تهیه سمنو در روستای نوچمن / گرگان

تهیه سمنو در روستای نوچمن / گرگان

چند وقتی است که سفرهایمان رنگین به غذایی شده است که همین امر ما را واداشته است که به کنکاش این موضوع بپردازیم، این ماده غذایی ارزشمند چگونه تهیه و فراوری می شود؟ در همین راستا با یکی از افرادی که تجربه کافی و چندین ساله در این مسیر دارد، نحوه پخت سمنو را پرس و جو کرده ایم. خانم رقیه ساورچمنی، یکی از افرادی است که بسیار تجربه کافی و وافی در این زمینه را دارد و از او خواستیم تا برایمان طرز تهیه این ماده ارزشمند غذایی را برایمان شرح دهد تا دیگر عزیزان از نحوه پخت آن مطلع و هم به سختی تهیه آن پی ببرند.

 ابتدا مرغوب ترین گندم را برای پخت انتخاب می کنیم و بعد از پاکسازی و الک کردن، آن را خیس می کنیم و داخل کیسه ای می ریزیم و سپس آن را در پارچه ای می پیچیم و در تشتی می گذاریم که آب آن خشک شود و این کار را تا سه روز ادامه می دهیم تا گندم موجود جوانه بزند.

بعد از سه روز گندم های جوانه زده را جدا می کنیم و بر روی کیسه ای پهن می کنیم تا سبزه ها خشک شود؛ و جوانه ها تا به اندازه ۲ الی ۳ سانتی متر برسد. لازم به ذکر است چون هوا در زمستان سرد است، جوانه در اتاق نگه داشته می شود. سپس جوانه بعد اینکه  به آن حد مورد نظر رسید، با سبزی خرد کن آن را چرخ می کنیم و چهار با آن را با آب صاف می کنیم و می فشریم تا آب از آن جدا شود و بعد آنچه که می ماند را با آرد قاطی می کنیم و سپس آن را مجدد آبکش می کنیم و در صورتی که این کار را انجام ندهیم این امکان وجود دارد که گلوله گلوله بشود.

معمولا سمنو را از صبح اول وقت بار می گذارند چراکه پخت سمنو ۱۲ الی ۱۵ ساعت طول می کشد.  خانم ساورچمنی به ما توصیه می کرد که این نکته را حتما ذکر کنید که ایتدای بار گذاشتن سمنو بسیار حساس است چرا که ممکن است بسوزد و همچنین انتهای پخت آن حساس تر است چون که در صورتی که مراقب نبود بلافاصله ته می گیرد و می سوزد.

نکته ی دیگری که این آشپز با تجربه به ما توصیه می کرد، این بود که در طول پخت این سمنو باید چندین بار آب را به سمنو اضافه کرد تا هم رنگ ان به رنگ دلخواه در بیاید و غلظت آن به غلظت مورد نظر برسد به گونه ای که مانند عسل کش بدهد.

لازم به ذکر است که هیچ مواد دیگری به این ماده غذایی باارزش اضافه نمی شود و به دلیل طبع گرم این ماده از دی ما تا اردیبهشت پخت می شود.

 منبع:

www.nochaman.ir/

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *