اولتان – پارس آباد مغان – اردبیل
سایتها و وبلاگهای روستای اولتان
شهرستان پارس آباد مغان – استان اردبیل
http://www.moghanoltan.blogfa.com/
اطلاعاتی در باره اولتان قالاسی
اولتان قالاسی شهری باستانی متعلق به دوران ساسانی است. این محوطه در روستای بزرگی در ۱۵ کیلومتری جنوب غرب پارسآباد (موغان) و در دشت مغان قرار دارد. ارگ اولتان در ۵۰۰ متری این روستا و در کنار رود آراز واقع شده است. این قلعه در زمان اشکانیان احداث شده ولی به واسطه استحکام بنا تا قرن دوازدهم هجری قمری مورد استفاده قرار میگرفت.
اولتان قالاسی یکی از محوطههای تاریخی استان اردبیل است که سازمان میراثفرهنگی و گردشگری این استان با توجه به ویژگیهای این منطقه قصد دارد پس از پایان کاوشهای باستانشناسی، آن را به سایت موزه تبدیل کند.
محوطه باستانی و تاریخی اولتان قالاسی پس از پایان کاوشهای باستانشناسی به سایت موزه تبدیل میشود.
بهروز ندایی، معاونت حفظ و احیای سازمان میراثفرهنگی و گردشگری اردبیل در مورد دلیل ایجاد سایت موزه در این منطقه گفت:«نزدیکی به رود آراز، مجاورت با پارسآباد (موغان) و دشت مغان و اهمیت تاریخی منطقه، باعث شد تا تصمیم بگیریم این مکان را بهصورت موزهای در شمال استان و برای نمایش آثار تاریخی و باستانی انتخاب کنیم.»
او البته انجام این طرح را پس از پایان عملیات کاوش عنوان کرد:«۴۲ میلیون تومان برای انجام کاوش در دو محوطه اولتان و نادرتپه از محل اعتبارات استانی درنظر گرفته شده است که بخشی از این اعتبار را برای ایجاد سایت موزه هزینه میکنیم. هرچند هنوز عملیات کاوش در اولتان به پایان نرسیده است و با اتمام این مرحله، تصمیمگیری در مورد میزان اعتبار و تجهیز موزه آغاز میشود.»
اولتان قالاسی شهری باستانی متعلق به دوران ساسانی است. این محوطه در روستای بزرگی در ۱۵ کیلومتری جنوب غرب پارسآباد (موغان) و در دشت مغان قرار دارد. ارگ اولتان در ۵۰۰ متری این روستا و در کنار رود آراز واقع شده است. این قلعه در زمان اشکانیان احداث شده ولی به واسطه استحکام بنا تا قرن دوازدهم هجری قمری مورد استفاده قرار میگرفت
قلعه اولتان
قلعه اولتان نام دژی کهن است در شمال استان اردبیل ایران نزدیک به شهر پارسآباد.
قلعه اولتان در کنار رود ارس واقع شده است و در همسایگی روستای کهن اولتان قرار گرفته است. این دژ در مساحت ۳۲۰ هزار متر مربع بنا شده است. این قلعه با ترکیب بجا مانده از آن یک دژ نظامی را تداعی میکند. این دژ نخست بدست اشکانیان پدید آمد و تا سده ۱۲ هجری مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به حدس و گمانهای کاملاً علمی هنوز قسمت اعظم ساختمانهای قلعه در زیر خاک مدفون است