رطب را بیشتر بشناسیم / روستای نظرآقا / دشتستا
رطب رابیشتربشناسیم
میوه خرما از زمان تشکیل تا هنگام رسیده شدن باید چهار مر حله را پشت سر بگذارد. قبلاً به مراحل پهک و خارک پرداختیم و اکنون به سومین مرحله یعنی رطب می پردازیم:
رطب به خرمای تازه و نو رس که رنگ آن کاملاً تیره نشده است اطلاق می شود، و معمولاً چهار هفته طول می کشد تا خارک به رطب کامل تبدیل شود،وقتی نیم زیرین خارک پخته و نیم دیگرش نارس باشد به آن نیز دمباز گویند که ظاهر بسیار قشنگی دارد . از بین انواع رطب، مردم رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) را که آبدار و دارای شهد فراوان و از ارزش غذایی مطلوب بر خوردار بوده را می پسندند.
باغداران بخشی از محصول خود را در قالب رطب به بازار عر ضه مینمایند که این اقدام میتواند به بازار فروش خرما کمک شایانی بنماید اما باید اذعان نمود که سود حاصل از فروش رطب بیشتر به جیب دلالان و واسطه ها می رود تا صاحبان نخیلات.فاصله بین قیمت از تولید تا مصرف رطب چند هزار تومان است. یعنی اگر از کشاورز هر کیلو رطب هزار تو مان خریداری شود در میدان تره بار تهران حدوداً چهار هزار تومان و در سوپر مارکت ها به قیمت ۶تا۷ هزار تومان به دست مصرف کننده میرسد که پیشنهاد میشود وزارت جهاد کشاورزی و بازرگانی از طریق اتحادیه های تعاونی روستایی مبادرت به خرید رطب به قیمت مناسب نموده تا از این رهگذر کشاورز از حاصل دسترنج خود استفاده مطلوب نماید و مصرف کنندگان هم بتوانند از این نعمت ارزشمند بیش از پیش منتفع گردند.
باسپاس – سیدقاسم حسینی








منبع:
nezaragha.blogfa.com/