شیردارکلا – بابل – مازندران

سایتها و وبلاگهای روستای شیردارکلا

شهرستان بابل – استان مازندران

http://shirdarkola.blogfa.com/

http://shirdarkolavillage.persianblog.ir/

 

روستای شیردارکلا از توابع شهر بابل و بخش بابلکنار می‌باشد و میشه گفت تقریبا تنها روستای بخش بابلکنار هست که بخش اعظم آن در کنار راه اصلی (جاده اصلی) قرار داره.

این روستا از غرب به شهر بابل و از شرق به شهر کوچک شیرگاه که از توابع سوادکوه هستش متصل است.

فاصله شیردارکلا با بابل حدود ۳٠ کیلومتر و با شیرگاه حدود ١۵ کیلومتر است.

البته اینم باید بگم که بخاطر فاصله ۴۵ دقیقه‌ای که با دریا داره رطوبت اون خیلی پایینتر از شهرها یا روستاهای نزدیک به دریا است.

طبق آمار نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵، تعداد کل خانوار ساکن در روستا ۳۸۴ خانوار. تعداد کل جمعیت ۱۳۳۸ نفر که از این بین ۶۳۴ نفر مرد و ۷۰۴ نفر مرد هستن. تعداد افراد با سواد ۸۷۵ نفر که ۴۵۴ نفر مرد و ۴۲۱ نفر زن و همچنین تعداد افراد بیسواد ۳۷۳ نفر که از این بین سهم آقایان ۱۳۶ نفر و خانم‌ها ۲۳۷ نفر می‌باشد

معنی شیردارکلا و بابلکنار در لغت نامه دهخدا

شیردارکلا

شیردارکلا. [ ک َ ] (اِخ ) دهی است از بخش مرکزی شهرستان قائم شهر. آب آن از رود بابل . راه آن اتومبیلرو. سکنه ٔ آن ۱۰۲۰ تن . صنایع دستی ، بافتن پارچه های ابریشمی و نخی . گله داران تابستان به ییلاق سوادکوه و بندپی می روند. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج ۳).

بابل کنار

بابل کنار. [ ب ُ ک ِ ] (اِخ ) از بلوکات ناحیه ٔ بارفروش ، دارای پانزده قریه . مساحت آن یک فرسنگ در یک فرسنگ ، مرکز آن درازکلا، حد شمالی آن بلوک گنج افروز و حد شرقی آن بلوک شیرگاه و حد جنوبی آن بلوک لفور و حد غربی آن بلوک بندپی باشد. رجوع به سفرنامه ٔ مازندران و استرآباد رابینو ص ۱۲۹ قسمت انگلیسی چ قاهره ۱۳۴۲ هَ . ق . شود.
نام یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان قائمشهر. این دهستان در ۱۸ الی ۲۴هزارگزی جنوب باختری قائمشهر، طرفین رودخانه ٔ بابل و دامنه ٔ ارتفاعات واقع شده . هوای آن معتدل ، مرطوب ، مالاریائی و قراء آن از رودخانه ٔ بابل مشروب میگردد. محصول عمده ٔ آن نیشکر، غلات ، ابریشم ، کتان و صیفی جات است . مرکز دهستان درازکلا و راه نیمه شوسه ای از بابل به این ده کشیده شده است . این دهستان از ۱۶ آبادی تشکیل شده ، جمعیت آن در حدود ۱۲۲۰۰تن و قراء مهم آن بشرح زیر است : درازکلا، کبیریاکلا، کاردرکلا، سیدکلا، گاوانکلا و شیردارکلا. (فرهنگ جغرافیائیی ایران ج ۳).

 

مطالب مرتبط

۱ دیدگاه

  1. ناشناس گفت:

    با سلام و احترام
    مطالب فوق که احتمالا از لغت نامه گرفته شده است قدیمی می باشد لطفا آن را اصلاح نمائید تا باعث اشتباه نشود. باتشکر
    *********
    جناب آقای رستمی / علیکم السلام / ای کاش خود شما زحمت کشیده و تاریخچه جدیدی از روستا را برایمان میفرستادید . منتظریم / حق نگهدار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *