نان محلی / اولی کندی / گرمی / اردبیل

نان محلی / اولی کندی / گرمی / اردبیل

 

نان محلی لواش- فطیر – کته

تنورصحرایی این تنور از یک صفحه دایرهای شکل از جنس آهن درست شده وبه زبان محلی ساج می گویند

عشایر روزانه نان پخت نمی کنند انها در یک روز خوب به اندازه یک هفته یابیشتر نان میپزند و خشک می کنند

وبه اندازه روزنم کرده و با یک پارچه می پوشانند پس ازمدتی لواش به صورت نرم وتازه در آمده قابل خوردن 

می باشد.

فطیر

فطیر برای عشایر خیلی مهم  چون چوپانان بیشتر در صحرا ازفطیر استفاده می کنند فطیر را با پنیر محلی

شور یا پندیر همان پنیرمصرف می کنند فطیر را اغلب باشیر یا پی حیوانی که به جیزدق معروف است درست 

می شه این پی حیوانی رادر یک قابلامه جوشانده روغن آن راگرفته خود آن پی را داخل خمیر فطیر می ریزند

پخت می کنند اغلب ساده پخت می شه و بیشتر در تنور زمینی پخت می شود

کته

 خمیر کته را با دست یا باوردنه به صورت دایره  در آورده به اندازه نصف دایره طره محلی میریزند نصف خمیر را

برگردانده وبا انگشت شصت دو طرف خمیر را فشار می دهند به شکل سه قوش در می اید و آن را در روی ساج

محلی پخت می کنند

منبع:

olikandi.blogfa.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *