عنبرته – شازند – مرکزی

سایتها و وبلاگهای روستای عنبرته

شهرستان شازند – استان مرکزی

http://www.anbarte.blogfa.com/

http://anbartehmm.parsiblog.com/

 

 

 

روستای عنبرته یکی از روستا های شهرستان شازند از توابع استان مرکزی کشور ایران می باشد.روستای عنبرته از شمال به روستاهای تجره و بازنه، از شرق به روستاهای حصار محمدیه ، هفته و عمارت ، از جنوب به روستاهای چناس و قاقان و از غرب به روستای دستجرده و کوه راسمند محدود است.

این روستا دارای ۱۲۰۰ هکتار اراضی آبی و دیم می باشد و محصولات آن گندم ،حبوبات، چغندر قند و علوفه است، از یکصد هکتار باغ روستا نیز محصولاتی از قبیل انگور، زرد آلو، گردو،بادام و سیب بر داشت میشود. همچنین این روستا دارای ۱۰۰۰راس گوسفند و ۶۰۰ راس گاو می باشد و روزانه ۲ تن شیر تولید و روانه بازار مصرف میشود.

روستای عنبرته دارای دهیاری، پست بانک ،فروشگاه شرکت تعاونی،خانه بهداشت،شبکه آب بهداشتی، برق ، گاز ، تلفن ، سیستم جمع آوری زباله ، زمین فوتبال ،دفتر نهضت سواد آموزی ، مخابرات ، خیاطی ، قصابی و محل های گردشی و تفریحگاه های زیبا از جمله سراب است .این روستا ۴ شهید ، ۲ جانباز و ۱ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

شایان گفتن است این آبادی در سرشماری سال ۱۳۸۵ از توابع دهستان قره کهریز بخش مرکزی شهرستان شازندبوده و جمعیت آن ۸۲۳ نفر گزارش شده است.جمعیت عنبرته در سرشماری سال ۱۳۷۵ جمعا ۹۵۴ نفر گزارش شده است و در این سال از توابع دهستان قره کهریز بخش مرکزی شهرستان سربند(شازند) بوده است.جمعیت این روستا در سرشماری سال های ۱۳۶۵، ۱۳۵۵ و ۱۳۴۵ به ترتیب ۹۲۹ ، ۶۷۰ و ۴۹۹ نفر بوده است.جمعیت این روستا در سال ۱۳۸۸ ؛ ۱۲۰۰ نفر گزارش شده است.

فرهنگ جغرافیایی ایران جلد دوم از انتشارات دایره جغرافیایی ارتش ، ذیل نام روستای عنبرته در سال ۱۳۲۸ شمسی آورده است:«ده عنبرته ، جزء دهستان کزاز بالا بخش سربندشهرستان اراک که در ۲۱ کیلومتری شرق آستانه و ۱۴ کیلومتری راه عمومی قرار دارد.این روستا در دامنه و در منطقه ای سردسیر قرار گرفته و سکنه آن ۴۶۴ نفر است.مذهب اهالی شیعه و زبان آن ها فارسی است.منابع آب روستا،قنات ، شغل اهالی زراعت و محصولات آن غلات،بنشن و چغندرقند است.راه مالرو دارد و در فصل خشکی اتومبیل می توان برد.

 

حاج شیخ خلیل‏اله دیانى

حاج شیخ خلیل‏اله دیانى از فضلاء روستای عنبرته در حوزه علیمه قم بودندکه در روستای عنبرته متولد شده اند . در سال ۱۳۲۲ شمسى به شهرستان اراک آمده و به تحصیل مقدمات و فقه و اصول پرداخته و در سال ۱۳۲۶ شمسی مسافرت به تهران نموده و در مدرسه مروى سطوح را در خدمت آیت‏اللَّه حاج میرزا باقر آشتیانى و آیت‏اللَّه حاج شیخ زین‏العابدین سرخه‏اى و مرحوم آیت‏اللَّه حاج شیخ محمدتقى آملى تکمیل نموده و به درس خارج مرحوم آیت‏اللَّه حاج شیخ محمدرضا تنکابنى و مرحوم آیت‏اللَّه حاج سید ابوطالب مدرسى یزدى حاضر شده و در سال ۱۳۴۰ شمسى مهاجرت به شهرستان علمى و دینى قم نمود و از محضر آیات عظام و مراجع مستفید و در اوقات فراغت به مطالعه کتب علمى اشتغال داشتند

ایشان داراى تألیفات و آثار عدیده‏اى مى‏باشند که بعضى از آنها به چاپ هم رسیده است.

۱-    کتاب مرگ سرخ ، در فداکارى سالار شهیدان حضرت حسین (ع) – انتشارات دین و دانش قم سال ۱۳۴۸ شمسی

۲-   – کتاب عبرت‏انگیز ، که حاوی مطالب متنوع و تجربیات دوران جوانی ایشان در روستای عنبرته است که به صورت کشکول مى‏باشد. ناشر مهر استوار قم – 312 صفحه

۳-    کتاب چهل داستان ، که حاوی پندهاى تاریخى است.

۴-    کتاب تاریخ شیعه از منابع اهل سنت در چند جلد.

۵-    کتاب تقریرات دروس اساتید.

چشمه عنبرته

چشمه عنبرته در جنوب شرق دشت شازند در دامنه شمالی کوه چال خاتون در کنار روستای عنبرته واقع شده است این چشمه از نوع چشمه های کارستیکی است و قسمتی از آب ارتفاعات کوه چال خاتون را زهکشی می نماید . میزان آبدهی این چشمه به طور متوسط در حدور ۶۵ لیتر در ثانیه است .

چشمه عنبرته در نزدیکی چشمه بزرگ عمارت قرار دارد دسترسی به این چشمه از طریق جاده ای از قدمگاه به طرف بازنه و از بازنه به تجره به عنبرته کشیده شده می باشد . از آب این چشمه اهالی عنبرته برای کشاورزی و شرب استفاده می نماید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *