روستای آلانق / بستان آباد / آذربایجان شرقی
سایتها و وبلاگهای روستای آلانق
شهرستان بستان آباد- استان آذربایجان شرقی
آلانق یکی از روستاهای آذربایجان شرقی بوده و در شهرستان بستانآباد بخش مرکزی دهستان قوری گل واقع شده.
فاصله این روستا از جاده تهران – تبریز (روستای یوسف آباد) ۲۰ کیلومتر است. از جمله روستاهای همسایه میتوان به روستاهای خیرمسجد، کور، ترکداری، الوار و رین کش (اکنون خالی از سکنه)اشاره کرد. از نظر جغرافیایی در موقعیت کوهستانی قرار گرفته و آب و هوای فصل تابستان آن بسیار مطبوع و دلنشین است و زمستان بسیار سرد و طاقت فرسایی دارد. این روستا در کنار یک رودخانه قرار گفتهاست که از سرچشمه آن، کوههای شیبلی (تک آلتی) میباشد. این رودخانه در نهایت به رودخانه آجی چای متصل میشود. روستای آلانق دارای زمینهای بسیار حاصل خیزی بوده که در صورت فراوانی آب از لحاظ کشاورزی بسیار پررونق خواهد بود. در حال حاضر تنها گندم و جو کشت و برداشت می کنند و علوفه ی دام.
گفته شده که از آنجا که این مکان، مکانی بزرگ و وسیع و خورشید گیری بوده که در اصطلاح به چنین مکانی آران میگویند. به همین دلیل به این مکان در زبان تاتی آرانگ گفته میشده که با گذشت زمان به کلمه آلانق (Alanaq) تبدیل شدهاست.
از نظر جمعیت این روستا دارای ۸۰۰ خانوار و ۳۷۰۰ نفر جمعیت است که در چند سال اخیر تعدادی از سکنه روستا به علت کمبود آب آشامیدنی و زراعی از این روستا به شهرهای اطراف مهاجرت کردهاند. تعداد زیادی از سکنه شهر قم را برای سکونت خود به دلیل مذهبی بودن آن شهر انتخاب کردهاند.
از محصولات اصلی کشاورزی این روستا: گندم، جو، سیب زمینی و نیز علوفه دامی و… میباشد. یکی دیگر از منابع درآمد اهالی روستا قالی بافی میباشد که در سالهای خشکسالی و کم آبی به آن روی میآورند. و در چند سال اخیر به منبع اصلی درآمد روستاییان تبدیل شدهاست. از نقاط دیدنی این روستا زیارت گاه یکی از نوادگان امام حسن مجتبی (امامزاده عبدالله) میباشد که در بالای کوهی مشرف بر روستا(جنوب) واقع شدهاست.
از امکانات رفاهی این روستا میتوان از از گاز شهری، تلفن، برق و جاده آسفالتی نام برد که با وجود این موارد باز با مشکلات زیادی همراه است که مهمترین آنها کمبود شدید آب در این روستا میباشد. که برای حل این مشکل و مشکلات مشابه دیگر نیاز به توجه بیشتر از طرف مسئولین به این منطقه دارد.
حاج ابوالفضل آلانق، از شاعران آلانق بوده ولی به دلیل کمبود امکانات ضبط و نگهداری تنها یک اثر از ایشان به جای مانده است.
ایشان در سال ۱۲۷۰ چشم به جهان گشود، پدر وی محمد باقر نام داشت، نام مادر ایشان خدیجه است.
ایشان در سفری که به حج داشتند، حادثه ای که در آن سال در منی اتفاق افتاد را با لحنی عامیانه به تصویر کشیده است، که در ادامه ی مطلب آورده شده. وی پس از ۹۵ سال حیات در سال ۱۳۶۵ دار فانی را وداع گفت (روحش شاد).
عباسعلی آلانق در طول عمر حتی یک بار نیز به سفر حج مشرّف نشد. ولی با این حال صحنه ای از اعمال حج با اشعارش ایجاد کرده که گویی چندین بار در حج بوده است.
قدرت تصوّر وی به گونه ای زیبا این تصاویر را به ذهن آدمی تداعی می بخشد.
سبک شعری وی به گونه ای متفاوت و در ترکیب ابیات دو جزیی و سه و یا یک جزیی بیان شده و از تکرار یک ریتم خاص در اشعار جلوگیری می کند.
متاسفانه بیشتر جوانان این روستا بامشکل اعتیاد مواجه هستند که باید ریش سفیدان و اعضای شورای این روستا فکری برای بهبود اوضاع بکنند.
با سلام وقت بخیر
به دوستان زحمت کش روستای آلانق
روستای خوش نام و با عده ای کسیری تحصیل کرده وبا فرهنگی هست
متاسفانه جوانان روستا به خاطر بیکاری گرفتار اعتیاد شدن که نیاز به مددکاری خیرین و رشن فکران روستا دارند