تکیه محل برای چندمین بار در حال بازسازی می باشد با این تفاوت که این بار با زیر بنای بالای ۳۰۰ متر دردو طبقه و دارای آشپز خانه و سرویس های بهداشتی و وضو خانه و……در حال احداث می باشد که هزینه ی ساخت آن توسط خیرین و اهالی محل و همچنیتن دوستداران اهل بیت و عاشقان امام حسین (ع) تامین خواهد شد.
من به این روستا سفر خواهم کرد.حکمن