احمدمولا- شوش – خوزستان

سایتها و وبلاگهای روستای احمدمولا

شهرستان شوش – استان خوزستان

http://ahmadmola.blogfa.com

 

 

موقعیت جغرافیایی

وستای احمد مولا (علی اکبر(ع) در کیلومتر۱۳جنوب شهر شوش و در بین دو رود خانه های کرخه ازسمت غرب وشاهوراز سمت شرق واقع شده است

جمیت روستا

جمیت روستا : حدود۱۶۰ خانوار و۶۴۰نفر

شغل

شغل: ۹۹% اهالی کشاورز یادامدار هستند

امکانات

امکانات : این روستا دارای

۱-آب لوله کشی

۲-برق

۳-تلفن

۴-خانه بهداشت

۵-مسجد

۶- اسفالت خیابانها

۷- دبستان ابتدایی

۸- شورای حل اختلاف

۹-پایگاه مقاومت بسیج

فامیلهای ساکنین

۱کعب

۲اسماعیلی

۳برهانی

۴سلاهوه

۵سادات نوری

۶سلیم

۷بنداوی

۸چبیشاط

۹مریدی

منطقه ی حفاظت شده ی کرخه

موقعیت جغرافیایی:این منطقه در ۳۲ درجه و ۵۷ دقیقه و ۳۱ درجه و ۳۶ دقیقه ی عرض شمالی و ۴۸درجه و ۳۲ دقیقه و ۴۸ درجه و ۱۰ دقیقه ی طول شرقی مشخص میشود .جنگل های کرخه با طول حدود ۱۸۰ کیلومتر در دو سوی رودخانه ی کرخه از سرخه شیخ عزیز در شمال غربی شوش شروع و در امتداد جنوبی رودخانه ادامه یافته و بعد از عبور از غرب شهر شوش تا روستای الهایی پیش رفته و سپس تا روستای حلاف کشیده میشود .این منطقه ۱۳۹۹۵ هکتار مساحت دارد و از این مقدار ۵۳۰۱هکتار مربوط به پناهگاه است .

راههای دسترسی : در ۵ کیلومتری غرب جاده ی ترانزیتی اهواز _شوش به شکل نوار سبز رنگ در حاشیه ی رودخانه ی کرخه قرار گرفته است جهت رسیدن به منطقه میتوان از جاده ی ترانزیتی اهواز_اندیمشک استفاده نمود ۲)جاده ی آسفالته سراسری اهواز_دزفول در بخشی از مسیر خود در مجاورت رودخانه ی کرخه امکان دسترسی به منطقه را در ساحل شرقی میسر ساخته است .

آب و هوای منطقه در ۴ فصل:دارای آب و هوای گرم به خصوص در فصل تابستان و اوایل پاییز بوده و در اواخر فصل زمستان و اوایل بهار از آب و هوای معتدل برخوردار است .بارندگی عموماَ از مهرماه آغاز شده و در ماههای زمستان به اوج میرسد . به طور کلی این منطقه دارای زمستانی کوتاه و معتدل همراه با بارندگی است .

گیاهان منطقه :پوشش گیاهی منطقه را میتوان به ۳ دسته تقسیم کرد:

درختان :پده و گز       درختچه ها : سریم ، بنگله ،علف مار ، تمشک    انواع گیاهان نظیر لگومینوز ،گرامینه و ….

در این منطقه بر خلاف منطقه ی دز ، غالبیت گیاهان با درختان و درختچه های گز است .

جانوران منطقه : این منطقه زیستگاه اصلی جانوران زیادی است که مهمترین آن گوزن زرد ایرانی است که جز گونه های نادر ایران و جهان است .علاوه بر آن گونه های دیگری چون انواع پرندگان نظیر بلبل خرما،لیکو ، دراج ، عقاب دشتی  و …. و پستاندارانی نطیر رودک عسل خوار ،گربه ی جنگلی و … را میتوان نام برد .

جانوران شاخص : گوزن زرد ایرانی ، گرگ ، کفتار ، گراز

 محل برج های دیدبانی : دارای ۳ برج دیدبانی است :

۱)روی پاسگاه هلوه   2) در نزدیکی سایت گوزن زرد ایرانی  3)در محل امام زاده شچاخ

آثار و پدیده های فیزیکی : در این منطقه جنگل های زیبایی چون جنگل صدام ، جنگل قلعه نصیر وجود دارد .از محل های دیدنی دیگر سرچشمه رودخانه شاور و رودخانه ی کرخه که از وسط منطقه ی کرخه عبور میکند از آثار و پدیده های دیدنی این منطقه هستند.

آداب و رسوم مردم منطقه : همانند منطقه ی دز مردم دارای گویش عربی هستند ، شغل آنها عموماَ گاومیش داری و کشاورزی است و زندگی قبیله ای و طایفه ای دارند .

آثار تاریخی _فرهنگی _ مذهبی :

از آثار مذهبی منطقه میتوان به امام زاده شچاخ در نزدیک پاسگاه حفاظتی هلوه و مقبره ی دانیال نبی (ع) در شوش  اشاره کرد ، تپه آپادانا ،تپه ی اکروپل ، قلعه ی شوش از بناهای تاریخی در شهرستان شوش در نزدیکی منطقه ی حفاظت شده ی کرخه هستند.

محل ایجاد کمپینگ و اقامتگاه موقت :در نزدیکی پاسگاه هلوه یا پاسگاه کرخه ، همچنین در نزدیکی سهر شوش در ضلع غربی کرخه در مجاورت پادگان شهدا میتوان اقامتگاههای موقت احداث نمود .

امید است که در ارتباط با این منطقه و سایر مناطق بکر و حفاظت شده با اقدامات آموزشی و فرهنگ سازی و واقدامات مدیریتی همگی استفاده ی دائم از آنها را عملی سازیم .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *