روستای لنجرود / شازند / مرکزی
سایتها و وبلاگهای روستای لنجرود
شهرستان شازند – استان مرکزی
http://lanjrudnews.blogfa.com/
روستای لنجرود بعد از روستای حصار ، دومین روستای پرجمعیت دهستان پل دوآ ب، بخش زالیان شهرستان شازند محسوب می شود که از پیشینه تاریخی برخوردار است.این روستا در ۳۶ کیلومتری شمال غربی شهر شازند واقع شده است.
روستای لنجرود موقعیت سوق الجیشی منحصر به فردی دارد و از ناحیه شرق توسط سلسله کوه های مرتفع لجور ، همایی ، حسن آور و از غرب توسط کوه های آلاداغ ،پلویی و کوه دوسر محاصره شده است.از این رو در دوره تاریخی کارکرد امنیتی – نظامی در منطقه داشته است.
وجود دو تپه با کارکرد امنیتی در شمال شرق و جنوب شرق این روستا با نام های محلی تپه گنک و تپه برمک ، نشانه ی پیشینه تاریخی این روستا است.
در نقشه تراکم آبادی و جمعیت که از دوره تاریخی استان مرکزی در دست است ناحیه پل دوآب و لنجرود یکی از مناطق پرجمعیت شهر کرج ابودلف (آستانه فعلی) بوده است.
موقعیت جغرافیایی این روستا و دو تپه یا به تعبیر دیگر دو قلعه دیدبانی که در دو سوی آن ایجاد شده است از اهمیت تاریخی این روستا حکایت دارد.
سنگ نبشته های قدیمی با قدمت بیش از ۲۰۰ سال که هنوز در قبرستان این روستا وجود دارد و به شکل هنرمندانه ای کنده کاری شده اند و وجود برج نگهبانی خشتی ، بیانگر قدمت طولانی این روستا است.
یکی دیگر از ویژگی های بارز این منطقه وجود کوه شاه زنده در شرق این روستا در کنار روستای بادامک است.این کوه آن چنان که در افسانه ها آمده است محل غایب شدن کیخسرو است و در سنوات قبل هموطنان زرتشتی رفت و آمد گسترده ای به غار این کوه داشته اند و این محل برای آن ها تقدس خاصی داشته است.
نام شهر شازند نیز از این کوه اقتباس شده است.در سال ۱۳۱۷ که ایستگاه راه آهن سراسری در این شهر تأسیس شده نام آن را ایستگاه شاهزند نهادند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شازند تغییر یافت و البته کلمه شاه در شاهزند هیچ ارتباطی با خاندان منحوس پهلوی نداشت و در واقع شاهزند از شاهزنده اقتباس شده بود.
در شرق روستای لنجرود معدنی نیز از خاک سفید وجود دارد که اهالی این روستا در حال حاضر نیز برای سفید کردن اتاق های نشیمن از خاک آن استفاده می کنند.خاک سفید در واقع نوعی خاک مایل به رنگ کرم استخوانی است.
در کوه دوسر نیز یک غار وجود دارد که آب درون آن جاری است.گفته می شود درون آب این غار قبلا" کاه ریخته اند و به یک تعبیر از اصفهان و به تعبیر دیگر از سراب عمارت شهرستان شازند بیرون زده است که این موضوع نیاز به اثبات دارد.
چشمه یخ یخ واقع در کوه آلاداغ، معروف به کوه خرابه حاوی آب معدنی مناسب برای بیماران است.همچنین آب قنات آسیا نیز برای درمان بیماران کلیوی مناسب است.
وجود ۱۰ رشته قنات به نام های کهریز باغا ، کهریز آسیاب ؛ کهریز محمد حسین ، کهریز سفید ، کهریز قبرستان ، کهریز صادقی ، کهریز مسجد ، کهریز زن مرده و کهریز چم شیر علی نشانگر پیشینه تاریخی این روستا و تمرکز جمعیت در آن بوده است.
زمینه فرهنگی واسلامی موجود در روستا وسابقه دیرینه فعالیت انقلابیون روستا با پیروزی انقلاب به اوج خود رسید ومردم را بر آن داشت تا از انقلاب دفاع کنند مردم روستا همراه با دیگر مردمان ایران در انقلاب شرکت نمودند ودر راهپیمایی ها شرکت می کردند وبه شازند واراک هم می آمدند .حضور بسیجیان در دفاع مقدس نمونه زنده آن است. با ایجاد هسته اولیه واعزام تعداد زیادی از اهالی به جبهه زمینه سازماندهی آنها ومشخص شدن آنها فراهم شد واین امر مهم توسط بسیجی دلاور آقای غلام نژاد به انجام رسید. آقای غلام نژاد علاوه بر کشاورز و بسیجی ومسئول پایگاه بودن. پدر بزرگوار بسیجی شهید عزیز الله غلام نژاد هم می باشند . ایشان علاوه بر انجام خوب امورات بسیج و بسیجیان وهدایت و تجمع آنها در موارد لزوم به عنوان یکی از افراد شاخص ومورد اعتماد اهالی روستا هم هستند ونقش مهمی در ثبات وآرامش ورفع مشکلات روستا هم دارند . امید است با همت مسئولان ساختمانی جهت پایگاه احداث شود تا جوانان روستا بتوانند از خدمات بسیج استفاده کنند .
شهدای روستای لنجرود
۱- شهید عزیز الله غلام نژاد 9- شهید حجت الله محمدی
۲- شهید عباس غلام نژاد 10- شهید غلام عباس محمدی
۳- شهید علی قربان غلام نژاد ۱۱- شهید قدرت الله ساریخانی
۴- شهید نبی الله بیگی 12- شهید حسین ساریخانی
۵- شهید عباس بیگی 13 –شهید یدالله ساریخانی
۶- شهید شعبان محمدی 14-شهیدمحمود ثامنی
۷- شهید خدارحم محمدی 15- شهید محمد علی صحرایی
۸- شهید اسماعیل محمدی 16- شهید سید محمد موسوی
۱۷- شهیدغلام حسین محمدی